.

Het antwoord
op al je vragen

Veelgestelde vragen

Microsoft heeft aangekondigd in juli 2021 te stoppen met ‘Skype for Business’. Tevens heeft Microsoft Teams alle functionaliteit (zeker de zakelijke variant) overgenomen. Microsoft Teams vervult nog veel meer taken om modern te kunnen werken met elkaar en met data. Lees er hier meer over.

Dat klopt. Eigen IT-ers lijken vaak een goede oplossing. Bij Lime Networks geloven wij in specialismen. IT is ons specialisme. Met eigen IT-ers is er vrijwel altijd sprake van eenzijdige kennisopbouw. De IT-er heeft weinig collega’s, beperkte variatie in oplossingen en door drukte schieten opleidingen vaak te kort. Ook kan deze persoon ziek worden, gaat op vakantie en heeft af en toe hulp nodig. Door de basis uit te besteden aan een IT-bedrijf die daar kennis ervaring en oplossingen voor biedt, verlicht je jouw bedrijf van zorgen over deze IT. Wil je kennis in huis houden? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Een IT-manager binnen een bedrijf is prettig doordat je kennis in huis haalt. De basis laat je aan ons over.

Bij Lime Networks werken wij volgens ISO 27001 standaard. Dat betekent dat wij over fysieke en virtuele beveiliging nagedacht hebben en hier actief onze processen op hebben ingericht. Dit wordt jaarlijks verbeterd en gecontroleerd door het TüV. Je kunt hier meer over ISO lezen: https://limenetworks.nl/iso Onze kennis over IT en beveiliging zetten wij in om jouw omgeving zo veilig mogelijk te maken. Van je werkplek, je vaste en Wi-Fi netwerk, je servers, smartphones en cloud diensten.

Ja! Je kan snel een eenvoudig een glasvezel krijgen, zonder langdurige contracten en hoge prijzen. Vergeet niet je huidige provider op te zeggen.

Dat verschilt per leverancier. Bij ons houdt het in dat jouw simkaart en dus je mobieltje achter de telefooncentrale staat. Dus alles op je vaste toestel werkt ook op je mobiele toestel – als je dat wilt tenminste. Doorverbinden, wachtrijen, doorschakelen, uitbellen met je vaste nummer, opnemen van gesprekken en nog 100 andere functies. Het werkt allemaal perfect met elk mobiel toestel zonder apps en ingewikkelde toestanden. PS Wij hebben wel een mobiele app (iOS/Android), maar daar bedien je jouw account mee zodat je niet online hoeft in te loggen. Heel makkelijk dus.

Nee. Met elke mobiele telefoon kun je mobiel bellen en de telefooncentralefuncties (zoals doorverbinden en wachtrijen) gebruiken. Wij hebben wel een applicatie. Hiermee bedien je je profiel zodat dat niet online hoeft. Ook kun je hierin je ingesproken voicemails in een lijst bekijken en direct afluisteren.

Wij geloven niet in vaste contactpersonen, eenzijdige kennis en ouderwetse IT. Je wilt 20 IT-ers voor de prijs van één. Je belt onze helpdesk en je wordt direct geholpen. Zo hoef je niet te wachten op die ene dag in de week. Uiteraard hebben wij af en toe werkzaamheden die wij bij jou op kantoor uitvoeren omdat handjes op locatie vereist zijn. Wil je wat ondersteuning van een fysiek persoon? Kan ook, op verzoek. Door efficiënte support zorgen wij direct voor hulp tegen een lagere prijs.

Bij elke nieuwe klant en/of project maken wij altijd eerst een plan van aanpak. Een gedegen inventarisatie op locatie en het uitwerken van alle facetten (voorbereiding, installatie, configuratie) inclusief de impact voor jouw bedrijf en werknemers staan hierin helder beschreven. Wij gaan pas aan de slag als jij akkoord bent hiermee. Zo is het duidelijk wat wij doen, wanneer en waarom. Dit moet voorkomen dat het voor jouw bedrijf lastig wordt om over te stappen.

Met Premium support kun je ons ook bellen als het een keer misgaat ’s avonds, in het weekend of op feestdagen. Heb je een winkel of lever je diensten buiten reguliere kantooruren en kan je niet verder? Dan zijn wij er voor je.

 1. Eén back-up is geen back-up.
 2. Zorg minimaal voor drie kopieën van je data, op 2 verschillende locaties waarvan één minimaal beveiligd.
 3. Controleer regelmatig dat hij ook echt werkt en de data is terug te zetten.

Het is eerder andersom: waarom zou je NIET naar de cloud gaan? ‘Cloud eerst, tenzij…’ is tegenwoordig de meest moderne strategie voor je IT. De reden waarom je dit zou doen verschilt per bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan beveiliging, prestaties, continuïteit, volatiliteit, kostenbeheersing, van OPEX naar CAPEX, minder onzekerheden, focus op de core strategie van je bedrijf… Dit waren enkele belangrijke motivaties, maar er zijn er meer. Inzicht in jouw persoonlijke beweegreden of motivatie? Laat het ons weten en wij denken graag met je mee.

Ja, dat is heel makkelijk. Heb je dus even geen tijd, dan verbind je de beller gemakkelijk door aan een collega of aan een afdeling – met of zonder ruggenspraak.

Zit je op kantoor? Dan kun je je toestel van de stroom halen of een fabrieksreset geven. Alles werkt dan na een paar minuutjes weer als dat je gewend was. Reageert het toestel helemaal niet meer? Dan kun je ook op een andere werkplek gaan zitten en van jouw extensie bellen door even op dat toestel in te loggen. Zo simpel is het. Is je toestel echt stuk dan sturen wij een nieuwe op. Die werkt gelijk dus geen installatie ellende. Indien nodig prikken wij hem in je netwerk voor je als dat ook nog gewenst is.

Na afronding van het project stellen wij je 10 vragen over de planning en het verloop van het project (meerkeuze vragen). Daarnaast kun je ons een cijfer en een reactie geven hoe wij jou het volgende project nóg beter van dienst kunnen zijn. Projecten worden intern geëvalueerd om te kijken wat we de volgende keer beter kunnen doen. Wij willen een 10 van de klant.

Organisaties zijn gevuld met procedures, KPI’s en frameworks, maar vergeten vaak de menselijke ervaring. Documenten met regels en Service Level Agreements (SLA) zouden het werk gemakkelijker moeten maken, maar doen dat eigenlijk niet. SLA werkt vanuit controle, terwijl XLA werkt vanuit vertrouwen. XLA is een mindset die helpt om de focus te verleggen naar de eindgebruikerservaring en om emoties voorop te stellen.

Dat ligt sterk aan de gekozen oplossing en of je al met bepaalde oplossingen werkt. Als voorbeeld: werk je al met Office 365, dan heb je al een licentie die je in staat stelt om modern te werken. Dat kost dus in feite niets. Uiteraard moet je alles inrichten en beveiligen, personeel meenemen in engagement en is een training op kantoor (1 à 2 uur) noodzakelijk voor een frisse start. De kosten daarvan zijn nog wel te overzien. Zeker als ziet hoe veel effectiever jij gaat samenwerken met je collega’s! Oh ja; als je eenmaal aan de slag bent gegaan zijn wij er voor je met antwoorden en hulp voor je vragen en problemen. Onze skilled helpdesk staat altijd voor je paraat.

Tja, daar verschillen de meningen soms over. De techniek en de beveiliging zijn natuurlijk goed geregeld in Azure. Veel beter dan op kantoor. Toch moet je servers wel goed onderhouden, ook als ze in Azure staan met goed serverbeheer (lees onze blog hierover). Wij hebben het dan over virtuele servers. Zeker als je virtuele serverdiensten levert die met het internet zijn verbonden of jouw personeel van diensten voorziet. Ook blinkt Azure uit in de fysieke beveiliging en noodscenarios. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, brand, rampen, sabotage, enzovoorts. Door deze veel hogere mate van beveiliging zijn wij fan van Azure.

Een geoptimaliseerde werkplek is voor ons een werkplek waar jij op een prettige manier kunt werken en optimale prestaties kunt leveren voor jouw bedrijf. Denk hierbij aan dat je werkplek goed moet functioneren, vlot moet zijn en vooral veilig zodat je niet onderbroken wordt. Maar ook bijvoorbeeld een laptop met een docking station en twee schermen zodat je veel efficiënter je werk kunt doen en er zo ook meer plezier in hebt.

Met internet/VoIP is bellen vele malen ingewikkelder dan vroeger via de ISDN lijn. Naadloos je mobiel gebruiken zowel privé als in combinatie met je telefooncentrale moet efficiënt en simpel zijn. En heb je vragen of hulp nodig, dan wil je direct iemand spreken. Kies daarom voor Lime Networks. Het moet verfrissend zijn.

In totaal hebben we 250 paar sokken beschikbaar dus wees er snel bij! 

Ja en nee. Diensten en servers in de cloud hebben een SLA (Service Level Agreement). Diensten vallen onder de verantwoording van de leverancier. Als wij een server van de klant in de cloud zetten, dan is onderhoud vrijwel net zo belangrijk als een server op kantoor. Er zijn wel veel voordelen aan de cloud (hogere uptime, snel kunnen bijschakelen van capaciteit, grote mate van redundantie, het leveren van performance ook al gaat er hardware stuk etc) maar het onderhoud van je server blijft een klantaangelegenheid. Daar zorgen wij uiteraard voor! Daarnaast adviseren wij jou goed, zodat je met kostenoptimalisatie het maximale uit de cloud haalt zonder dat je daarvoor te veel betaalt.

Eigenlijk alle type servers, als wij ons beperken tot de hardware. Als wij het hebben over de software dan leveren wij Windows-Only. Hierbij kun je denken aan ActiveDirectory, Storage, SQL, RDS/WVD, RemoteApp en applicatie servers. In Azure worden sommige servers meer opgeknipt in functies of rollen om zo efficiëntie te behalen. Wij vertellen je graag hoe je jouw serverpark modern onderhoudt of opzet in de cloud zonder veel overlast.

Wij zorgen ervoor dat de servers veilig en up-to-date zijn met speciale software (DATTORMM) en een team van professionals. Zij zetten slimme scripting, automatisering en een gestandaardiseerd updateproces in. Tevens worden veelvoorkomende problemen geautomatiseerd opgelost. Mocht het toch ergens niet goed gaan, dan worden er automatisch meldingen gemaakt en pakken wij deze vlot aan.

Ja. Met ‘secure by design’ staat veilig werken bij Lime Networks voorop. Wij zorgen dat je data veilig staat (ook in de cloud) en dat de weg naar je data ook veilig is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid en integriteit van je data. Met retentie en versioning van data kun je fouten maken zonder dat dit impact heeft op de organisatie.

De kosten voor jouw project zijn vrijwel altijd op basis van fixed price en beschreven in het plan van aanpak. Mogelijke extra wensen en/of eisen kunnen alleen doorgegeven en goedgekeurd worden door het aanspreekpunt van jouw bedrijf. Enige extra kosten worden in een ‘meerwerk’-offerte goedgekeurd vóórdat ze uitvoerig worden besproken. Zo kunnen de kosten van jouw project niet uit de bocht vliegen.

Als je een tweede pc of laptop hebt, beveiligen wij dit endpoint net zo goed als het eerste. Je helpdeskcontract geldt ook voor dit endpoint en het doel is om op beide plekken op exáct dezelfde wijze te werken waar mogelijk.

Wij focussen ons op het MKB-segment tot 250 werkplekken. Wij sluiten geen enkele branche uit, elk bedrijf met IT-wensen is welkom.

Wij helpen je allereerst met informatie over wat het is, hoe het voor jou kan werken én laten gelijk zien hoe dit in de praktijk werkt. Met een gedegen planning helpen wij je met de techniek en geven je richting en concrete hulp hoe je start en personeel meekrijgt met verandering. Daarna helpen wij je met dagelijkse ondersteuning voor vragen, storingen en veranderingen.

Je kunt een prima teamspeler zijn door te werken in Outlook, Word, Excel en al je bedrijfsapplicaties. Je hindert niemand en je bent productief. Wil je echter samenwerken en efficiënter met collega’s en/of externen werken, dan is het werken in Microsoft Teams fijn, handig en werkt prettig. Dat mag zelfs online zonder te werken op je eigen pc of device. Niks moet.

Overal en altijd samenwerken zonder technische beperkingen.

Met de bereibaarheidsmatrix of met de vooringestelde schema’s kun je automatisch je gesprekken ergens anders afleveren. Hierin kun jij dus inderdaad instellen dat jouw secretaresse de telefoon opneemt als jij in een vergadering zit, op vakantie bent, even met de hond aan het wandelen bent of om een andere reden afwezig bent.

Bij een aankoop en een levering hiervan kan je als IT’er de factuur sturen. Toch ontbreekt het soms aan zaken die je niet eerder hebt gezien. Bijvoorbeeld aanvullende informatie te verstrekken in de vorm van een handleiding of een korte (online) cursus in correct gebruik van de dienst of software. Ook een bedankje met een paar vragen of alles naar wens is kan soms verrassende resultaten hebben.

Op het eerste gezicht lijkt dit zo te zijn. De kosten zijn vaak een samenspel van rekenkracht, geheugen, opslag, redundantie, beschikbaarheid, licenties, enzovoorts. Het is complex om in te zien, maar je kunt vaak ook veel efficiënter zijn en per definitie beter voorbereid zijn op schommelingen (volatiliteit) en redundantie.

In het plan van aanpak gaan wij hier dieper op in en zorgen wij dat persoonsgebonden gegevens veilig zijn en blijven. Tevens maken wij inzichtelijk wat er met jouw gegevens gebeurt tijdens en na de migratie.

Hierboven zie je de prijzenpot van 2021.

Zeker, wij laten je graag zien hoe jij maximaal profiteert van de cloud – hoe complex of simpel je IT-omgeving ook is. Wij geven je inzicht in efficiëntie, kosten en manier van werken zodat je klaar bent voor de toekomst en modern kan gaan werken. IT is complex, de cloud (soms) ook. Wij maken het simpel voor je door het inzichtelijk te maken en je mee te nemen naar een werkende oplossing.

Jazeker. Het maakt niet uit of je nu werkt op een server, een cloud dienst, lokaal of via een mailserver. Wij kunnen al jouw data, e-mail en instellingen migreren naar Office 365. Zo kunnen wij jou en jouw collega’s meenemen in het efficiënt gebruiken van de nieuwe omgeving met Modern Werken.

