Onedrive …. één plek voor alles in je leven?….

OneDrive….vreemde naam eigenlijk voor twee producten…..

Met OneDrive biedt Microsoft twee uitstekende oplossingen voor werken in de Cloud met bestanden. Opslagruimte online toegankelijk voor verschillende apparaten via het internet. Maar goed…. the name says it all is niet echt van toepassing. OneDrive wordt geleverd in twee smaken. Voor zakelijk gebruik en voor divers gebruik (thuis/school/zakelijk). Deze producten zijn fundamenteel anders van opzet. Tevens zijn beide versies prima naast elkaar te gebruiken.
De zakelijke variant is eigenlijk een synchronisatie van de SharePoint content van je bedrijf of Office365-omgeving. Hier zijn wel een aantal beperkingen aan verbonden. Echter om zakelijk te werken in de Cloud en te communiceren met klanten is OneDrive voor bedrijven een perfecte Cloud-tool om je werk effectief vanuit elke locatie te doen; zelfs off-line.

De variant die niet de toevoeging ‘voor zakelijk gebruik’ heeft is eigenlijk prima te gebruiken voor zakelijk gebruik. Zeker als we Drop Box er tegenover zetten welke ook veel zakelijk wordt gebruikt. Je hebt dan wel geen integratie met je zakelijke rechtenstructuur (Active Directory);  het delen en samenwerken in bestanden is de kern van OneDrive; Zonder de soms beperkende limitatie’s van de zakelijke variant. Tevens kan het de zakelijke variant ontlasten van zaken die er niet thuishoren en stelt je in staat je pc / laptop ook voor privé doeleinden te gebruiken zonder dat de baas hier ‘last’ van heeft.
OneDrive is snel, goedkoop en meet zich als ‘het beste jongetje van de klas’ (bekijk de link voor een online vergelijk tussen de populaire Cloud-diensten).

Lime  Networks helpt

Bij Lime Networks adviseren we je graag over de zakelijke mogelijkheden van OneDrive. In combinatie met Office365 en onze Hosted Hybrid Cloud – werkplek bieden we betrouwbare Cloud oplossingen die voorop lopen. Profiteer van de kennis die wij hebben en laat u adviseren. Overstappen naar de Cloud kan zonder kopzorgen en kosten besparend werken nu en in de toekomst. Wees flexibel, snel en behaal de efficiëntie. Lime Networks verteld u  hoe.

 OneDrive is vernieuwde naam van SkyDrive. Niet alleen de naam is nieuw maar ook de dienstverlening.OneDrive

[content_boxes]
[content_box title=”OneDrive voor Bedrijven” icon=”folder-open”]

  • Onlineopslag bestemd voor zakelijke doeleinden.
  • Uw OneDrive voor Bedrijven-bibliotheek wordt beheerd door uw organisatie.
  • Hiermee kunt u werkdocumenten delen en er samen met collega’s aan werken.
  • Beheerders van siteverzamelingen in uw organisatie bepalen wat u in de bibliotheek kunt doen.

Meer informatie
Wat is het
Documenten beheren
Randvoorwaarden verschillende versies
[/content_box]
[content_box title=”OneDrive” image=”” icon=”home”]

  • Gratis.
  • Persoonlijke onlineopslag die u bij een Microsoft-account of bij een Outlook.com-account krijgt
  • Gebruik OneDrive om documenten, foto’s en andere bestanden in de Cloud op te slaan, te delen met vrienden en zelfs om samen aan de inhoud te werken. Het is uw beslissing hoe u het wilt gebruiken.

Meer informatie
Wat is het
Vergelijk met andere cloud diensten
Vergelijk zakelijke variant
Vragen
[/content_box][/content_boxes][title size=”4″]

-EDIT 09-09-2014-

Recent heeft Microsoft zijn opslagdiensten gewijzigd. Voor klanten zijn de opslaglimieten flink verhoogd naar 1TB. (zowel zakelijk als partikulier).

De opslag beperkingen van de zakelijke variant van OneDrive blijven echter nog even overeind. Dit is de grootste hobbel voor bedrijfstoepassingen. Wanneer deze limieten worden versoepeld….. dat is niet bekend. Er zijn ook geen speculaties over.
Zelf schat ik in dat met de volgende versie van het MS serverpark (Server, SQL en SharePoint) gaat gebeuren. Microsoft CloudOS moet toch een belofte waarmaken. Dat kan helaas niet met de huidige beperkingen/limieten.

By |4 juni 2014|Categories: Algemeen, Cloud|Reacties uitgeschakeld voor Onedrive …. één plek voor alles in je leven?….

About the Author: