Je IT-er op vakantie: hangt de continuïteit van jouw bedrijf van hem af?

Augustus, de maand waarin sommige collega’s uitgerust terugkomen van hun vakantie en het moment waarop andere collega’s nog weg moeten gaan. Een goed moment om eens stil te staan bij de manier waarop jouw IT eigenlijk geregeld is in de vakantieperiode. Want goedgeregelde IT werkt 24/7 en gaat niet op vakantie.

(more…)

31 July 2019|

Dit zijn onze vijf favoriete features van Microsoft Teams

In juli 2018 kwam er een gratis versie van Microsoft Teams, maar deze service van Microsoft bestaat veel langer. Toch gebruiken veel bedrijven Microsoft Teams nog niet, maar in plaats daarvan verschillende services zoals Slack, Skype en Dropbox. In de notendop vervangt Microsoft Teams al deze tools en draait het om één ding: makkelijk samenwerken. Of je Microsoft Teams nu wel of nog niet kent, dit zijn onze vijf favoriete features.  (more…)

20 May 2019|

Wat zijn de overeenkomsten tussen IT en verlichting?

Verlichting werkt zo simpel: je drukt erop en het licht gaat aan. Was IT maar zo simpel! Maar wat als we je nu vertellen dat IT eigenlijk écht zo simpel is? Klinkt te mooi om waar te zijn. Dit zijn de overeenkomsten tussen verlichting en IT. (more…)

10 April 2019|

Wat leerden wij tijdens de Cloud Summit X in San Diego?

De zaag scherp houden is noodzakelijk om de groei van een bedrijf te kunnen managen. Wij werden een paar weken geleden wel héél scherp geslepen tijdens de Cloud Summit X in San Diego. Hoe is dit nu relevant voor jou? Wij woonden een aantal interessante presentaties bij en waren vooral gefascineerd door vier praatjes. In deze blogpost vatten we deze presentaties samen en vertellen we wat de les is die we hebben geleerd.

(more…)

27 March 2019|

In de cloud werken, hoe begin je daar nu aan?

Werken in de cloud is veel makkelijker, veiliger en goedkoper dan een server. In de vorige blogpost legden we uit wat clouddiensten zijn. We snappen als je nog wat vragen hebt. Hoe werkt het dan als je geen (goede) internetverbinding hebt? Is het wel veilig? Maar werken in de cloud biedt hartstikke veel voordelen! In de notendop maken clouddiensten het mogelijk om software en bestanden online op te slaan, in plaats van op je lokale server. De volgende stap is werken in de cloud! Een makkelijke en toegankelijke manier om hiermee te beginnen is Microsoft Teams.

(more…)

7 March 2019|

Wat zijn clouddiensten nu eigenlijk?

Denk jij bij “clouddiensten” ook aan iCloud of “gewoon iets met een netwerk”? Je bent niet de enige. Hoewel het voor ons gesneden koek is, merken we dat veel van onze klanten geen idee hebben wat het eigenlijk inhoudt. Het is natuurlijk ons vakgebied dus jij hoeft niet alle ins en outs te weten, maar we leggen je graag kort en krachtig uit wat clouddiensten nu zijn. En vooral: wat je eraan hebt.

(more…)

13 February 2019|

Met deze 5 stappen maak jij IT inzichtelijker

IT is complex, heel complex. Er zijn zoveel leveranciers, technieken, trends en fraaie beloftes, dat je bijna zou vergeten wat nou écht belangrijk is voor jouw bedrijf. Hoe beoordeel je functionaliteit en prestaties in een eindeloos web aan mogelijkheden? De sleutel ligt bij inzicht en structuur, want hoe complex het ook is – IT kan beter, ook in jouw bedrijf. Dit zijn de 5 stappen waarmee jij je IT inzichtelijker maakt binnen jouw bedrijf.

(more…)

27 November 2018|

IT kan beter, ook als de mens de zwakste schakel is

Dit jaar heeft een hacker een doorzoekbare database online gezet met e-mailadressen en ‘gehackte’ wachtwoorden. Hoe beveilig je jouw bedrijf, jouw werknemers maar ook jezelf tegen hackers? En zijn we met z’n allen de zwakste schakel? Belangrijker nog: is dat een probleem? Beveiliging van IT-systemen houdt meer in dan bezoekers buiten de deur houden.

(more…)

3 October 2018|

Nieuwe website online

Vanaf vandaag is onze nieuwe website online. We zijn er zelf heel tevreden over!
Het idee is onze klanten beter te informeren over wie Lime Networks is, wat we doen en waarom. Uiteraard zijn we nog altijd verfrissend in IT!

De komende maand vullen we ook onze product portofolio aan met onze Managed IT en Managed Services. Met folders, handleidingen, nieuws items en verfrissende content willen we vooral de klant beter verzorgen. Heb je een tip of een opmerking? Neem gerust contact met ons op.

31 August 2018|