Ons uurtarief is gekoppeld aan het onderhoudscontract wat je met ons hebt. Wij willen vaste klanten belonen met een laag uurtarief. Dit uurtarief geldt ook voor projecten.

Veilig Werken is topsport. Maar jouw werknemers zijn niet allemaal topsporters. Het is een complex probleem wat niet zomaar op te lossen is. Jouw bedrijf moet namelijk leveren en jouw mensen moeten presteren. Je hebt dus hulp nodig van iemand met ervaring en focus op veilig werken. Een betrouwbare IT-partij kan hierbij een goed startpunt zijn. Zij regelen de basis en helpen jou verder met veiligheid, waar nodig specifiek in jouw bedrijf. Bijvoorbeeld met procedures voor verloop van personeel of de fysieke beveiliging van je bedrijf.

Wij zijn Microsoft Gold Partner op drie vlakken, waarvoor de medewerkers van Lime Networks veel opleidingen succesvol hebben afgerond en er courante klantcases zijn goedgekeurd door Microsoft. Daarnaast zijn er nog veel certificeringen op gebied van security, voice, netwerken en dergelijke. Wij werken volgens de richtlijnen en standaarden van onze leveranciers. Ook ons ISO 27001-certificaat zonder opmerkingen zorgt voor de juiste werkwijze en instelling.

Ja. Wij hebben een vast uurtarief en onze offertes zijn fixed price. Met een plan van aanpak omschrijven wij helder wat wij gaan doen en wat de impact is voor de klant. Oftewel: een gedegen inventarisatie met als resultaat een stappenplan met een vaste prijs. Soms zijn zaken niet voorafgaand aan het project te voorspellen. Het plan van aanpak geeft na een inventarisatie en overleg een accurate inschatting van de beoogde werkzaamheden. Wij houden je tijdens het project perfect op de hoogte.

Ja! De techniek is er klaar voor. Vaak horen wij van klanten dat er wat twijfels zijn, bijvoorbeeld door logistieke zaken, hoe modern het bedrijf is of door specifieke wensen en eisen. Wij leggen je graag uit dat hiervoor al lang en breed oplossingen zijn. Bel ons eens voor een intake en uitleg over een pasklare oplossing. Vaak gaan kostenbesparingen, efficiëntie en beveiliging hand in hand met een moderne cloud oplossing.

Misschien kun je deelnemen via het account van je bedrijf, een collega, een vriend/vriendin of een andere kennis. Lukt het echt niet? Stuur ons even een berichtje. 

Altijd in overleg, maar wij gaan in gesprek over jouw IT en over wat IT aan waarde kan toevoegen in je bedrijf. Op het gebied van prestaties, beveiliging en continuïteit moet jouw bedrijf een visie krijgen waar je wilt staan en hoe wij daar samen met jou gaan komen.

Een subcategorie van projecten, waarbij er een mutatie is aan een component of een geheel IT-systeem wordt vervangen.

Dat is het zeker. Daarom geloven wij in samenwerken. Een IT-manager in je bedrijf kan al snel zorgen voor kennis. Door maandelijkse contracten zijn wij altijd gericht op de lange termijn. Doordat wij constant investeren in pasklare oplossingen voor het MKB, laten wij jou vooroplopen met IT. Door gebruik te maken van standaarden krijg je meer zekerheden.

 • Elk licentie type is een los contract(E1,M365BP)
 • Elke termijn is ook een los contract(M365BP Yearly, M365 BP Monthly)
 • Bij een toevoeging wordt een licentie “co-termed” dus zelfde afloop datum als het originele contract

Mail ons even op verfrissend@limenetworks.nl met jouw vraag over de Kerstactie. 

Elke klant heeft een vaste accountmanager. Die kent jouw situatie én al onze oplossingen. Hij helpt je met vragen en advies over IT-gerelateerde zaken. Ook heeft je accountmanager kennis van vele MKB bedrijven waar hij in de keuken meekijkt. Denk je na over nieuwe zaken, dan ga je met hem in overleg. Hij kan je vaak helpen met tips of een richting. Voor alle overige zaken die technisch van aard zijn neem je contact op met de helpdesk.

Dat is lastiger dan je denkt en is niet in een paar zinnen te verwoorden. Wel hebben wij hierover een blog geschreven en die vind je hier. https://limenetworks.nl/spam-of-phishing-mail-herkennen-voorkomen-en-oplossen

Wij vinden dat klanten eigenaar zijn van de IT die ze hebben. Wij maken klanten bewust van de risico’s die ze lopen en oplossingen die daarvoor voor handen zijn. Uiteraard wijzen wij hierop en geven aan waar het eventueel mis kan gaan als je andere keuzes maakt. Wij kiezen voor Veilig Werken maar begrijpen jouw keuzes. Zo werken wij samen en delen wij kennis en ervaring.

Elk klantverzoek wat te maken heeft met veiligheid of rechten op data/systemen wordt altijd overlegd met degene in jouw organisatie die daarvoor gemachtigd is. Dit kan een directielid, een IT-manager of een andere bestuurder zijn. Zo wordt dit netjes vastgelegd en gecontroleerd. Dit voorkomt dat iemand even het wachtwoord van een ander leent, even tijdelijk de mailbox van een collega bijwoont of een extern persoon van de CRM software toegang verleent zonder dat dit wenselijk is.

Je pc/laptop, je besturingssysteem, je software staan constant onder de loep van hackers en kwaadwillenden. Ook zijn ze helaas allemaal niet perfect. Door je updates door ons te laten beheren (endpoint management) zorg je ervoor dat dit geen invloed heeft op je beveiliging. Wist je dat de meeste hacks gebaseerd zijn op fouten die al lang en breed bekend zijn? Wij zorgen altijd voor de juiste updates op het juiste moment zodat je veilig bent.

Ja, dat kan. Met je eigen laptop ga je gelijk aan de slag, anders log je in via https://portal.office.com met je e-mailadres, wachtwoord en MFA code. Via deze portal kan je vanaf elke locatie direct bij je e-mail en bestanden. Maak je daarnaast ook gebruik van onze Managed Voice oplossing, dan kan je deze naar elk gewenst nummer doorschakelen via https://voip.limenetworks.nl.

Jazeker! Wij leveren IT-diensten voor het MKB, want IT moet gewoon werken zodat het jou een concurrentievoordeel geeft. IT moet simpel en veilig zijn. Jij moet verzorgd worden door gepassioneerdere mensen die helder communiceren. Blader even verder door onze website voor meer info wat wij nog voor je kunnen doen.

Ja, met een makkelijk stappenplan zetten wij je in één keer over op Teams. Zo kun je snel starten met Modern Werken en gaat je personeel beter presteren. Of je nu werkt op het Google cloud platform, op een server op kantoor of veel werkt met externen, voor ons is het gesneden koek! Belangrijk hierin is jouw personeel. De techniek is niet eens de helft van het verhaal, het draait erom hoe jij ermee kunt werken. Het blijft mensenwerk. Wij helpen je hierbij met tips, tricks, presentaties en handleidingen. Met onze helpdesk ernaast kun je er altijd op vertrouwen dat iemand je helpt met vragen.

Met MFA heb je twee manieren van identificatie. Vaak komt dat neer op inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) en een code via app op je smartphone. Iemand die nu jouw inloggegevens heeft buitgemaakt, kan alsnog niet inloggen op systemen of diensten, omdat hiervoor ook die code van jouw smartphone nodig is. Ben jij of is jouw bedrijf/leverancier gehackt? Dan hoeft dat dus geen probleem te zijn. Wij gebruiken hiervoor Microsoft Authenticator. De extra inlogcodes zijn geen eigen systemen maar open. Met de Microsoft app kun je dus ook MFA instellen op je Gmail account, je bank, Office 365, leverancier van cryptovaluta of je Apple ID. Het is een generieke standaard.

Jazeker! Mensen uitnodigen tot het lezen van bestanden, of zelfs laten deelnemen in het maken van de content. Ook kun je in Teams en/of kanalen externen uitnodigen om onderdeel te worden van jouw productiviteit. Wat ze kunnen doen in jouw omgeving (lezen, creëren, de regie voeren) kan jij bepalen. Als bedrijf heb je hier ook invloed op of je dit wel wilt. In het Office 365 Compliance overzicht kun je zien welke data voor wie beschikbaar is.

Je kunt meedoen via Instagram of LinkedIn, dus als je geen LinkedIn account hebt dan kun je die aanmaken of meedoen via Instagram. 

Het beheer, onderhoud en beveiliging van alle IT die op jouw werkplek/bureau staat valt onder het beheer van jouw bedrijf. Dus bijvoorbeeld je pc of laptop, een docking station, een (VoIP)telefoontoestel en noem maar op. Deze moeten allen beheerd worden, oftewel: beveiligd, geüpdatet, gemonitord en ondersteund door een professionele helpdesk.

Voor het maken van veilige verbindingen naar jouw netwerk, cloud dienst of datacentrum staan wij klaar met oplossingen voor optimale verbinding. Wij handelen de techniek af; soms in combinatie met jouw IT-afdeling, leverancier of externe dienstverlener.

De projectleider bij Lime Networks is jouw aanspreekpunt. Eventueel kan een engineer die in de buurt is je boodschap overbrengen. Soms is het ook handig om de IT-verantwoordelijke binnen jouw bedrijf in te lichten over belangrijke zaken binnen een IT-project. Zo verloopt de communicatie efficiënt en zijn mogelijke acties snel gedaan.

Bij Azure betaal je bijna altijd voor het gebruik van een dienst. De kosten zijn voor het directe verbruik. Neem een server, daar betaal je per tijdseenheid (minuten). Of bijvoorbeeld opslag, daar betaal je per GigaByte. Hierin zitten gelijk licenties voor bijvoorbeeld Windows server of toegangslicenties voor gebruik van de dienst. Heb je meer nodig, dan betaal je iets meer; heb je minder nodig dan betaal je ook echt minder. Je kunt bijvoorbeeld een server in het weekend uitzetten als je deze niet nodig hebt. Super handig! De kosten zijn ook altijd een resultaat van een casus of een onderzoek bij een klant. Wij kunnen vrij goed een kostenberekening maken maar het is wel specifiek per klant/oplossing. Prijzen voor alle diensten zijn te vinden op de website van Azure en openbaar. Tevens kun je daar een berekening maken en live aanpassen zodat het inzicht in de kosten heel helder is. Producten op langere termijn aanschaffen zorgt voor meer kortingen.

Zoveel mensen, zoveel meningen. Jouw accountmanager staat je graag te woord als je van mening verschilt over contracten, afspraken, facturen of andere zaken. Wij zorgen altijd voor een snelle goede oplossing met oog voor de lange termijn.

Een firewall beschermt jouw netwerk, maar regelt ook een groot gedeelte van de data op je netwerk en alles wat van kantoor aan data naar binnen komt of naar buiten gaat. Deze data moet inzichtelijk en goed beveiligd zijn. Bovendien moet deze data netjes van een prioriteit voorzien worden om goed samen te werken. Daarnaast moet je updates doen om beveiliging up-to-date te houden met zowel de software als de instellingen. Eén firewall beveiligen is best lastig, omdat het veel tijd kost. Maar als je er zoals wij meer dan honderd beheert, dan wordt het makkelijk.

In het project houden wij rekening met de beschikbaarheid, de toegang en de rechten tot jouw data zoals afgesproken in het plan van aanpak. Ook laten wij zien waar migratiedata staat en hoe wij de vernietiging van gegevens regelen. Voor de verwerking van alle data en persoonsgebonden gegevens hebben wij een overeenkomst die in detail weergeeft wat de afspraken zijn. Onze ISO certificering geeft aan dat wij voor deze procedures een ISMS (Information Security Management System) in orde hebben, zodat dit goed functioneert en gecontroleerd is. Een ISMS geeft aan hoe wij met informatiebeveiliging omgaan. Dat heeft dus ook betrekking op jou en jouw data die wij voor je verwerken binnen de GDPR.

Lime Networks zorgt voor de oplevering van de glasvezelverbinding tot aan de meterkast. Wij helpen jou daar dus graag bij met een eigen kabelpartner, maar je kunt dat natuurlijk ook regelen met je eigen installateur.

Als de achtergrond is geregeld kan je zo aan de slag. Of je nu werkt op je Apple laptop in een cafeetje, op je iPad thuis of met een Microsoft werkplek op kantoor. Je kunt overal met vrijwel alle oplossingen werken. Dat is de kern van modern werken. Geen ingewikkelde beveiliging. Het is simpel en slim geregeld. Werknemers kunnen dus probleemloos aan de slag en hebben geen zorgen over beveiliging of data. Met een internetverbinding kun je direct aan de slag, zelfs als je niet op je eigen pc werkt.

Een vast netwerk is als een stoppenkast met groepen; het is niet één geheel, maar het is bijna altijd gesegmenteerd om alle data in goede banen te leiden. Het is niet inprikken van kabeltjes en klaar is Kees. Planning en sturing is nodig om alles goed te laten werken. Dat doen je met VLANS, QoS, SpanningTree etc; niet zo simpel dus. Ook het monitoren van data voor beveiliging en opsporen van mogelijke problemen is essentieel voor als je problemen hebt. Ook als het een keer misgaat met aangesloten apparaten, kabels of defecte apparatuur moet je inzicht hebben om snel te kunnen schakelen. Om dit inzicht te krijgen moet je live het gebruik kunnen zien en alle instellingen. En niet over één enkel apparaat maar het gehele netwerk. Het is dus echt complex als je het goed wilt doen.

Ja, dat kan. Voor support bel ons op 010-2121806 of e-mail naar helpdesk@limenetworks.nl.

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, etc. Microsoft Teams is zo dus een verzamelplek voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Wij kunnen jouw personeel bewustmaken van risico’s en risicovol gedrag. Voor security awareness kunnen wij jouw personeel een training geven (extern of intern) met een partner die hier ervaring mee heeft. Daarnaast kan optioneel een tool worden geleverd op de werkplekken die kennis meet, op peil houdt en rapporteert aan verantwoordelijken. Zo krijg je een voortdurende verbetering in het bewustzijn van risico’s en het vermijden van risicovol gedrag.

Ja, dat kunnen wij. Wij kunnen ze voor je opslaan maar wil je dat niet, dan kunnen wij ze dagelijks ook afleveren op jouw IT-omgeving bijvoorbeeld op een sFTP-server. Let op: als je gesprekken opneemt dan moet je dat ofwel aankondigen ofwel je kunt het alleen voor interne leerdoeleinden gebruiken. Onaangekondigd is het niet rechtsgeldig.

