Ben jij toe aan een nieuwe, verfrissende werkomgeving
bij een succesvol en gezond IT-bedrijf in de Randstad?
Voel jij je goed als IT Servicedesk Coördinator in een leuk team?

DOWNLOAD DE VACATURE: IT Servicedesk Coördinator – vacature

Waar kom je terecht

Lime Networks is een succesvol bedrijf met een sterk team dat klanten compleet verzorgt op het gebied van IT. We staan voor techniek, leveren bewezen diensten en spreken hierover heldere taal.

Samen werken we als één team voor één doel: verfrissend in IT!

We maken IT simpel. Zo kunnen onze klanten vooroplopen in techniek en vooral veilig werken. Met onze efficiënte IT-diensten en Managed Services kunnen bedrijven presteren op dat vlak waar zij goed in zijn. We nemen onze klanten werk uit handen, zodat ze zich kunnen focussen op hun eigen business en innovatie. We verzorgen werkplekken, clouddiensten, servers, back-ups, telefonie, internetverbindingen, netwerken, licenties, beveiliging, hard- & software. Daarnaast draait het in ons bedrijf om advies, projecten, helpdesk, preventief onderhoud, zelfsturende teams en interne automatisering. Wij combineren onze passie voor techniek met heldere taal en gaan voor de 10 van onze klanten. Heel verfrissend dus.

Wat zoeken we

Een inspirerend teamlid. Verbindende persoonlijkheid. Alle kennis van KPI’s en SLA’s. Maar vooral: een coördinator dat snapt dat de techniek ondersteuning nodig heeft. Doordat we groeien kunnen we jou gebruiken; een IT Servicedesk Coördinator. Je bent verfrissend in wat je doet en hoe je over komt. Je hebt ervaring met werken in teamverband en zet je in voor het team en Lime Networks. Je werkt fulltime (of misschien 4 dagen als je dat wilt). Samen ga je voor resultaat.

Waarom ben jij onze nieuwe collega

Natuurlijk omdat je minimaal een HBO opleiding op zak hebt en 5+ jaar relevante ervaring met de taken die je voor ons gaat uitvoeren (waarvan 2+ jaar coördinerend). Je hebt aantoonbaar technische kennis en je vindt het leuk deze bij te houden. Je kunt met iedereen overweg en dus ook met IT-ers en dat is volledig wederzijds. Je snapt dat de techniek onze drijfveer is en daarom binnen de organisatie essentieel is. Leiding geven is natuurlijk barrières weghalen voor anderen dus je ondersteunt ook. Je wordt er blij van als je jouw team weer een stap (of drie) verder hebt geholpen.

Wat is je doel

Kwaliteit, prestaties en groeien. Specifiek voor onze IT-Support desk. Jij laat ze doen waar ze goed in zijn en streef naar ‘in één keer goed’. Een legio aan klanten blij maken. Dat lukt alleen als IT-systemen feilloos werken want anders kunnen ze niet verder. Jij vindt het fijn om als Servicedesk Coördinator het team te sturen in hun taken voor de klant. Je organiseert je eigen werkzaamheden. Je bent nauwkeurig, hebt discipline en kunt helder communiceren over je werk. Dat sommige zaken strak geregeld moeten zijn en periodiek perfect lopen is geen enkel probleem. Je houdt overzicht en geeft prioriteiten aan je verschillende taken.

Processen bijschaven, efficiëntie verhogen,
first time right?….Bonuspunten!

Wat ga je zoal doen

De kwaliteit van ons team verbeteren. Door 15 IT-professionals in hun dagelijkse werkzaamheden coachen, te faciliteren en te assisteren. Oftewel door collega’s in te zetten waar hun kracht ligt en steeds verder te ontwikkelen, zodat ze topprestaties neerzetten. Vanuit je ambitie om de business perfect te laten draaien, stuur je op stevige KPI’s. Variërend van een behaalde SLA-ratio en beschikbaarheid/veiligheid/integriteit van de IT-omgeving tot tevreden klanten én collega’s. Jouw team leer je hoe je dat doet zodat we van onze klanten die 10 verdienen. Bovendien bedenk en regisseer je procesverbeteringen, onderzoek je periodiek of SLA’s nog wel ambitieus genoeg zijn en stimuleer je een cultuur waarin teamleden elkaar beter willen en kunnen maken. Nog niet uitdagend genoeg? Je assisteert ook in de technische invulling van onze planning, changes, problems en incidents.
Daarbuiten is er ruimte voor alles wat er in een gezellig team dagelijks naar voren komt. Je hebt het over wie jij bent, IT, je favoriete series, je weekendplannen, gamen en wat je verder zoal bezighoudt. Heb je dan nog tijd over, dan help je ons automatiseren, innoveren en vooral continu verbetering aanbrengen in alles wat we samen doen. Als je kansen pakt, krijg je de ruimte en blink je uit. Denk hierbij aan ondersteuning aan ISO, processen, beveiliging, samenwerken en samen werken.

Waarom kies je voor ons

Lime Networks biedt een frisse, gezellige werkomgeving met leuke uitdagingen in IT. We lopen altijd voorop met techniek en efficiënte oplossingen. Je leert in rap tempo hoe het wél moet en wordt onderdeel van het leukste IT team in regio Rotterdam. Je kunt doorgroeien als je initiatief toont.
We zijn goed voor ons personeel. Je hebt een werkplek waar het je aan niets ontbreekt. Goede laptop, telefoon, headset, schermen, mobiel abonnement, vergoeding voor mobiele telefoon en lekkere koffie. Een auto van de zaak ook voor privégebruik, 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, prestatiebonus, en een opleidingsplan waarin we je stimuleren om certificaten te halen en een goed pensioenplan. In ons frisse kantoor eten we elke dag gezamenlijk binnen of buiten (of BBQ’en) we en drinken we op vrijdag een biertje. We hebben super gezellige uitjes waar we allemaal naar uitkijken.

Klinkt goed?

Kom dan langs voor een kop koffie of schuif aan bij onze vrijdagmiddag borrel!
Stuur je motivatie en CV naar Daan Hazelzet: info@limenetworks.nl / 010-2121806.
(Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)