Waarom Backup?

Backups maken: een noodzakelijk kwaad waar niemand echt op zit te wachten, totdat het misgaat…. Lime Networks kan u deze zorg uit handen nemen, door backups te automatiseren en dagelijks te controleren. Of dat nu een oplossing is bij u op locatie of in de cloud, u wordt ontzorgd door onze backupdiensten.

Wat betekent dat?

  • Snel, veilig en betrouwbaar
  • Geen verlies van data
  • Bescherm uw bedrijf tegen calamiteiten
  • Uw bedrijfskritieke data veilig en redundant opgeslagen in de cloud
  • Flexibele backup oplossingen aansluitend op uw wensen
  • Automatische dagelijkse rapportage

Backup op lokatie

Wij voorzien uw lokale omgeving van een uitstekend backupoplossing. Meestal bestaat dit uit een professioneel backuppakket in combinatie met een (gespiegelde) externe diskoplossing. Tape is niet echt meer van deze tijd voor het MKB, tenzij het om uiterst grote hoeveelheden data gaat.

In overleg stellen we met u vast:

  • Frequentie: hoe vaak en hoe laat moet de backup komen te draaien? Meestal 1 of 2 keer per dag
  • Retentie: hoe lang moeten gegevens worden bewaard? (waarbij de hoeveelheid backupdata toch nog binnen de perken blijft).

Backup online

Omdat een backup op kantoorlokatie niet tegen alle calamiteiten kan beschermen, bieden wij ook een zogenaamde  online backupdienst aan. Hierbij wordt (een selectie van) uw bedrijfskritieke data sterk “encrypted” verstuurd en opgeslagen in één van onze beveiligde datacenters, en heeft u dus altijd een kopie van uw data op een andere, veilige lokatie.

Periodiek (meestal dagelijks in de nacht) worden de gegevens (en eigenlijk alleen de veranderingen gedurende die periode om bandbreedte te besparen) geupload naar ons datacenter, volledig automatisch. Lime Networks monitort deze backups zodat u er geen omkijken naar heeft en altijd verzekerd bent van een veilige backup van uw bedrijfsdata op een andere locatie!

Advies

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend advies aan, we helpen u graag verder.
Advies