Nee. Je krijgt met jouw bedrijf een eigen telefooncentrale op het cloud platform. Dat is onderdeel van het geheel en je betaalt per poppetje en voor de belminuten (of je koopt de belminuten af). Dat geldt zowel voor mobiel als voor vaste telefonie.

Werk je in de cloud, dan is dat de basis van je data. Bij Office 365 bijvoorbeeld staat je data bij Microsoft veilig in de cloud. Denk hierbij aan Azure, het cloud platform van Microsoft. Denk ook aan SharePoint (schrik niet… het wordt enkel gebruikt als opslag… je hoeft hier niet mee te werken) en OneDrive om je data overal beschikbaar te maken.

Werknemers en verandering… dat is altijd iets om goed over na te denken. Met een overgang naar Modern Werken nemen wij dit mee in de werkwijze. Door customer engagement nemen wij jou en je werknemers mee in de veranderingen. Met e-mails, relevante informatie, training zorgen wij dat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Door meer verantwoording te geven aan werknemers over de manier waarop ze werken en ze in teamverband te laten samenwerken, ontstaat er snel een connectie. Je zou bijna zeggen dat de voordelen de motor zijn voor succes. Heb je werknemers die dit allemaal niet willen, dan kan dat natuurlijk. Je kunt altijd blijven werken op de ‘oude’ manier met je data, maar dan mis je wel alle voordelen.

Met ‘secure by design’ wordt er bij elke keuze voor een product of dienst nagedacht over de implicatie voor de IT-veiligheid van jouw omgeving. Dat betekent dat er rekening gehouden wordt met de hoogste eisen voor security, zoals encryptie, MFA, AVG, toegangsbeheer, etc. Dit zorgt ervoor dat wij altijd achter onze producten staan en wij weten hoe de dataveiligheid en beschikbaarheid in elkaar zitten.

Veilig Werken kent veel facetten. Het begint met je eigen werkplek, de apparatuur die je gebruikt en met de programmatuur die jij en je bedrijf gebruiken. Deze moet goed doordacht zijn, veilig ingericht zijn en up-to-date worden gehouden met updates en beveiliging. Daarnaast moet je incidenteel controleren of jouw werkomgeving en bedrijfsomgeving wel veilig is. Dat kun je doen met zogenaamde pentesten. Maar verder gaat het ook om processen, mensen en kennis. Complex dus. Geeft niet, wij houden wel van uitdagingen en zorgen dat jij voorop loopt in techniek én beveiliging.

Dat ligt aan de klant. Wij nemen al je zorgen uit handen en regelen alles van A tot Z. Soms heb je intern personeel of externen die een gedeelte voor hun rekening nemen. Belangrijk is dat professionals weten waar ze mee bezig zijn om het project succesvol af te ronden.

Dat jouw servers optimaal en veilig prestaties leveren. Onder serverbeheer vallen alle werkzaamheden om je server up-to-date te houden met functionele en beveiligings updates. Ook monitoren wij de server zodat afwijkend gedrag snel zichtbaar wordt en verholpen kan worden. Daarnaast zorgen wij met automatisering en scripting ook voor de beveiliging van je server én het verhelpen van veel storingen met een automatische gegenereerde oplossing. Heel efficiënt dus. Controle van back-ups en automatische controle van het incidenteel terugzetten van data uit een back-up of zelfs een gehele server.

Er is zoveel keus bij de aanschaf van producten dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Onze kennis van producten en ervaring bij andere klanten zorgen ervoor dat je bij ons altijd terecht kunt voor de beste oplossing voor de zakelijke markt. Wij kunnen niet alles testen, maar hebben wel een goede oplossing om je te helpen. Als je producten zoals bijvoorbeeld een laptop bij ons aanschaft dan verzorgen wij ook de garantieafhandeling en ondersteuning binnen je onderhoudscontract.

Een netwerk bestaat niet alleen uit apparatuur en kabeltjes. Beveiliging van je data, prestaties van alle gebruikers op het netwerk en continuïteit van je business zijn essentieel. Wij maken dat simpel voor je, voor een vast bedrag per maand. Wij zijn er om alle lastige zaken te regelen zonder ingewikkelde facturen of dat je voor elke verandering moet betalen. Simpel, veilig en op-en-top verzorgd.

IT is vaak ingewikkeld. Dat hoeft helemaal niet volgens ons. Door IT simpel en veilig te maken, versterk je jouw concurrentiepositie. De goed doordachte oplossingen, de versimpeling, beveiliging en heldere support wanneer jij het nodig hebt kosten veel tijd. Aan voorbereiding, training, documentatie, opleidingen en vooral ervaring. Dat is lastig – eigenlijk niet mogelijk – om zelf te doen. Goed dus dat iedereen wat kennis heeft en kritisch blijft, maar samenwerken en veel ervaring en kennis is key voor een goede IT.

Jazeker. Wij zijn nog steeds verfrissend in IT! Dus wij helpen je graag.

Hoe veilig jij werkt is te meten. Met een technische beveiligingstest of pentest kun je altijd kijken waar de zwakke plekken liggen in de beveiliging van je IT-apparatuur, programmatuur en netwerk. Maar ook bijvoorbeeld je website of ontwikkelde applicatie kan uitvoerig getest worden. Daarnaast kun je een procedurele beveiligingstest laten uitvoeren. Dit heeft weinig te maken met IT; het houdt in dat je test hoe veilig het handelen binnen jouw bedrijf is. Oftewel: zijn je procedures op orde?

In een notendop zorgen wij voor een veilige goed presterende werkplek voor de lange duur. Daarnaast helpen wij je direct als iets niet functioneert zodat jij je werk snel weer kunt voortzetten. Want niets is zo vervelend als wanneer jij jouw werk niet kunt doen!

Wij zien het netwerk als het systeem dat de computers, printers en overige IT met elkaar verbindt bij jou op kantoor, om gebruik te kunnen maken van het internet. Denk aan de firewall, het vaste netwerk en het Wi-Fi netwerk.
Volgens Wikipedia: “Een computernetwerk is een systeem voor communicatie tussen twee of meer computers.” De communicatie verloopt via netwerkkabels of via een draadloos netwerk. In de netwerktopologie worden fysieke en logische topologieën onderscheiden. Men spreekt van een LAN in het geval van lokale plaatsgebonden bekabeling waarop computers binnen één gebouw of een campus aangesloten worden en een WAN wanneer er sprake is van verbindingen over grotere afstanden.

Dit is een cloud dienst van Microsoft. Je kunt naar gelang je abonnement gebruik maken van diverse diensten en producten. De meest bekende zijn:

 • Office Suite (Outlook, Word, Excel, PowerPoint etc.) op je pc, Mobiel/Tablet of online
 • Exchange mailbox online van 50-100GB
 • 1TB opslag voor bedrijfsdata (per bedrijf) via SharePoint
 • OneDrive for Business met 1TB opslag per persoon voor privédoeleinden en back-up van je pc
 • Microsoft Teams voor samenwerken (chat, audio/video-vergaderen) en als hub voor data, applicaties en communicatie tussen diverse Office 365 onderdelen én externe (cloud) software/diensten.
 • Diverse online Apps voor beter samenwerken en productiviteit: Planner, OneNote, To-Do, Stream, Sway en nog veel meer
 • Microsoft Power Platform. Power Automate: zonder programmeerkennis automatiseren van taken binnen alle componenten van Office 365
 • PowerApps: zelf applicaties online bouwen om Office 365 uit te breiden, naar jouw hand te zetten of voor ontwikkelen van complete applicaties of connecties met bestaande applicaties

Dat is een nuchtere benadering. Maar met jouw gegevens kan jouw bedrijf of kunnen anderen wellicht flink benadeeld worden. Let dus altijd op hoe en waar je gegevens deelt.

 • Elk licentie type is een los contract(M365 E3, M365BP etc.)
 • Elke termijn is ook een los contract (M365BP jaarlijks, M365 BP maandelijks)
 • Bij een toevoeging wordt een licentie in een bestaand contract is de einddatum  “co-termed”. Zo heeft de nieuwe licentie dezelfde afloopdatum als het originele contract. (loopt het contract met 10 licenties af op 1 december en voeg je in november 2 licenties toe dan lopen alle licenties op 1 december af)
 • Binnen een de contractstermijn (maand, jaar, 3 jaar) kun je licenties toevoegen maar niet in mindering brengen op het contract
 • Maand licenties hebben een uplift van +20% op de jaarprijs
 • Met prijsbescherming ben je zeker van een vaste prijs gedurende de contractstermijn

Dat is helemaal niet zo moeilijk en onhandig als je zou denken! Wij zorgen ervoor dat je een werkende pc of laptop op kantoor krijgt die op de juiste wijze is geïnstalleerd met programmatuur, updates, beveiliging, beheer en alle specifieke software en instellingen voor jouw bedrijf en/of functie. Geen geklooi met instellingen en programma’s of registraties van programma’s of verwijderen van onnodig software dus. Wij zetten op kantoor jouw instellingen over zodat je direct en veilig aan de slag kunt.

Jazeker. Het gaat er vooral om wat het doel is van je data en de beveiliging. Het kan variëren van een dataroom voor het delen van data met meerdere partijen voor een overname van een bedrijf – maar ook het inrichten labels op data in Office 365 zodat voor regelgeving of rechtswege jouw bedrijf en jouw data aan alle eisen voldoet. Je moet vooral veilig kunnen werken. Efficiënt zonder dat je gevaar loopt.

Pak een enterprise telefooncentrale en alle functies die erbij horen. Queues, wachtrijen, huntgroepen, doorverbinden, doorschakelingen, alles op tijden en schema’s, vakantie/vrije dagen, CDR records, hotdesking, groepen, call-pickup en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat jij wilt en/of nodig hebt. Wil je meer details? Bekijk dan onze folder op de pagina over ‘Telefonie‘. Oh ja… je kunt ook je mobieltje gebruiken. Een vast toestel is niet nodig!

Een XLA helpt de IT-manager met inzicht en directe feedback, maar ook personeel met knelpunten die misschien niet altijd voor de hand liggend zijn, of zaken die simpelweg gemist worden in het dagelijk IT-beheer. Ook kan een bestuurder/directie zo buitenom dagelijkse IT beter wensen en frustraties op tafel leggen op een natuurlijke manier. Proactief beheer, beveiliging, continuïteit, monitoring… het is allemaal nuttig en ook nodig. Maar je hebt ook te maken met mensen. Daar zit nog een grote winst in te behalen.

 • De hardware onder de container gemakkelijk vervangen
 • De container verplaatsen als de hardware stukgaat
 • Meerdere containers op één fysieke server plaatsen
 • De fysieke server standby houden.

Als er een fysieke server stuk gaat, kun je deze snel inzetten voor één of meerdere virtuele servers door ze er naar toe te verplaatsen.

… En nog veel meer. Virtualisatie/virtuele servers zijn een evolutie in IT. Ook de cloud profiteert hier enorm van. Wil je hier meer over weten? Geef ons een belletje.

Op het gebied van Windows-only diensten en servers denk ik dat wij gerust kunnen zeggen: Ja! Voor overige diensten die generiek zijn is dat een ander verhaal. Microsoft behoort tot de marktleiders. De diversiteit, betrouwbaarheid en beveiliging zijn samen gezien echt uniek én ongeëvenaard. Andere cloud platformen hebben vast en zeker eigen gebieden waar ze op uitblinken. Met Microsoft Azure zit je safe qua pricing, prestaties, beveiliging en continuïteit voor de toekomst. Daarom ligt onze voorkeur en expertise bij Microsoft Azure

Als IT niet goed genoeg aansluit bij de doelen die jij bij je organisatie stelt dan is het tijd voor een migratie. Soms is dat lastig te zien en heb je kennis nodig van IT en van je bedrijf. Hier gaan wij samen over in gesprek zodat wij IT laten aansluiten op prestaties, processen en bedrijfsdoelstellingen.

Per 1 maart zijn automatisch alle *nieuwe* contracten NCE. Per 1 Juli moeten alle klanten over zijn

Ja, dat kan zeker! Je kunt bellen met een applicatie op je laptop of met je mobiele telefoon. Je kunt ook thuis je vast toestel aansluiten. Of je nu tegelijkertijd op kantoor een toestel wilt, thuis een vast toestel wilt én je wilt ook met je mobieltje in de auto bellen…. het kan allemaal. Je kunt ook overal kiezen of je vanaf je mobiele nummer of vanaf je zakelijke nummer belt. En dat kan allemaal ook nog eens super eenvoudig.

 • Wij leveren altijd topprestaties
 • Wij werken innig met de klant samen
 • Ons team is jong, innovatief en vernieuwend
 • Wij communiceren helder
 • Veiligheid staat bij ons op nummer 1
 • Onze diensten zijn zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijk
 • Wij zijn koploper in de nieuwste technieken op IT-gebied
 • Wij zoeken alles voor je uit, je hoeft zelf niks meer te doen

Contracten zorgen voor heldere afspraken en service wanneer je het nodig hebt. Voorspelbaarheid in je kosten zonder verrassingen. Hierin gaan wij net dat stapje verder, omdat het voor iedereen zekerheid biedt. Of je er op de lange termijn geld mee bespaart? Dat denken wij niet. Wel krijg je de service en kunde op het moment dat je ons nodig hebt. En gaat het een keer verkeerd, dan zit je niet met hoge kosten of twijfel of je wel of niet iemand moet inhuren. Wij geloven in relaties en niet in contracten. Bij ons zijn alle contracten per maand opzegbaar – tenzij door een leverancier anders opgelegd, zoals bij een glasvezelverbinding. Zo profiteer je van de voordelen zonder dat je ergens aan vastzit en zijn kosten voorspelbaar.

Een IT-leverancier is vaak reactief op vragen van de klant. Dit kan heel handig zijn. Echter zie je dat kennisopbouw in IT binnen bedrijven vaak lastig is door tunnelvisie op je eigen bedrijf. Met een IT-partner krijg je meer hulp om belangrijke beslissingen in IT te maken en te sturen op middellange en lange termijn. Je staat met een partner er nooit alleen voor.

Dat verschilt per bedrijf. Maak je gebruik van Office 365 en Teams, dan werk je gewoon door met je bestanden. Functies als live aan hetzelfde document werken staan tijdelijk on hold, maar je kunt gewoon doorwerken. Ben je meer afhankelijk van internettoegang door bijvoorbeeld cloud diensten zoals applicaties, databases of WVD? Dan is het verstandig om je hierop voor te bereiden met een redundante internetverbinding (Een back-up verbinding die het overneemt als je hoofdverbinding een storing heeft). Zeker op je kantoorlocatie geen overbodige luxe. Hier helpen wij je ook uiteraard mee zodat je bij enige storing kunt blijven doorwerken.

