Dit zijn onze vijf favoriete features van Microsoft Teams

In juli 2018 kwam er een gratis versie van Microsoft Teams, maar deze service van Microsoft bestaat veel langer. Toch gebruiken veel bedrijven Microsoft Teams nog niet, maar in plaats daarvan verschillende services zoals Slack, Skype en Dropbox. In de notendop vervangt Microsoft Teams al deze tools en draait het om één ding: makkelijk samenwerken. Of je Microsoft Teams nu wel of nog niet kent, dit zijn onze vijf favoriete features.

#1: Background blur

Een hele simpele maar fijne feature is de background blur tijdens video meetings. Deze functie zorgt ervoor dat alles op de achtergrond vervaagt, maar jij scherp blijft. Ideaal als je een rommelige of afleidende achtergrond hebt. Met één klik kom je veel professioneler over. Je kunt deze feature makkelijk aan- en uitzetten tijdens de video meetings.

#2: Opnemen van meetings in Teams

Hoe handig is het dat je een video meeting op kunt nemen en dat die automatisch wordt opgeslagen in Microsoft Stream? Microsoft Stream is een video platform in Office 365; een soort YouTube voor jouw bedrijf. Tijdens een meeting kan een organisator instellen dat de meeting wordt opgenomen. Een gewoon lid kan dit ook, met toestemming. Alle deelnemers krijgen aan het begin van de meeting automatisch een melding dat de meeting wordt opgenomen.

#3: Inzicht houden in de taken met Planner

Met Planner werk je samen aan taken en kleine projecten met boards, taken en toewijzingen die je naar wens vormgeeft. Het lijkt een beetje op Trello, maar dan volledig geïntegreerd in jouw Office 365 omgeving. Wat moet er gedaan worden per project, door wie en wanneer?

Planner heeft een paar voordelen. Alles blijft netjes en overzichtelijk, waardoor je tijd wint met samenwerken. Je kunt meteen aan de slag met je Team; wijs taken toe aan leden en voeg labels toe zoals ‘marketing’ of ‘design’. Een andere handige functie: bij een taak kun je links toevoegen naar een document, waardoor je meteen de juiste informatie op de juiste plek kunt bewerken. Last but not least: de integratie met Outlook zorgt ervoor dat je niks vergeet en je taken perfect inplant.

#4: Snel & simpel Teams maken

Dit is niet echt een feature, maar wel een essentieel aspect van Microsoft Teams. Je kunt namelijk een nieuw Team aanmaken binnen een minuut. Het instellen is zo geregeld. Denk aan leden toevoegen aan je team, je documenten, een Planner board en veel meer functies zodat je direct aan de slag kunt. Je hebt geen toestemming of hulp meer nodig bijvoorbeeld een IT-er. Zo wordt samenwerken simpel en bespaar je veel tijd. Daar worden wij gelukkig van!

#5: Zoekfunctie

Wij hebben onze favoriete functie voor het laatst bewaard, namelijk de zoekfunctie. Deze balk is er altijd, namelijk midden bovenin het scherm. Uiteraard kun je deze functie gebruiken om personen, berichten of bestanden te vinden, maar er is meer. Je kunt instellen wanneer of waar je wilt zoeken, bijvoorbeeld vorige week in een bepaald Team. Maar ook: wat voor soort bestand zoek je? Een tof element hierbij is de documentlezer: Microsoft Teams kan de tekst uit een document lezen en daarop zoeken.

De zoekfunctie kan meer dan zoeken en vinden. Je kunt er namelijk ook commando’s invullen. Typ je bijvoorbeeld/who, dan krijg je iemands naam te zien, maar ook zijn/haar manager, directe collega’s of aan wie hij/zij leidinggeeft. Typ je/dnd, dan staat dat voor ‘do not disturb’ en gaat je status automatisch op ‘niet storen’. Deze simpele commando’s besparen tijd en maken het leven net iets makkelijker. Eindelijk een zoekfunctie die jou begrijpt en die het mogelijk maakt om te zoeken op data, applicaties en logica in één.

Veelgestelde vragen over Microsoft Teams

Staat jouw vraag er niet tussen? 1 mailtje of 1 telefoontje is genoeg om hem beantwoord te krijgen. 010-2121806 | info@limenetworks.nl

Doordat je één enkele hub/applicatie hebt waarmee je in teamverband kan communiceren, werken met data en applicaties. Het toevoegen van communicatie op je data zorgt voor echt samenwerken – waar je je ook bevindt ter wereld en op elk tijdstip. Geen barrières. Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

Jazeker! Mensen uitnodigen tot het lezen van bestanden, of zelfs laten deelnemen in het maken van de content. Ook kun je in Teams en/of kanalen externen uitnodigen om onderdeel te worden van jouw productiviteit. Wat ze kunnen doen in jouw omgeving (lezen, creëren, de regie voeren) kan jij bepalen. Als bedrijf heb je hier ook invloed op of je dit wel wilt. In het Office 365 Compliance overzicht kun je zien welke data voor wie beschikbaar is.

Je kunt een prima teamspeler zijn door te werken in Outlook, Word, Excel en al je bedrijfsapplicaties. Je hindert niemand en je bent productief. Wil je echter samenwerken en efficiënter met collega’s en/of externen werken, dan is het werken in Microsoft Teams fijn, handig en werkt prettig. Dat mag zelfs online zonder te werken op je eigen pc of device. Niks moet.

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, enzovoorts. Microsoft Teams is zo een hub voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, etc. Microsoft Teams is zo dus een verzamelplek voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Microsoft heeft aangekondigd in juli 2021 te stoppen met ‘Skype for Business’. Tevens heeft Microsoft Teams alle functionaliteit (zeker de zakelijke variant) overgenomen. Microsoft Teams vervult nog veel meer taken om modern te kunnen werken met elkaar en met data. Lees er hier meer over.

Ga naar de bovenkant