Een unieke Hands-on
investeerder in Europa

Over Nimbus

Nimbus is een investeringsmaatschappij, ze kopen en verkopen bedrijven. Voor Nimbus is het belangrijk dat de bedrijven waarin ze investeren potentie en een gezond kernactiviteit hebben. Op basis daarvan investeren zij en verbeteren ze de bedrijfsprocessen voor meer groei. Ze zijn erg betrokken bij elk bedrijf waarin ze investeren. Nimbus opereert in heel Nederland, München (Duitsland) en Leeds (Engeland).

Sector: investment / private equity

Opgericht: 1999

Klant sinds: 2014

Aantal medewerkers: 30 internationaal

“Dankzij Lime Networks ervaren wij meer gemak. Vooral Teams is handig voor de communicatie naar het buitenland. Bellen en chatten deden wij voorheen ook al met de telefoon, maar nu is dit een stuk simpeler geworden. Verder is Lime Networks erg betrokken en werken ze met korte lijnen. Ze lossen voor ons diverse gebruikersproblemen op, maar ook kapotte hardware en verbindingsproblemen.” 

Peter, Head of Finance & Control bij Nimbus

De rol van IT

Voor Nimbus is IT vooral belangrijk voor de ondersteuning van de dagelijkse routine, namelijk de standaardzaken zoals telefonie, e-mail en communicatie. Nimbus is reeds gemigreerd naar Office 365 en Microsoft Teams. Voorheen vonden er fysieke meetings van zo’n 3 uur plaats op kantoor, nu gaat dit via de online omgeving. Mede door de coronacrisis gaan urenlange meetings in het kantoorpand niet meer fysiek. Deze fysieke meetings hebben plaatsgemaakt voor Teams meetings. Dit maakt IT extra belangrijk voor Nimbus.

IT was vroeger prima geregeld, maar dankzij Lime Networks werken ze nu meer in de cloud. Voorheen was dit een centraal punt. Dankzij Lime Networks hebben ze nu toegang tot de online omgeving met meerdere devices en dat werkt wel zo prettig.

De verfrissende
samenwerking

Het allereerste ticket bij Lime Networks dateert uit 2014.

Sindsdien heeft er een migratie traject voor Nimbus plaatsgevonden naar Office 365 en zijn ze inmiddels gaan werken met Microsoft Teams.

Daarnaast verzorgt Lime Networks voornamelijk de standaardzaken zoals telefonie, e-mail en communicatie. Bovendien is de samenwerking ondersteunend.

De meerwaarde van
Lime Networks

  • Ze werken naar verwachting
  • Data kan op meerdere manieren worden opgevraagd
  • Er zijn specialisten aanwezig
  • Ze zijn pragmatisch
  • Lime Networks lost diverse problemen op