Samenwerken is iets wat mensen doen, niet techniek. Modern Werken zegt niets over mensen maar vooral het wegnemen van barrières die de techniek opwerpt of dat vroeger deed. Door het wegnemen van deze barrières kan je pas echt efficiënt samenwerken. Zie Modern Werken dus als hulpmiddel en vooral catalysator.

Een vCIO is de afkorting voor virtual Chief Information Officer.

Je kunt een login krijgen voor jouw online omgeving. Hier kun je alles bedienen. Heb je toch even hulp nodig, dan zijn wij er voor je met onze kundige en gepassioneerde helpdesk en wij hebben een uitgebreide gebruikershandleiding. Wil je zelf dus aan de slag, dan staat niets je in de weg.

LastPass zorgt voor een veilig punt voor het opslaan van wachtwoorden, een soort wachtwoordenkluis waar je alleen in kunt met een master password. Tevens helpt het je in je dagelijks werk met inloggen op websites en diensten. Het werkt op je vaste pc of laptop en op je smartphone. Het is gratis in gebruik. Je kunt zo veilig werken met complexe wachtwoorden zodat dat dit heel erg lastig wordt. De betaalde variant is zakelijk gezien ook handig. Zo kun je accounts aanmaken en zelf beheren voor bijvoorbeeld een leverancier of een social media account en deze delen met collega’s of externen. Zij kunnen inloggen (via hun gratis account van LastPass) en zo het wachtwoord niet zien maar wel gebruiken. Mocht het account niet meer relevant zijn voor anderen, dan kun je de machtigingen individueel weer intrekken zonder dat je wachtwoorden hoeft te wijzigen.

In het proces van de uitvoer van een plan van aanpak zijn wij flexibel. Na overleg met de projectmanager en degene die in jouw bedrijf de leiding heeft over dit project maken wij aanpassingen aan het plan van aanpak. Na het bepalen van meerwerk en de impact zorgt dit voor inzicht zodat wij snel door kunnen. Je staat dus niet met je enkels in het beton. Wij moeten door voor de lange termijn.

Het doel is om productiviteit juist te winnen. Klagende werknemers aan het koffiezetapparaat, een directie die ontevreden is of een IT-manager die niet toe komt aan echt belangrijke zaken. Daar zit de winst in. Dat dit af en toe wat tijd en aandacht kost wordt dubbel en dwars terugverdiend.

Bij een server denken wij aan een stukje hardware met software erop die één of meerdere diensten op het netwerk ‘serveert’. Bij een virtuele server is de software samengepakt in één enkel bestand. Dit noemen wij een ‘container’. Er kunnen ook meerdere containters op één fysieke server tegelijkertijd actief zijn. Ze gedragen zich als echte individuele servers. Deze containers/virtuele servers zijn gemakkelijk te verplaatsen naar andere fysieke hardware.

Ja dat is het zeker. Het zit vooral in ervaring en kennis opbouw. Dat is het verschil tussen het gewoon doen en het goed doen. Met ‘automation’ en ‘monitoring’ kun je veel efficiëntie behalen in prestaties en continuïteit. Hierin gaan wij bij Lime Networks erg ver om jouw bedrijf optimaal te laten presteren. Beveiliging is hierin misschien nog wel het belangrijkste. Zonder ervaring en kennis ontstaan onveilige situaties die je zelf niet (kunt) inzien. Daar ligt onze kracht. In de uitvoer is serveronderhoud niet zo heel veel werk, doordat wij hiervoor de juiste tools hebben. Zo voorkom je ook individuele fouten.

Heel erg veilig. Dit doen ze door data opslag en het versturen van data te beveiligen. LastPass beveiligt jouw data, verstuurt het encrypted , slaat dit encrypted op en laat jou MFA gebruiken voor het gebruiken van deze data. Jouw inloggegevens en data zijn dus in deze procedure absoluut veilig. Daarnaast hebben ze een helder bountyprogramma voor bugs, waardoor jij en andere gebruikers fouten direct kunnen melden. LastPass blijft dus niet stilzitten totdat er iets misgaat maar werkt continu aan verbeteringen om de veiligheid te optimaliseren.

Wij hebben een blog geschreven waarin wij vijf tips geven om veilig thuis te werken.

Lees de blog ‘Thuiswerken in verband met corona? Zo kun je dat veilig doen!’

Je belt of e-mailt onze helpdesk en wij gaan je helpen. Mocht er iets stuk zijn bij de leverancier of aan onze apparatuur dan kun je rekenen op onze GOLD-SLA. Dat betekent dat wij of de leverancier binnen 4 uur op locatie zijn om het probleem te verhelpen of de defecte apparatuur om te wisselen. (010-2121806 / helpdesk@limenetowrks.nl)

Neem het voorbeeld van de universiteit van Maastricht in december 2019. Toen zorgde een hack met een vervelend stuk software dat het complete universiteitsnetwerk met het grootste gedeelte van de server structuur en werkplekken onbruikbaar werd. Wat was de schade:

 • FOX-IT werd ingeschakeld in weekenden, Kerst, oud & nieuw etc. om onderzoek te doen en kennis te delen met de hack, het opruimen ervan en hoe te herstellen.
 • Een zeer groot gedeelte van de computers moest opnieuw geïnstalleerd worden. Ook moesten deze computers worden gecontroleerd op sporen van het virus in onderdelen waar je niet zo snel zicht op hebt (bios of geheime partities op de harde schijf/SSD schijf).
 • Vrijwel alle productieservers en back-ups lokaal werden onbruikbaar. Enkel herinstallatie ging helpen voor het herstel.
 • Er is losgeld betaald aan de hackers om de netwerk structuur/Active Directory te ontsleutelen (de Volkskrant spreekt over tonnen losgeld).
 • Een groot gedeelte van de servers moest opnieuw worden geïnstalleerd en data uit back-ups moest worden teruggezet waar mogelijk.
 • Eigen werknemers en externen waren vele dagen bezig met alle herstelwerkzaamheden… Dit gebeurde ook tijdens de feestdagen in december.
 • De imagoschade was enorm. Als bedrijf kan zoiets ook veel klanten kosten of investeerders afschrikken.

Door middel van engagement (betrekking) en responsibility (verantwoording). Door jou beter in staat te stellen om samen te werken met betrekking en verantwoording zorg je dat barrières in samenwerken minder worden of zelfs verdwijnen. Door mensen mee te nemen in de planning, veranderingen en wat er mogelijk is geef je energie in plaats van verandering. Wij helpen je met het proces en het betrekken van mensen/werknemers in modern samenwerken. Zo laat je de technologie vóór jou werken en niet tegen je. Hierdoor shift je van ‘samen moeten werken’ naar ‘efficiënt samen kunnen werken’.

Dat hoeft niet. Met Bitlocker kun je de gegevens op je laptop netjes beveiligen tegen diefstal. Een gestolen laptop is op deze manier geen probleem en gegevens blijven veilig. Wist je ook dat wij je gegevens op afstand kunnen wissen in het geval van diefstal, mits jouw gestolen laptop of telefoon contact krijgt met het internet? De decryptiecodes worden door ons netjes opgeslagen in jouw zakelijke omgeving zodat in het geval van nood of vervanging van je harde schijf de gegevens weer veilig uitgelezen kunnen worden.

Denk aan een nieuwe server of het verplaatsen van servers op kantoor naar de cloud. Maar ook als je een nieuw product gaat gebruiken zoals Microsoft Teams of een nieuw CRM systeem. Soms helpen wij enkel met een stukje IT, soms helpen wij met opleidingen of trainingen en soms nemen wij alle zorgen op ons van A tot Z.

Wij kunnen niet al je gegevens inzien. Wij beheren wel veel zaken. Deze gegevens zijn natuurlijk veilig bij ons. Wij voldoen aan de AVG met een onderling contract en er zijn heldere algemene voorwaarden. Los daarvan hebben wij een ISO 27001-certificaat waarin allerlei risico’s, procedures en beveiligingszaken goed zijn afgekaart en gecontroleerd. Het ISO 27001-certificaat bevat ook maatregelen om elk jaar verbeteringen aan te brengen en bijvoorbeeld een verklaring omtrent goed gedrag van al ons personeel. Daarbuiten hebben wij ook heldere richtlijnen voor ons personeel met een personeelshandboek. De technische zaken die wij uitvoeren worden opgeslagen in logboeken, deze kunnen wij altijd overhandigen als we vragen zijn over de systemen. Heb je toch nog vragen hierover, neem contact op met je accountmanager.

Het is lastig voor bedrijven om de juiste kennis in huis te halen voor IT. Als MSP’er heb je veel kennis en ervaring in huis om klanten te helpen met lastige IT-vraagstukken. Door eerder aan tafel te gaan zitten en beter samen te werken kun je zelfs klanten adviseren en meenemen in hoe IT waarde levert in je bedrijf. Dit doen wij dan in een managed rol als vCIO.

Wij nemen contact met je op om vast te stellen dat je aanvraag klopt. Wij maken een afspraak met je om er voor te zorgen dat de offerte ook klopt en dat wij niets zijn vergeten.
Bij grotere projecten of als het gaat om meer dan één product/dienst dan doen wij een initieel voorstel en weet je wat je kunt verwachten. Vervolgens schrijven wij een plan van aanpak zodat je precies weet wie, wat, wanneer doet en wat de impact is voor jouw bedrijf. Per stap in detail. Als je akkoord bent met de inhoud dan kan het eigenlijk niet meer misgaan. De juiste uitkomst van het project staat nu voor 100% vast. Als er tussentijds iets mocht wijzigen dan spelen wij hierop in en overleggen met jou over wat te doen. Hoe dan ook: 100% afgeronde projecten en een 8,4 van de klant over 2018/2019.
Bij Lime Networks gaan wij voor de lange termijn en maken wij het voor jou simpel.

Ja, dat kan zeker uitmaken. Onze vast/mobiel oplossing werkt via het zendnetwerk van de KPN. Onze cloud telefonie oplossing ColigoGrid zorgt voor de verdere afhandeling van de gesprekken. Dit zorgt voor een modern en innovatief platform met de kwaliteit die je nodig hebt om perfect zakelijk te communiceren.

Wij werken samen met alle internet providers en alle diensten hierover. Soms met tussenkomst van extra apparatuur van jouw leverancier zoals bijvoorbeeld modems of routers. Voor zover wij het nu kunnen overzien, zijn hierin geen beperkingen.

Azure is het geheel van cloud diensten van Microsoft. Dit gaat over het huren van servers, databases, opslag, AI, IOT en honderden verschillende zaken om als je IT-diensten op de achtergrond te verplaatsen naar de cloud. Wij helpen je met keuzes, advies, kosten beheersing, migratie er naar toe en het beheer en advies als het eenmaal draait.

Bijna 10 jaar geleden. In de tussentijd zijn er 10+ nieuwe applicaties bijgekomen en meer dan 1400 nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd op het 365 platform. Alleen afgelopen jaar is bijvoorbeeld Microsoft Teams al 50% efficiënter gaan werken zodat vergaderen en samenwerken steeds soepeler verloopt.

Ken je bijvoorbeeld al Planner, Sway, Lists, OneNote etc? Allemaal superhandige tools waarmee je geen extra software hoeft aan te schaffen en steeds beter en efficiënter kunt samenwerken met data, applicaties en communicatie met collega’s en externen.

Ervaring is waar je de meeste winst uit haalt. Wij hebben kennis van onze producten, waardoor je meegaat in ervaring van een groot geheel. Als je toch vragen hebt, staat onze full-service helpdesk voor je klaar. Direct is jouw documentatie, netwerk en monitoring beschikbaar zodat je vlot geholpen wordt. Mocht er hardware defect raken dan staan wij snel bij je op de stoep met vervangende hardware. Instellingen staan paraat in de cloud dus er is nagenoeg geen installatie tijd benodigd. Achteraf geven we je inzicht in je netwerk en advies hoe het nóg beter kan. Top service dus!

Niemand kent het wetboek uit zijn hoofd; iedereen huurt een advocaat in als dat nodig is. Wij vervullen diezelfde functie maar dan op het gebied van IT én zonder de vakjargon. Een helder verhaal met duidelijke communicatie om jouw kennis aan te vullen waar nodig. Moet je alles weten? Nee, dat doen wij voor je. Maar blijf altijd kritisch en zorg voor je eigen boerenverstand. Daar kom je een heel eind mee. De écht technische zaken lossen wij voor je op.

Ja! Wij geloven in de lange termijn voor een goede relatie, maar dan wel zonder dwang. Soms is er sprake van een onvermijdbare termijn, zoals een licentie op een softwareproduct of een glasvezelverbinding waar leveranciers een minimumtermijn voor hanteren. Maar ook voor zaken als (mobiele/vaste) telefonie, Office Licenties, onderhoudscontracten geloven wij dat prestaties een betere basis zijn voor samenwerking.

Wat ons betreft niet. Wij helpen je met technische zaken, maar ook met advies en verzorgen je van A tot Z. Wel denken wij dat je altijd iemand in je bedrijf moet hebben die zicht heeft op IT en daar de aandacht af en toe op vestigt. Een IT-manager bijvoorbeeld. Hoe groot je bedrijf is bepaalt hoe belangrijk de taak van IT-manager is in jouw bedrijf. Wij maken het simpel en veilig voor je, zodat jij kan doen waar je goed in bent.

Bel je IT-verantwoordelijke. Deze mensen weten (waarschijnlijk) wat je moet doen, mits ze bekend zijn met de materie. Het inschakelen van jouw IT-partij, intern of extern, is de eerste stap. Zij achterhalen waar de hack heeft plaatsgevonden, weten hoe ze hem direct moeten stoppen of de pas af kunnen snijden en zorgen ervoor dat de schade zoveel mogelijk beperkt wordt. Daarnaast wil je data veiligstellen over de hack zoals logfiles van servers, netwerkapparatuur etc. Zo kan je ook achterhalen wat er misging of dit overleggen met een gespecialiseerd security-bedrijf (bijv. Northwave). Tevens kan dit van belang zijn om te zien hoe verdere veiligheidslekken kunt voorkomen en wellicht vraagt je verzekering ernaar.

 • IT is de kern van je concurrentiepositie
 • Wij halen de complexiteit uit IT
 • Het is voordeliger dan dat je je IT zelf doet
 • IT is geen kerntaak meer
 • Wij adviseren niet alleen maar, doen ook echt het werk
 • Wij zijn innovatief en altijd up-to-date
 • Je hoeft je geen zorgen meer te maken over IT
 • Minder stress, meer efficiëntie

Met ‘secure bij design’ staat veiligheid voorop. Met pentesten en onze ISO-certificering verplichten wij onszelf continu alert te blijven op jouw veiligheid en die van onze diensten en producten. Neem bijvoorbeeld vaste telefoons. Die maken connectie met het platform met uniek een gegenereerde gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord. Die weet jij zelf niet eens. Dan heb je nog je eigen login daar overheen. Dus dat is niet lastig te hacken… zeg maar gewoon (bijna) niet. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over veiligheid of onze pagina over Veiligheid.

Dit is handiger dan je nu denkt. In ieder geval hoef je niet met twee toestellen op pad. Je bent ook niet gebonden aan een smartphone met twee simkaartsloten of bijvoorbeeld een E-SIM. Het werkt op een standaard simkaart – of je nou werkt met een Nokia8010 uit 2005 of de nieuwste iPhone. Het werkt altijd en overal, ook in het buitenland. De simkaart maakt verbinding met de telefooncentrale, dus jij kunt bereikbaar zijn of uitbellen op meerdere nummers vast en/of mobiel – en zelfs tijdsgebonden!

Inzenden kan t/m vrijdag 28 januari 23.59u (Nederlandse tijd). 

Omdat wij bij Lime Networks verfrissend zijn in de aanpak, voorbereiding, uitvoer van projecten en migraties. Zo leverden wij de afgelopen 3 jaar 100% van de projecten succesvol op. Sterker nog: wij krijgen een 8,4 van de klant als eindcijfer. Door het maken van duidelijke afspraken in een helder projectplan gaat het gewoon niet mis.

Ja, alle stappen worden uitgebreid overgezet in de project administratie. Ze worden aangestuurd door de projectleider. Pas bij afsluiting van alle stappen en confirmatie van de klant sluiten wij het project. De administratie hiervan is op aanvraag beschikbaar.

Onze helpdesk fungeert als een full-service helpdesk waar iedereen jou direct kan helpen met vragen en problemen. Je mag ons altijd bellen met al je IT-vragen en problemen. Ons gepassioneerde en goedgeschoolde team helpt je op een vriendelijke manier met jouw IT, documentatie en specifieke afspraken. Of je nu een probleem hebt, advies wilt of met een vraag zit, wij werken samen als één team. 20 IT-ers voor de prijs van 1 die je zo vaak je wilt mag bellen; liever dat je ons vaker belt over hetzelfde onderwerp dan dat je met de vraag blijft zitten! Ook zijn wij buiten kantooruren beschikbaar voor belangrijke storingen. Een engineer helpt je dan binnen een kwartiertje. Tot slot is onze helpdesk beschikbaar in het Nederlands of Engels.

Wij zullen IT zodanig inrichten dat jij ermee aan de slag kunt en dat je de concurrentie een stap voor bent. Of dit nu over de telefonie of de Wi-Fi gaat, de helpdesk staat klaar om elk IT-probleem op te lossen. Met een sterk geschoold en passievol team is geen IT-probleem te groot en zorgen wij voor efficiëntie en veiligheid.

En paard is een dier, maar een dier is geen paard. Zo is Azure een grote verscheidenheid aan cloud diensten. Maar er zijn ook andere spelers op de markt zoals Google, Amazon, IBM, et cetera.

Als wij uitgaan van een veilige werkplek, dan is het veilig houden een serieuze taak. Belangrijkste is dat de werkplek altijd up-to-date is. Voor het OS, de hardware, geïnstalleerde programma’s, antivirus/antimalware. Door gebruik te maken van Bitlocker en MFA zorgen wij dat toegang lastig is. Met policies voor de firewall en door het gebruik van monitoring houden wij de boel strak in de gaten.

Er zijn zelfs meerdere voordelen! Wij hebben er een blog over geschreven: wat is (goed) serverbeheer en waarom is het belangrijk?

Op het Azure platform zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Van opslag, rekenkracht, (virtuele) servers, AI, SQL, IOT en nog veel meer. Graag leggen wij jou uit in een persoonlijk gesprek wat dit betekent.

Jij profiteert optimaal van alle kennis van de achterliggende Managed Service Provider. Daardoor kan jij je positie in security versterken en rustig slapen. Zaken als een ISO 27001, NDA en een verwerkersovereenkomst zorgen ervoor dat jouw bedrijf baat heeft maar geen (extra) risico loopt hierin.

Als alle stappen uit het plan van aanpak zijn afgerond in de project administratie dan vragen wij jou of je het hier mee eens bent en alles is afgerond. Als jij akkoord gaat is het project pas afgerond.

Je betaalt voor een gebruiker van de telefooncentrale (vast en/of mobiel), voor je belminuten (of je koopt ze af) en als je wilt voor verfrissende service. Heb je dan vragen of wil je iets aangepast zien in de telefooncentrale, dan helpen wij je. Slimme engineers die weten wat ze moeten doen. Géén kastje naar de muur verhaal maar aardige mensen die je direct helpen.

Tijdens een project kunnen eisen of wensen veranderen. In jouw bedrijf is er één iemand ons contactpersoon voor het project. Deze neemt contact op met de projectleider en die zorgt ervoor dat jouw wijziging goed wordt verwerk, zo mogelijk met een ‘meerwerk’-offerte.

De AVG is voor persoonsgebonden gegevens. Dus gegevens die jij bewaart of verwerkt die direct gerelateerd zijn aan personen. Denk aan NAW gegevens met bankrekeningnummers of bijvoorbeeld gegevens over ziekteverzuim, verzekeringen, verloning, etc. Dat je deze gegevens hebt of verwerkt is niet het probleem. Maar het niet nadenken over wie ze kan inzien of wie de toegang kan verschaffen of hoe ze bewaard en geback-upt worden; dat is wel spannend. Door hierover na te denken en inzicht te krijgen kun je adequaat processen inrichten.

Soms zijn er mutaties in IT-systemen. Denk hierbij aan een verplaatsing, een revisie, een refactor, een vervanging of een herinstallatie. Vaak een combinatie van systemen en mutaties.

Je belt met onze helpdesk. Zelfs buiten kantooruren als je daarvoor een overeenkomst hebt. De helpdesk helpt je direct waar dit kan en informeert je per e-mail over alle stappen. Met een goede registratie in ’tickets’ kan je later ook nog eens terugkijken.

De originaliteitsprijs en de eerste prijs van de loterij worden persoonlijk bezorgd. De andere prijzen doen we op de post, maar misschien zit een bezoekje er ook wel in! Uiteraard stemmen wij dit af met jou. 

Met de IT-manager bespreken wij periodiek waar wij heen gaan en waar wij nu staan. Niet alleen of wij het goed doen maar ook de klant goed bezig is en IT zo benut dat het zoveel mogelijk waarde toevoegt. Als er ook een lokale IT-support is, verdelen wij de taken. Wij laten de klant meekijken in systemen, documentatie en geven bijvoorbeeld inzicht in het netwerk of de servers/cloud. Vaak regelen wij de basis, voegen wij kennis toe en helpen om sneller stappen te zetten met extra handen en ervaring, bijvoorbeeld bij projecten.

Vooral inzicht krijgen in hoe wij jouw bedrijf en jouw personeel een betere ervaring in IT-middelen en gebruik kunnen geven. Dus inzicht creëren, verbetering aanbrengen en vooral voortgang meten.

Ja, kunnen wij allemaal. Of je nu voor je vaste telefonie en/of je mobiele telefonie abonnementen hebt, of privé en zakelijk door elkaar gebruikt, of misschien zelfs bij verschillende leveranciers zit… Komt helemaal goed, wij helpen je met een zo gemakkelijk mogelijke transitie naar de beste oplossing.

Nee, zeker niet. Een IT-manager heeft veel taken maar vaak te weinig tijd. Ook kan kennisopbouw soms lastig zijn of is de IT-manager onderhevig aan eenzijdige kennisopbouw binnen de kaders van jouw bedrijf. Wij brengen juist diversiteit in kennis en ervaring mee aan tafel en helpen jouw IT-manager waar nodig. Samenwerken is meer het devies. Heb je geen IT-manager, dan nemen wij de rol op ons als dat gewenst is.

Meer met je klanten in gesprek gaan. Zo ontstaat er meer samenwerking en een kwalitatief beter resultaat, met meer waarde voor de klant.

Back-up is een ouderwetse beperkte werkwijze om jouw data veilig te stellen. Dat kan veel beter. Laat jouw cloud dienst deze rol vervullen. Denk dan daarbij aan versiebeheer (zelf zien wat er gebeurt met documenten en/of data), retentie (teruggaan in de tijd en data veilig stellen zoals het ooit was) of vasthouden van transactiegebaseerde gegevens over hoe je werkt.

Natuurlijk kan je lokaal blijven werken. In de cloud kun je echter net zo goed persoonsgegevens beschermen als op een lokale server. Vooral op het punt van beveiliging en beschikbaarheid kan de cloud uitkomst bieden. Laat de AVG geen belemmering zijn voor de cloud maar juist een kracht waarmee je meer kunt bereiken dan voorheen. Neem bijvoorbeeld beveiliging naar de buitenwereld of diefstal. Dat kan met de cloud stukken beter.

Om veiligheid, prestaties en continuïteit te bereiken. Iedereen wil overal op een veilige manier zijn werk kunnen doen. Alles moet goed functioneren, ondanks alle problemen met hard- en software, de uitdagingen omtrent beveiliging en alle programmatuur op je pc.

Het liefst zouden wij je vertellen dat een virus helemaal niet voorkomt, maar helaas zijn er veel voorbeelden dat dit toch mogelijk is. Hier laten wij je niet in de steek! Wij zorgen ervoor dat wij het probleem meten en analyseren (bijvoorbeeld voor jouw ISO-rapportage of verzekering). Daarnaast zorgen wij ervoor dat je snel weer aan de slag kunt zonder verlies van gegevens of data. Soms is dat in een oogwenk gebeurd, soms moeten wij jouw pc herinstalleren. Hoe dan ook; wij zijn er voor je en helpen je vlot.

Niet altijd. Soms worden back-ups ook geïnfecteerd of zijn back-ups niet afdoende om snel weer aan het werk te gaan. Hoeveel data verlies je wat is de hersteltijd. Hoe erg is het als het hele bedrijf 24 uur niet kan werken?… Of misschien langer? Ook het omgaan met retentie is belangrijk. Als je vorige week gehackt bent en de gevolgen worden vandaag pas zichtbaar, heb je dan genoeg back-ups/retentie om in het verleden terug te kijken? Een medewerker die vorig jaar het bedrijf heeft verlaten en gegevens heeft gewist of buitgemaakt is ook een hack. Kun je wel een jaar terug met je back-up? Tot slot moet je ook een plan hebben als het misgaat en kijken hoe snel je weer op de been bent. Een continuïteitsplan helpt daarbij.

Een Managed Service Provider (MSP) is een bedrijf dat op afstand de IT-infrastructuur en/of eindgebruikerssystemen van een klant beheert, doorgaans op proactieve basis en volgens een abonnementsmodel.

Door de maandelijkse contracten zorgen wij voor tijdige uitbreiding van je netwerk. Zonder complexe discussie. Een ‘+’je op bijvoorbeeld het aantal access points en wij regelen de rest. Bij krimp kun je er altijd voor kiezen om kosteloos een gedeelte van het contract te termineren; per device dus. Zo blijf je altijd betalen voor je gebruik en zit je nergens aan vast.

Voicemail kennen wij allemaal en dat werkt bij ons net zo. Heb je een smartphone met iOS of Android dan kun je gebruik maken van de Reach app. Hierin kun je al je ingesproken voicemails zien, direct beluisteren en ook wissen en terug- of vooruitspoelen. Visueel vanaf je scherm zonder allerlei ingewikkelde menu’s met snelkeuzes die wij niet kunnen onthouden. Super handig.

Jazeker wel. Een XLA moet op termijn een SLA vervangen. Eigenlijk moet een XLA een SLA overbodig maken. Wij gooien onze afspraken niet zomaar overboord.

Onze prijzen zijn altijd voor iedereen gelijk. Toch is het toesturen van een prijslijst lastig. Uiteraard informeren wij je over de prijzen van producten als je vragen hebt. Bij onze diensten en producten gaat het niet altijd om de prijs of wat je krijgt maar om welke waarde deze diensten toevoegen en welke problemen ze oplossen. Zo kan jouw bedrijf blijven concurreren.

Niets is minder waar. Wij geloven echt in het verzorgen van de klant. Dat doen wij met ervaring, kennis, Veilig Werken maar vooral focus voor jou als klant. Communicatie is minimaal 50% van ons succes. Als wij jou dus versterken moeten wij topsport bedrijven op gebied van IT. Verfrissend in IT! noemen wij dat.

In principe alle hardware die je nodig hebt voor je werkplek. Een pc of laptop eventueel met een docking station en optioneel een monitor, printer, telefoon of andere zaken die je nodig hebt om je werk goed te doen.

Goede medewerkers laten een positieve indruk op je achter wanneer ze jou hebben geholpen. Daar steken wij veel tijd in. Onze medewerkers werken allemaal volgens onze richtlijnen, procedures en handboeken. Belangrijker zijn onze kernwaarden (klanten verzorgen, passie voor techniek, heldere taal) die wij actief uitdragen. Tijdens ‘lunch & learn sessies’ met het team besteden wij veel aandacht aan beveiliging intern en voor de klant en wordt kennis op pijl gehouden. Elk jaar volgen wij relevante opleidingen om voorop te blijven lopen met kennis. Wij krijgen een score van 8,4 van klanten bij projecten en migraties en hebben een 100% score voor het succesvol uitvoeren. Wij gaan uiteraard voor een 10, dus wij verbeteren constant.

Jazeker. Buiten kantoortijd zijn wij bereikbaar op exact hetzelfde telefoonnummer als overdag. Bij premium contracten word je geholpen zonder dat je hiervoor extra betaalt. Reguliere werkzaamheden doen wij altijd tijdens kantoortijd, maar als je ons echt nodig hebt zijn wij er voor je met een strakke SLA zodat je snel weer verder kunt. Heb je geen premium contract, dan helpen wij je op basis van best effort tegen een aangepast tarief. Hiervoor hoef je niets te doen.

 • Een stukje software voor het beheer van je pc/laptop welke ook monitort en rapporteert
 • Daarbij een antivirus/antimalware pakket
 • Een update strategie die er voor zorgt dat alle componenten (hardware, software, beveiliging) up-to-date is
 • Ten slotte een full-service helpdesk met gepassioneerde IT-ers die je vlot helpen als je ergens problemen tegenkomt of als iets niet functioneert zoals dit hoort

Wij zorgen in eerste instantie dat je netwerk meetbaar en inzichtelijk wordt. Dan kunnen wij de beschikbaarheid garanderen voor zowel medewerkers als voor gasten en gescheiden per dienst. Vervolgens zorgen wij voor access management en beveiligen wij het netwerk tegen ongenodigde gasten. Heb je eisen op DNS management, additionele firewall instellingen of een VPN naar andere kantoren, de cloud of een datacentrum? Dan bewaken wij voor jou de correcte werking. Optioneel kunnen wij al het dataverkeer op je netwerk monitoren met een third-party dienst zodat je absoluut zeker weet wat er op je netwerk gebeurt.

Als wij een project of migratie perfect willen uitvoeren, moeten wij hier eerst helder over communiceren. Wat gaat er gebeuren, wie gaat dat doen, wanneer gaat alles gebeuren, wat is de impact, hoe staat het met beveiliging en je data, wie is er verantwoordelijk en hoe bereik je ons en wij jou? Heldere afspraken tot in detail. Dat voorkomt misstappen en zo leveren wij altijd elk project op – 100% score. Wij zitten nu op een 8,4 gemiddeld, maar wij zijn pas tevreden als wij van jou een 10 krijgen. Een plan van aanpak is altijd de basis tot het succes van de klant.

Een stabiele, performante en schaalbare IT-infrastructuur is essentieel voor een onderneming. Zonder een uitgebreide en duidelijke strategie wordt het al snel ingewikkeld als de onderneming begint te groeien of als je geconfronteerd wordt met situaties zoals een lockdown. Een dergelijke strategie is voor veel ondernemingen en IT-managers nogal onduidelijk terrein.

Communiceren gaat nog veel via de telefoon. De wereld waar wij nu in leven is sneller en communiceert op allerlei moderne manieren. Vooral de aandacht vasthouden is steeds lastiger. Je wilt dus overal goed bereikbaar zijn (op tijden wanneer jij dat wilt) en je wilt helder en eenvoudig makkelijk kunnen communiceren. Dus als je op kantoor zit moet dit perfect geregeld zijn.

De cloud is zeker veilig. In het geval van Azure probeert Microsoft aan zoveel mogelijk richtlijnen te voldoen zoals ISO en NEN. Jouw specifieke diensten moeten natuurlijk ook beveiligd worden. Zijn jouw virtuele servers of diensten verbonden met het internet zodat anderen deze kunnen zien of kan personeel direct de diensten benaderen dan moet je deze beveiligen tegen onrechtmatig gebruik. Dit is vaak wel gemakkelijker dan als ze op kantoor staan, maar het moet wel gebeuren.

Snelheid op netwerken kan soms complex zijn. Mochten prestaties niet op orde zijn, dan gaan wij altijd eerst meten. Na inzicht over mogelijke bottlenecks zorgen wij voor een snelle remedie om jouw netwerk weer optimaal te laten presteren. Of dit nu gaat over instellingen van VLAN’s en QoS, uitbreiding van capaciteit door groei, defecte apparatuur óf dat wij het Wi-Fi opnieuw gaan meten. Jouw bedrijf krijgt een oplossing, PUNT. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Nee, dat hoeft niet. De simkaart maakt verbinding met de telefooncentrale. Dus jij kunt bereikbaar zijn of uitbellen op meerder nummers vast en/of mobiel en zelfs tijdsgebonden. Een voorbeeld: jouw zakelijk mobiele nummer staat op je visitekaartje. Je wilt niet dat klanten je storen in het weekend of op je vakantie. Dus je schakelt je zakelijk nummer door naar de storingsdienst in het weekend en op je welverdiende vakantie naar de Malediven. Klanten worden geholpen, maar jij hebt er geen last van. Tevens blijft jouw privé mobiele nummer wel gewoon werken. Altijd, ook op vakantie! (pssst… je kunt wel je schoonmoeder direct doorschakelen naar de voicemail – altijd! 😉

Het ergste wat je kan overkomen is dat je slimmer wordt of extra tips krijgt. Maar beschikt je onderneming al over Office 365? Stel jezelf dan even de volgende vraag: “Gebruiken wij al deze oplossingen wel hoe het moet?”. Daar is vrij vaak geen antwoord op. Door adoptie, educatiedoelen en plannen kan een vCIO zich ontfermen over complexe zaken die voor hem/haar dagelijks werk zijn.

Binnen je netwerk maken wij bepaalde data stromen inzichtelijk en kunnen wij buitenstaanders (gasten) scheiden van je kantoornetwerk. Door correcte instellingen voor beveiliging krijgen ongenode gasten geen toegang. Jouw data kan zich dus veilig over het netwerk verplaatsen zonder beperkingen of pottenkijkers.

Een draadloos netwerk draait niet om megabits of technische termen. Het gaat veel verder dan dat. Een Wi-Fi netwerk is al langzamer dan een bekabeld netwerk, maar als je veel gebruikers hebt dan moet je goed plannen, inmeten en je gebruik vooraf weten in te schatten. Bij meerdere verdiepingen of kantoren met veel muren en/of meubels is het goed om ervaring hierin te hebben. Heb je een opslagloods met veel stellingen, dan wordt het pas echt lastig. Wij zorgen dat alle techniek in de praktijk ook echt voor prestaties en comfortabel werken garant staan. Laat de techniek, het inmeten en het inrichten van de samenwerking maar ons over. Wij maken dit simpel voor je.

Eigenlijk is Modern Werken een volgende stap in efficiënt samenwerken. In feite is elke organisatie hier aan toe. Uiteraard leggen wij graag uit wat het effect is voor jouw organisatie en geven wij je op maat gemaakt advies – of je nu productiewerk doet, een adviesbureau hebt of in de financiële dienstverlening zit.

Nu vooral in de ochtend. Mensen willen thuiswerken, bereikbaar zijn en hebben allerhande (vooral eenvoudige) vragen over hoe om te gaan met thuiswerken of op een andere locatie. Later op de dag zal dit rustiger worden, verwachten wij.

Het plan van aanpak bevat een duidelijke omschrijving van wat wij gaan doen, hoe lang dit duurt en wat de impact is op jou, je werk en het bedrijf.

Jazeker! Doordat alles goed gedocumenteerd is en alle componenten op voorraad zijn, kunnen wij direct aan de slag zonder vragen. Dit verkort de servicetijden aanzienlijk.

De meeste servers zijn prima geschikt voor de cloud. Er zijn ook meestal voordelen ten opzichte van een server op kantoor. Vaak horen wij beperkingen of twijfels van klanten terwijl dit niet nodig is. Wij kijken graag naar jouw specifieke oplossing en presenteren je een pasklare oplossing.

Door IT sterk te versimpelen en te concentreren op de oplossingen die wij bieden helpen wij klanten met hun problemen. Door sterk in te zetten op het verzorgen van de klant en niet de oplossing worden standaard oplossingen geconfigureerd voor de klant. Door te werken volgens standaarden, afspraken en te concentreren op communicatie zorgen wij voor begrip bij de klant en een prettige ervaring. IT is vaak complex en bij Lime Networks zorgen wij dat dit simpel wordt voor jou.

Wij zetten diverse tooling in om jou te ondersteunen met inzicht in je huidige IT, klanttevredenheid en planning voor de toekomst.

Iedereen heeft zijn eigen werkplek. Soms met een cactus of Bonsai-boompje, soms met een extra scherm, een printer, een draadloos toetsenbord, een scanner, aangesloten op Wi-Fi, een docking station, een (VoIP)telefoontoestel en noem maar op. Maar het meest belangrijk is jouw pc of laptop. Dat is de kern van je werkplek. Wij hebben het dus niet per se over jouw fysieke bureau, maar de IT-kant van het verhaal.

Nee. Het gaat niet om cloud of servers, maar om een idee van werken. Wel weten wij uit ervaring dat werken in de cloud stukken makkelijker is. Sterker nog, het onderhouden van een serverpark met alle randzaken (uptime, beveiliging, back-ups, continuïteit, beschikbaarheid etc) is veel duurder. Door bijvoorbeeld met Office 365 en andere office 365 applicaties maak je snel een frisse start.

De voordelen zijn dat je veilig werkt én dat alles goed werkt. En mocht er iets misgaan dan kunnen wij je efficiënt weer op weg helpen. Jij bent belangrijk, je werkplek dus ook. Los hiervan weten wij dus dat je up-to-date bent met al je software en de beveiliging (antivirus/antimalware). Je hebt alle updates voor je hardware en software, waardoor alles optimaal werkt. Tevens hebben wij heldere rapportages van de gezondheid van je werkplek en kunnen wij deze eenvoudig beheren. Voor support hoef je dus niet te wachten totdat er iemand langskomt, want wij zijn goed geïnformeerd en helpen je direct op afstand. Met een goede SLA (service level agreement) heb je zekerheid dat je vlot geholpen wordt.

Zie het meer als een samenwerking en versterken van kennis en ervaring. Wij gaan dus hand in hand om jou de snelheid in de digitale transformatie te geven die je verdient.

Nee, helaas. Er zijn firewalls die een vorm van controle van data hebben. Dit is echter een beperkt deel van je data. Veel data verplaatst zich beveiligd over je netwerk of is niet zichtbaar voor slimme firewalls. De beste remedie om deze vormen van cybercriminaliteit buiten de deur te houden zitten niet in je netwerk maar in beveiliging van endpoints, data, gebruikers, servers etc. Up-to-date endpoints, antivirus (of beter nog EDR), encryptie, een goed wachtwoordbeleid, een gedegen rechtenstructuur op je data, MFA op al je externe programmatuur en/of diensten zorgen wél voor meer veiligheid. De laatste winst zit in je personeel, die je op kunt leiden met security awareness. Voorkomen is nooit 100% te garanderen, maar áls het dan een keer misgaat dan zijn wij er ook voor je. Dan helpen wij je zodat je snel weer up & running bent.

Tuurlijk, wij begrijpen dat eisen of wensen kunnen veranderen tijdens een project. In jouw bedrijf is er één iemand ons contactpersoon voor het project. Deze neemt contact op met de projectleider en die zorgt ervoor dat jouw wijziging goed wordt verwerkt, zo mogelijk met een ‘meerwerk’-offerte.

Dat kan.
Een gedeelte van de licenties onderbrengen in een jaar contract en gedeelte in maandcontracten. Bijvoorbeeld voor tijdelijke krachten of seizoensgebonden krachten. Neem contact op met je accountmanager om dit goed te bespreken.

Hier hebben wij een blog over geschreven: hoe ga je naar de cloud?

Alle lijnen worden geleverd met een Gold-SLA van de glasvezelleverancier en van Lime Networks. Wij zijn verantwoordelijk voor locatie gebonden apparatuur en de leverancier voor alle glasvezel in de grond. Wij zijn beide binnen 4 uur aanwezig op locatie in het geval van een storing.

Je betaalt per component een vast bedrag per maand – letterlijk voor een firewall, een switch en een Wi-Fi punt. Hiervoor geven wij advies over beveiliging, inrichting van het netwerk en waar je aan moet denken of waarin je keuzes moet maken. Wij schrijven een plan van aanpak zodat je precies weet wat er gaat gebeuren, door wie, wanneer en wat de impact is voor jouw bedrijf. Wij installeren, beveiligen en testen het netwerk. Het Wi-Fi wordt uitvoerig ingemeten met een testrapport. Wij onderhouden en blijven het netwerk beveiligen en monitoren tijdens gebruik; actief met een portal in de cloud. Bij gebruikersproblemen hebben wij een full-service helpdesk en bij uitval zijn wij snel op locatie met vervangende hardware. Updates voor functionaliteit, beveiliging en rapportage horen bij de maandelijkse dienstverlening. En licenties op software, updates en extra ondersteuning zijn inbegrepen op ons premium niveau.

Wij gaan het aantal klantbezoeken voorlopig beperken. Alleen zeer urgente bezoeken zullen nog doorgaan. Overige afspraken zullen verzet worden in overleg met jou. Wil jij ons zelf niet ontvangen? Geen zorgen, voordat wij langskomen bellen wij altijd eerst even op, zodat er geen misverstanden ontstaan.

Veilig Werken staat voorop bij ons. Het is niet een kernwaarde, maar een aorta die door ons bedrijf gaat. Met ‘secure by design’ zorgen wij continu dat onze producten en eigen interne processen als basis Veilig Werken en ook veilig zijn ingericht. Daarbij is de klant onze focus. Wij maken complexe IT zaken simpel; beveiliging en Veilig Werken zijn hierin de basis.

Nee, zoals vrijwel alle diensten van Lime Networks betaal je per maand. Je zit dus nergens aan vast. Ook als jouw bedrijf eventueel een andere oplossing nodig heeft dan helpen wij je met en een soepele overgang inclusief documentatie, advies en helpdesk.

Wij mogen alles migreren maar doen wij dit ook? Uiteraard migreren wij alleen zaken waar wij ervaring mee hebben en die bij ons bekend zijn. Speciale wensen zijn er altijd en daar helpen wij je bij. Kunnen of mogen wij onderdelen van het project of de migratie niet zelf doen, dan werken wij samen met jou en/of andere leveranciers. Het doel is om jouw (complexe) IT simpel te maken zodat het voor jouw bedrijf gewoon werkt. In de inventarisatie en plan van aanpak-fase maken wij hier heldere, concrete afspraken over.

Dat ligt sterk aan de werkzaamheden en aan wat de klant precies wil. De weg van een initieel voorstel naar een plan van aanpak kan al binnen een week plaatsvinden. Het schrijven van een plan van aanpak duurt vaak ook niet meer dan een week. De planning of snelheid van het project wordt afgestemd met de klant. Dus of je nou juist vlot aan de slag wilt of dat je het graag stap voor stap en met uitvoerig overleg wilt, jij bepaalt dit als klant. Wij geven jou steeds het beste advies met de ervaring van 100+ projecten, zodat je goed geïnformeerd bent.

Dat je niet werkt op een onveilige werkplek met verouderde software, ontbrekende updates en gebrekkige beveiliging. Er worden aanpassingen gedaan die problemen met jouw werkplek preventief verhelpen. Storingen die veelvuldig voorkomen door de complexiteit van alle onderdelen worden automatisch opgelost met slimme scripts. Zo blijft jouw werkplek gezond. Van dit laatste merk je niets anders dan dat je minder storingen ervaart. Als laatste zorgt het beheer voor inzicht van licenties en hardware in gebruik en zorgt het voor goede monitoring, aansturing en hulp bij het oplossen van eventuele storingen.

Ja, het heeft een begin en einde en een eenmalig karakter. Een project kan wel een start zijn van een langdurige samenwerking met onderhoudscontracten, welke wel maandelijks zijn.

Je kunt meedoen via Instagram of LinkedIn, dus als je geen Instagram account hebt dan kun je die aanmaken of meedoen via LinkedIn. 

Goed. Wij zijn (nog) niet getroffen door het virus en werken zo goed als op volle sterkte. Wel hebben wij richtlijnen aangehouden van het RIVM en werkt een deel van het team thuis. Wij houden je op te hoogte over wat jij van ons mag verwachten voor de IT-dienstverlening. ‘Geen nieuws is goed nieuws’ houden wij voorlopig aan.

Wij kunnen onze diensten wel inzetten voor IT-projecten die vastlopen, migraties die (dreigen te) mislukken, capaciteitsproblemen met intern personeel of logistieke problemen. Denk aan hard- en software op het juiste tijdstip en op de juiste plaats succesvol in te zetten. Soms heb je wat extra hulp nodig.

Ja en nee. Cloud op zich heeft geen veiligheid in zich. Afgezien dat aan de buitenkant (en soms aan de binnenkant) niet zichtbaar is wat de fysieke locatie is van jouw data in het geheel. Maar hoe meer vis in de zee, des te meer vissers op het water & hoe groter de vis, des te meer moeite men doet om hem op te vissen. Zo is het met waardevolle data ook. Een cloud dienst is dus een waardevol object voor hackers door de grote hoeveelheid data. Jouw netwerk is zo stukken minder interessant.

Dat ligt aan het contract wat wij samen zijn overeengekomen. Onze Premium diensten geven je de allerhoogste standaard die wij bieden bijvoorbeeld.

Nee, dat zou niet afdoende zijn. Het is een constante verbetering om jouw bedrijf steeds verder te helpen in de beleving. Ook omvat dit het gebruik van IT-middelen om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Hier zitten soms wel kwalitatieve of kwantitatieve afspraken aan vast, maar dat hoeft niet. Alleen het inzicht wat je verkrijgt is al heel waardevol in de aansturing van werknemers, IT en jouw bedrijf.

Uiteraard ondersteunen wij alle bekende technieken voor sturen en beveiligen van je netwerk en de data die er over verstuurd wordt. Dit zit in onze standaardservice, ook als je wel eens wijzigingen hierin hebt.

Jazeker. Wij hebben ruime ervaring met Azure, bijvoorbeeld in de opslag, servers, SQL, virtuele netwerken, WVD en alle beveiliging, automation of veilige toegang tot je gegevens. Bijvoorbeeld een RemoteApp server in Azure. Hierop staan al je applicaties die nog niet in de cloud staan of kunnen staan veilig en makkelijk zelfs buiten kantoor terwijl jij ze overal kunt gebruiken.  Wij leggen je graag uit hoe de cloud ook werkt voor jou.

Sterker nog, het IS een abonnement/contract! Zo heb je zekerheid met afspraken bijvoorbeeld over de SLA (service level agreement) en de aard van de dienstverlening. Wij geloven in relaties voor de lange duur maar niet in langdurige contracten. Bij Lime Networks zijn alle contracten, ook voor Werkplekbeheer, per maand opzegbaar.

Doordat je één enkele hub/applicatie hebt waarmee je in teamverband kan communiceren, werken met data en applicaties. Het toevoegen van communicatie op je data zorgt voor echt samenwerken – waar je je ook bevindt ter wereld en op elk tijdstip. Geen barrières. Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, enzovoorts. Microsoft Teams is zo een hub voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Heb je nog een goede firewall of draadloos netwerk beheerd door een andere partij? Dan kun je deze gerust blijven gebruiken. Het mixen van verschillende producten binnen de onderdelen (vast of Wi-Fi) is niet wenselijk, dus dat doen wij niet. Heb je zelf al apparatuur van dezelfde leverancier? Dan nemen wij deze over en nemen wij gelijk de verantwoording, garantieafhandeling et cetera over.

Alle projecten en migraties gaan voorlopig gewoon door. Wij doen er alles aan om ze efficiënt door te zetten. Bezoeken op kantoor worden geminimaliseerd en verzet naar een tijdstip dat wij en jij er comfortabel mee zijn.

Heb je wensen of vragen over wat je allemaal zelf kunt doen omdat je bijvoorbeeld IT-personeel in dienst hebt of iemand die kan helpen? Bespreek dit met je accountmanager. Graag nemen wij alle zorgen van het project bij je uit handen, maar wij werken ook samen met jouw IT-afdeling of ander personeel die kan helpen.

Dat wij je meenemen in diverse zaken om inzicht te krijgen in jouw IT op korte, middellange en lange termijn. Dit kan gaan over planning, beveiliging, concrete IT-oplossingen maar ook doelen, hoe IT gaat bijdragen aan jouw groeistrategie en kennis om deze doelen te behalen.

Nee, deze wijzigingen hebben geen binding met AZURE.

eXperience Level Agreement -> IT richt zich traditioneel op het verbeteren van processen. XLA is een mentaliteit om mensgerichte IT-diensten en -processen te (her)ontwerpen.

Niet apart of los. Het is flauw om te zeggen dat je hier niet voor betaalt. Uiteraard zit dit in de prijs verweven. De hardware, installatie, het beheer, de beveiliging, de storingsafhandelingen… dit bieden wij allemaal voor een vast bedrag per maand per netwerkdevice. Dus je betaalt dit niet vooraf, maar het is onderdeel van de maandelijkse contracten. Dit zorgt voor voorspelbare kosten.

Zekers, je kan maandelijks opzeggen. Als je het gebouw verlaat zeggen wij direct de lijn op.

Meestal zien wij dit eerder dan jij en gaan wij gelijk over tot vervanging van het defecte component. De hardware, vervanging, reiskosten, manuren, installatie, configuratie en garantie afhandeling hoort bij de service inbegrepen. Een goede SLA zorgt dat je vlot weer kunt werken op een probleemvrij netwerk.

In Azure staan je gegevens, servers en data standaard in datacentra in Nederland. Je kunt ook aangeven of je jouw diensten wilt verspreiden over de rest van de wereld of een specifieke locatie. Soms wil je graag ‘georedundant’ zijn, oftewel op meer dan één geografische locatie tegelijkertijd opereren. Misschien wil je graag dat het kantoor in Hong Kong een hogere performance behaalt en wil je servers of diensten in die specifieke regio hebben. Dit kun je dan aangeven.

Een endpoint is een pc of laptop die door jouw bedrijf in gebruik is in het bedrijfsnetwerk. Dit kan een computer achter een balie zijn die verbonden is met een presentatiescherm, maar ook een computer in vergaderruimte of van een tijdelijke medewerker. Ze moeten allemaal beheerd, beveiligd en ondersteund worden.

 • Registratie van hardware, licenties, garantie, leeftijd en dergelijke en wie de computer gebruikt
 • Beveiliging met Bitlocker, antivirus/antimalware of EDR-software, beveiligingspolicies, OS beveiligingsupdates en beveiligingsupdates van 1.000+ programma’s
 • Updates van het OS, van 1.000+ programma’s, van het antivirus-/antimalware- of EDR-programma, van stuurprogramma’s/drivers
 • Beheer met NAble. Zo zorgen wij voor actief beheer van de pc en alle instellingen zodat wij (meetbaar!) jouw werkplek operationeel maken en houden. Tevens een goede controle voor alle maatregelen die wij treffen met rapportage
 • Automatisering waardoor meer dan 50% van alle pc-problemen kan worden voorkomen. Ook als het misgaat kunnen veel problemen geautomatiseerd worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan een vastgelopen proces herstarten, je zoek-index repareren, opschonen van de pc of automatisch repareren van logboekmeldingen

Net als bij een mobiele telefoon kun je deze zelf kopen en een prepaid abonnement kopen. Prima oplossing. Je moet dus niks. Wil je het simpel houden, kosten voorspelbaar maken en de verantwoording uitbesteden aan professionals? Dan vinden wij dat een verstandige keuze voor de business. Zo kun jij je aandacht verleggen naar zaken die het verschil maken of waarbij jij kunt concurreren met je branchegenoten.

Heel goed. Wij maken namelijk gebruik van het netwerk van de KPN zendmasten en hun netwerk internationaal. Dat zit dus wel snor. Het kan altijd verschillen per gebouw per provider. Maar KPN is gewoon goed! Heel goed.

Bij elk project mag de klant ons een cijfer tussen de 1 en de 10 geven. Hier dus het gemiddelde van om het zo eerlijk mogelijk weer te geven.

Bij Lime Networks hebben wij een hekel aan kabelsla. Als wij jouw netwerk regelen dan is dat geen spaghetti maar zo fris en fruitig als dit maar zijn kan. Een net aangelegd netwerk voorkomt (onbedoelde) storingen en verkort de oplostijd bij wijzingen en defecten. Aangezien jij per maand betaalt, willen wij dit dus ook 😉

Retentie is letterlijk ‘vasthouden’. Bij data en back-ups is retentie een zeer belangrijke factor. Het gaat niet alleen om het vasthouden van je data, maar ook over de mate van verandering van je data. Als je elke maand een back-up hebt en deze een jaar bewaart, dan betekent dit dat de retentie maximaal een jaar teruggaat en een maand verlies van data kan opleveren. Het leek een goed plan, maar blijkt in de praktijk niet afdoende. Verschillende back-upstrategieën kunnen de retentie van je data een stuk beter laten presteren. In MKB Nederland moet je minimaal 7 jaar je data bewaren die direct gelinkt is aan de toegevoegde waarde van je producten of diensten. Dan kom je met een back-up van maximaal 7 jaar flink bedrogen uit.

Fout. IT is complex en beveiliging ervan nog stukken complexer. Er gaat dus tijd, kennis en kunde in zitten om jou hier veilig in te laten werken – veelal op de achtergrond zodat jij er niets van merkt. 20 jaar geleden waren wachtwoorden zeldzaam. 10 jaar geleden wist iedereen wel wat wachtwoorden van collega’s. 5 jaar geleden was MFA bekend maar werd het weinig gebruikt in het MKB. En dan hebben wij het alleen over wachtwoorden. Wij maken IT simpel voor klanten zodat veilig werken haalbaar wordt en wij zo jouw risico’s kunnen minimaliseren.

Door het gebruik van IPS/IDS heb je een goede basis om ongewenste zaken van je netwerk te werken en jouw datastromen op je netwerk inzichtelijk te maken met meten. Dit hoort tot de standaarddienstverlening.

Nee, juist andersom; Azure is de overkoepelende naam voor het cloud platform van Microsoft. Office 365 diensten van Microsoft maken gebruik van datacentra en de cloud van Microsoft. Ze werken dus samen.

Helaas niet. Azure is een set diensten op het internet. Op hebt moment dat je offline bent dan ben je fysiek niet meer verbonden. Bij Office 365 kun je bijvoorbeeld wel offline verder werken met data als je gebruik maakt van OneDrive. Technisch gezien is Office 365 een cloud dienst die gebruikmaakt van de cloud van Microsoft.

Een project met een IT-component is vaak een IT-project. Er zijn nogal wat manieren voor om ernaar te kijken (check deze website maar eens…: https://exin.vanharen.net/blog/wat-is-een-project-met-een-it-component/). Bij Lime Networks is een IT-project een verandering (change) waar de IT een onderdeel van is. Dit vindt plaats bij onze klanten en vereist tevens onze hulp. IT is vaak maar een klein onderdeel; soms zijn wij betrokken bij het geheel met bijvoorbeeld trainingen, adviseren bij veranderingen en doelstellingen. En soms zijn het voor ons enkel technische/IT-werkzaamheden. Hoe dan ook vinden wij bij Lime Networks dat je hier afspraken moet volgen, er goed over moet communiceren en het resultaat behaalt dat je vooraf afspreekt.

In progressie. Daar draait het om. Perfectie willen wij allemaal wel, maar wij moeten focussen op continu verbeteren. Die 10 is een doel maar ook een eindpunt. Door te meten in bolletjes, sterretjes, cijfers of duimpjes omhoog kun je vastleggen waar je staat en waar je kunt verbeteren. Als er verbetering is dan is dat een meetbare winst.

Je kunt beginnen door bewust te zijn dat je veilig wilt werken. Dat is gelukt bij deze vraag, dus laten wij gelijk de volgende, makkelijke stappen noemen. Gebruik legale software! Zorg op je pc voor een goede antivirus/antimalware oplossing (betaal hier ook voor; géén gratis variant). Zorg altijd dat je de meest recente versies en updates hebt voor je systeem en je software. Zorg ook voor de meest recente beveiligingspatches en updates. Gebruik een wachtwoord manager (zoals LastPass; is gratis voor privégebruik) en gebruik niet dezelfde wachtwoorden voor verschillende systemen en accounts. Gebruik MFA (multi factor authenticatie) voor alle diensten/accounts die zich online bevinden. Wij zijn er nog lang niet, maar met deze maatregelen ben je geen laaghangend fruit voor hackers en al helemaal niet voor het grootste gedeelte van online criminaliteit.

 • Prijzen voor maandcontracten zijn 20% hoger dan jaarcontracten
 • 1 maart gaat de prijsverhoging in voor nieuwe contracten en contractverlengingen
 • Contracten overgezet op NCE  vóór 1 maart krijgen de huidige prijs voor de contractsperiode

Zeker. Office 365 kent veel technieken die zorgen voor beveiliging van toegang, aanpassen of delen van data. Ook het sturen en controleren van deze processen zijn onderdeel van het ecosysteem om te kunnen voldoen aan regelgeving. Wil je hier meer van weten of eens zien hoe dit werkt? Wees vrij om ons te bellen voor een afspraak.

Het is een anagram die inhaakt op de hoeveelheid moeite die nodig is. Iedereen kan wel een eindje joggen, de een wat verder dan de ander. Maar de marathon binnen de 3 uur is al knap lastig. Oefenen, trainen, techniek, goede spullen, ervaring is jarenlang nodig om dit te bereiken. Met Veilig Werken is dat net zo. Het is geen firewall instellen en antivirus installeren. Dat stadium zijn wij al jarenlang voorbij. Met deze ernst zie je misschien ook in dat jij zakelijk gezien zelf geen tijd hebt om topsport in techniek te bedrijven en schakel je ons in voor deze zaken. Wij zijn getraind, hebben ervaring en gaan voor de medaille zodat jij veilig kunt werken.

Geen nood, raak niet in paniek. Je data is veilig. Met Bitlocker en onze beveiligingspolicies komt niemand bij de data, ook niet als je de laptop demonteert. Mocht je pc met internet verbonden worden, dan kunnen wij deze nog wipen (leegvegen). Wij zorgen direct dat je aan de slag kunt op een leenlaptop van je bedrijf of wellicht een andere werkplek. Soms kun je zelfs via internet overal bij op een willekeurige werkplek of thuis. Het leveren van een nieuwe pc of laptop wordt direct geregeld, zodat je snel weer het comfort van je eigen werkplek hebt.

Als je gevraagd wordt ergens in te loggen, klik dan niet op de link in de e-mail. Zo simpel is het. Gaat het over bankzaken, ga zelf naar de website van je bank en kijk daar in de berichten service. Gaat het over je documenten online van een cloud dienst, ga naar je eigen inlogpagina die je kent en log daar in. Gaat het over een dienst van een klant, dan kun je hen bellen voor confirmatie. Log hierbij nooit in met je eigen gegevens, maar enkel de gegevens verstrekt zijn door hen. Hierdoor voorkom je dat je op verkeerde links drukt, ingaat op verkeerde voorstellen of programma’s downloadt of dat je toestemming verleent die malicieus is of onrechtmatig. Het zorgt ervoor dat jij slim bezig bent.

Het contract met bijbehorende licenties moet uitgezeten worden bij de huidige partner. Als partners bij zelfde leverancier zitten kan deze hierin mogelijk wat betekenen. Het alternatief; een afkoop, bestaat uit de volledige kosten van het huidige contract. We kunnen altijd met de nieuwe partij overleggen om de het huidige contract voort te zetten en administratieve rechten toe te voegen aan de Microsoft portal voor de nieuwe IT-partner. Laten we het vooral fris samen oplossen.

Je krijgt standaard 1 vast IP-adres bij jouw glasvezelverbinding. Heb je meer adressen nodig, dan kun je die altijd bijbestellen. De kosten zijn €4,- per maand en de extra IP-adressen zijn maandelijks opzegbaar. Bestel ze mee met je aanvraag of stuur een e-mail naar helpdesk@limenetworks.nl om ze bij te bestellen.

Hier zijn diverse mogelijkheden voor, of jouw bedrijf nu uit 10 werknemers bestaat of uit 1000. Neem bijvoorbeeld de app op je desktop of de connectie naar je CRM systeem. Dat geeft veel inzicht. Heb je een kleine omgeving? Dan hebben wij een toestel met een groot scherm met knoppen waarmee je de beschikbaarheid en naam van je collega’s en/of afdelingen ziet. Behoefte aan meer? Dan hebben wij nog extra modules voor naast je telefoon met nog meer knoppen en lichtjes. Heb je behoefte aan écht veel knoppen (100+)? Dan hebben wij een applicatie op je pc waar je alles custom instelt en op een apart scherm op je pc jouw collega’s kunt zien en direct naar ze door kunt verbinden. Uiteraard kun je op je toestel of op je pc werken met een headset waarmee je handen vrijhoudt en ook minimaal 50 meter van je werkplek kunt weglopen. Ook kun je bijvoorbeeld met je smartphone jouw gesprekken aannemen als je even iets moet regelen. Het gesprek wat je voert kun je altijd doorzetten van/naar elk van je apparaten waar je mee belt.

Bij Managed Services krijg je standaard premium support. Daar zit vrijwel alles in. Heb je een contract op onze traditionele IT-diensten? Dan kun je er van op aan dat wij alles doen om de dienst goed te onderhouden en preventief bij te sturen. In technisch opzicht moet het werken en dragen wij zorg voor een correcte werking. Installatiewerkzaamheden en aanpassingen benodigd door derde partijen kosten buiten het contract om. Deze zaken zijn vooraf niet te bepalen of in te schatten. Heb je een premium contract? Dan kunnen wij daar afspraken over maken en zijn voorrijkosten en kosten als je het een keer goed misgaat met je server of bij virussen/hacking ook inclusief. Wij zijn er dan voor je zonder de extra kosten.

Nee hoor, dat hoeft niet! Iedereen mag meedoen, dus ook jouw oma of cavia. Je mag zelf kiezen of je jouw post vanuit zakelijk of persoonlijk oogpunt plaatst, dus of je het vanuit het bedrijf doet of vanuit jezelf.  

Wij noemen geen prijzen op onze website. Wij hebben wel voor al onze klanten vaste prijzen op onze onderhoudscontracten. Hoeveel het voor jou gaat kosten? Neem eventjes contact met ons op en je weet het.

 • Alleen door jou aangewezen bevoegden mogen beslissen over jouw IT
 • Wij voeren altijd alle veiligheidsupdates uit
 • Wij voeren altijd software updates voor je uit
 • Wij gebruiken altijd een encryptie die niet te kraken is met de huidige technologie (AES-256 encryptie)
 • Wij zorgen voor meerdere back-ups met wettelijke retentie en controleren dit
 • Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd en werken volgens afspraken
 • IT gaat snel, dus innoveren wij elke dag. Veilig werken staat voorop
 • Wij zijn scherp op onze eigen procedures en beveiliging en controleren daar regelmatig op
 • Wij worden door een externe partij gecontroleerd op de veiligheid van systemen die wij gebruiken

Met onze cloud controllers krijgt elke vestiging van jouw bedrijf zijn eigen controller voor het netwerk. Met een centraal management voor beveiliging, updates, monitoring en configuratie zijn alle componenten goed te monitoren en te meten. Bij storingen worden er automatisch meldingen gemaakt in onze beheersystemen en gaan engineers automatisch aan het werk om jouw netwerk optimaal te laten presteren.

Ja, op alle telefoons kun je inloggen met jouw eigen interne nummer (bijvoorbeeld 201) en jouw eigen pincode. Dat duurt 10 seconden en je kunt gelijk bellen. Dit geldt voor alle toestellen, merken modellen die wij leveren (ook voor de vergadertelefoons). PS heb je geen flexplek, dan hoef je maar 1x in te loggen en je blijft ingelogd. Ook de volgende dag, ook bij een stroomstoring of storm Ciara. Je wordt pas uitgelogd als jij dat wilt.

Dat zouden wij het liefst willen. Maar elke organisatie is anders in diensten, hardware, software en zeer verschillend in bijvoorbeeld het gebruik van een specifieke dienst, Microsoft Teams of OneDrive. Ook zaken als bedrijfscultuur en regels of wetgeving geven een menselijke of soms organisatorisch verschil die zonder aandacht/engagement niet goed wordt begeleid met IT. Winst hierin is soms waardevoller dan een gemiddeld softwarepakket of een simpele handleiding.

Dan zijn wij er natuurlijk ook voor je. Stel dat je bijvoorbeeld wordt gehackt, dan zorgen wij er direct voor dat de aanval gestopt wordt en dat logfiles en sporen zo veel mogelijk behouden blijven. Zo kunnen wij zien wat de impact is van de aanval en welke gegevens mogelijk zijn buitgemaakt. Dit helpt vaak in het proces van inzicht of bij de verzekering. Wij werken met standaard procedures waarbij we op een zelfde methodiek aan de slag gaan om problemen op te lossen.  Ook kan het waardevol zijn met forensisch onderzoek. Het zou vervelend zijn als een hack (zonder dat gegevens zijn buitgemaakt) leidt tot een excuusbrief aan al je klanten of leveranciers en imagoschade.

Neem bijvoorbeeld een netwerk. Als je een netwerk aanlegt en beheert moet je standaardiseren op veiligheid. Door zo min mogelijk variaties in het aantal oplossingen kun je meer tijd besteden aan testen, instellingen, basis configuraties met optimale veiligheid, documentatie. Ook zijn verschillende configuratieopties voor klanten nu veel beter onderzocht en gemakkelijker te ondersteunen en te beveiligen. Wij doen onderzoek naar verschillende beveiligingsopties en schakelen derden in om deze te controleren. Een setup die goed gestandaardiseerd en geconfigureerd is verlaagt veiligheidsrisico’s en maakt de installatie op kantoor een stuk sneller. Daarna zorgen wij gecontroleerd voor tijdige updates aan de software en instellingen. Wij monitoren en meten wat er op je netwerk gebeurt. Zo is het eerder inzichtelijk als het misgaat. Ook het scheiden van gasten, klanten en niet-bedrijfsapparatuur van het bedrijfsnetwerk is essentieel om misbruik te voorkomen. Regelmatig de beveiliging tegen het licht houden en bijsturen doen wij voor alle klanten in één enkele handeling door een centrale aansturing. Tot slot worden configuraties netjes opgeslagen en geback-upt. Zo kun je in geval van nood direct vervangende apparatuur neerzetten als het ooit eens misgaat. ‘Secure by design’ is niet een methode of een set maatregelen. Het moet in je DNA zitten. Zo maken wij bij Lime Networks de meest complexe IT simpel.

Een plan van aanpak en een offerte kosten veel aandacht en werk als je het goed wilt doen. Soms wil je eerst inzicht in hoe wij gaan samenwerken en wat je ervan kunt verwachten. Ook wat de kosten zijn op detailniveau zonder dat wij al samenwerken. Dan maken wij altijd eerst een ‘indicatief voorstel’ waarin wij helder uitleggen hoe wij de ideale oplossing voor ons zien, wat jij daarvan kan verwachten en wat dat allemaal kost. Een helder fris en overzichtelijk plan, soms zelf 2 stuks als je echt niet kunt kiezen tussen twee oplossingen. Dan heb je genoeg input om een solide beslissing te maken die het beste is voor jouw bedrijf.

Met Office 365, je bedrijfsnetwerk en/of back-up software zorgen wij er voor dat je geen data kwijtraakt. Ook niet in geval van defecten, diefstal of verlies van hardware. Het gaat er om dat jij met een gerust hart efficiënt je werk kan doen.

Wij gaan voor prestaties, continuïteit en veiligheid. De eerste stap is inventarisatie, waarbij wij kijken hoe IT momenteel wordt gebruikt, hoe dat beter kan en wat onze rol hierin is. Wat is de hulpvraag en welke waarde kunnen wij toevoegen? Als wij op dezelfde lijn zitten, doen wij een voorstel tot een plan van aanpak, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo weet je precies wat wij gaan doen, hoe, welke effecten dit heeft, wie wat gaat doen, wanneer en hoeveel het gaat kosten. Adoptie hoort hier ook bij. Daarna gaan wij het uitvoeren. Denk aan beveiliging, installatie en migratie. Het exacte verloop hiervan verschilt per bedrijf. De helpdesk staat altijd voor je klaar en helpt je direct. Transparantie, vertrouwen en probleemoplossend werken staan tijdens het hele proces voorop.

Wij leveren alles zero-touch op om perfect te kunnen bellen, wat betekent dat je er meteen mee aan de slag kunt. Wil je precies weten hoe dat werkt? Stuur dan een e-mail aan verfrissend@limenetworks.nl of bel ons voor een afspraak op 010-2121806

One-size-fITs-all, oftewel 38-44. Overigens passen mensen met maat 36 of 45 ze ooktried and tested! 

Standaardsupport komt van onze goedgeschoolde helpdesk. Iedereen die je aan de telefoon krijgt is bekend met al onze standaard oplossingen en registreert alle documentatie en netjes. Hierdoor word jij direct geholpen en niet van het kastje naar de muur gestuurd. De helpdesk begrijpt dat wij te maken hebben met mensen en soms onbegrijpelijke IT. Ze zorgen voor een oplossing en stoppen pas als jij vindt dat je goed geholpen bent.

Met een voorstel maken wij een offerte voor een project en een plan van aanpak. Bij een plan van aanpak gaan wij secuur inventariseren en alle werkzaamheden in detail uitschrijven. Bij overeenstemming op dit plan van aanpak is duidelijk dat het project vastligt en de offerte voor het project ook. Zo is vooraf aan het project duidelijk wat de kosten zijn voor hardware, licenties, arbeid en mogelijke onderhoudscontracten.

Heel snel! Wij zorgen ervoor dat je binnen 10 dagen werkend glasvezel hebt. Wil je een andere snelheid? Dan maken wij het meteen in orde.

Jazeker! Heb je een eigen helpdesk of heb je zelf wat kennis in huis? Begin dan met endpointsupport of bel ons als jouw IT-er op vakantie, niet beschikbaar of ziek is. Heb je wat handen te kort of wil je misschien een groot project starten? Wij helpen je waar jij dat wilt, net zo makkelijk. Soms is het ook heel nuttig om wat parate kennis over onderwerpen waar je minder sterk in bent in te huren.

Een server is een soort computer die diensten ‘serveert’. Denk hierbij aan e-mail of bestanden of een database die beschikbaar is voor gebruikers, andere servers of programma’s. Een bekende is e-mail. Jouw Outlook maakt hier verbinding mee om jouw e-mail op te halen (synchroniseren) en ook tegelijkertijd voor je collega’s je agenda en bijvoorbeeld je telefoon die ook synchroniseert.

Waar moeten wij beginnen?! Het is uiteraard heel persoonsgebonden, maar om de kern te benoemen ga je vooral samenwerken en efficiënter werken. Samen werken doe je in Teams en hierin werk je samen met data, communicatie, applicaties en informatie van diverse bronnen. Efficiënter werken doe je doordat je overal kunt werken, op je werkplek of mobieltje. Met de toevoeging van Microsoft Teams zie je dat veel bronnen van informatie samenkomen in één ecosysteem. Met Office 365 heb je een platform met veel Applicaties (buiten om de standaard Office Suite die wij allemaal kennen) waar je productiviteit een boost mee geeft omdat ze direct ingrijpen op jouw data en werkwijze. Bel ons eens voor een demo en wij laten je zien hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Jazeker! Je bent ook niet gebonden aan een smartphone met twee simkaartsloten of bijvoorbeeld een E-SIM. Het werkt op een standaard simkaart. Jouw Nokia uit 1999 zal het dus ook nog doen!

Helemaal niks. Wij verzorgen je IT van A tot Z. IT moet gewoon veilig zijn, prestaties leveren en continuïteit bieden. Dat doen wij voor je, jij hebt hier verder geen kennis over nodig. Uiteraard werken wij ook graag samen met IT-managers en/of IT-support van onze klanten.

Vooruit met IT, werknemers en samenwerken. Het geeft inzicht in hoe de IT er voor staat en je kunt zo onvrede of wensen vroegtijdig spotten en hierop inspelen.

Ga naar de bovenkant