Vijf redenen waarom Managed Netwerk de basis is voor je IT op kantoor 

Als jij IT te complex vindt maar wel al je netwerken geregeld wilt hebben voor een voorspelbare en vaste maandprijs, dan is een Managed Netwerk misschien wel wat voor jou. Wij regelen alles omtrent je netwerk, van firewalls tot access points en van updates tot beveiliging. Dit is waarom Managed Netwerk essentieel is voor elk kantoor.

#1: Veiligheid is gegarandeerd

In een tijdperk waar cybercriminaliteit het nieuwe zakkenrollen is, is een veilig netwerk essentieel. Je wilt immers niet dat jouw data op straat komt te liggen of dat alles binnen het bedrijf stilstaat omdat er iets is gehackt. Om veiligheid te kunnen garanderen heb je kennis en ervaring nodig. Die hebben wij in huis. Je krijgt van ons de garantie dat jouw netwerk veilig wordt ingericht. Professionals beheren jouw omgeving continu om gekke dingen op te sporen en op te lossen.

#2: Voorspelbare pricing

Geen ellenlange offertes of wisselende maandbedragen meer. Managed Netwerk houdt in dat elk component een vaste prijs heeft en dat je daardoor elke maand hetzelfde betaalt. Dit is inclusief inventarisatie, installatie en configuratie aan het begin van de samenwerking. Wij komen dus echt bij je langs om alles goed neer te zetten en in te stellen. Alle instellingen staan dan al helemaal goed.

Wat ook scheelt: je hoeft niet in 1x een groot bedrag te betalen. Geen investeringen vooraf, geen verrassingen onderweg. Zo ga je van CAPEX naar OPEX: Managed IT zorgt voor minder CAPEX (investeringen/one-offs) en meer voor OPEX (maandelijkse operationele kosten/abonnementen). Je weet precies wat de kosten voor jouw netwerk maandelijks zullen zijn.

#3: Stabielere werkomgeving

Al jouw IT werkt altijd optimaal. Dat zit in het ‘managed’ stukje van Managed Netwerk; wij zorgen er proactief voor dat alles goed werkt. Iedereen kan een computer aansluiten of een Wi-Fi netwerk opzetten, maar werkt het dan wel goed? Is het dan een betrouwbare omgeving? Wat doe je als er problemen optreden? Met een Managed Netwerk zorgen professionals voor het netwerk en kan jij werken op een stabiel netwerk.

#4: Optimale efficiëntie

Wij maken IT verfrissend en simpel voor jou, maar dat betekent nog niet dat IT dat in de kern ook is. Sterker nog, IT is uitermate gecompliceerd. Het is ons vakgebied en wij zijn erin gespecialiseerd. Doordat wij al die zorgen uit handen nemen met Managed Netwerk, kan jij je focussen op waar jij goed in bent. Je hoeft je kostbare tijd niet te verspillen aan internetproblemen of firewalls, dat doen wij voor je. Zo wordt er efficiënt gewerkt: wij doen waar wij het beste in zijn en jij ook.

#5: Flexibiliteit

Bij ons zit je nergens aan vast. Geen jaarcontracten of verplichtingen, maar flexibiliteit per maand. Hebben wij net alles bij je geplaatst en ben je er niet tevreden mee? Dan komen wij alle hardware gewoon weer ophalen. Natuurlijk doen wij er alles aan om onze service en producten van hoge kwaliteit te maken, en zal dit dus niet zo snel gebeuren, maar in theorie kan het wel.

Heb je er werknemers bij of is het bedrijf gekrompen? Dan kunnen wij de maandelijkse prijs gewoon aanpassen. De maandprijs is namelijk gebaseerd op een vaste prijs per component zoals een access point. Hierdoor zijn wijzigingen in bedrijfsomvang geen probleem.

Veelgestelde vragen over Managed Netwerk

Staat jouw vraag er niet tussen? 1 mailtje of 1 telefoontje is genoeg om hem beantwoord te krijgen. 010-2121806 | info@limenetworks.nl

Wij zorgen in eerste instantie dat je netwerk meetbaar en inzichtelijk wordt. Dan kunnen wij de beschikbaarheid garanderen voor zowel medewerkers als voor gasten en gescheiden per dienst. Vervolgens zorgen wij voor access management en beveiligen wij het netwerk tegen ongenodigde gasten. Heb je eisen op DNS management, additionele firewall instellingen of een VPN naar andere kantoren, de cloud of een datacentrum? Dan bewaken wij voor jou de correcte werking. Optioneel kunnen wij al het dataverkeer op je netwerk monitoren met een third-party dienst zodat je absoluut zeker weet wat er op je netwerk gebeurt.

Een draadloos netwerk draait niet om megabits of technische termen. Het gaat veel verder dan dat. Een Wi-Fi netwerk is al langzamer dan een bekabeld netwerk, maar als je veel gebruikers hebt dan moet je goed plannen, inmeten en je gebruik vooraf weten in te schatten. Bij meerdere verdiepingen of kantoren met veel muren en/of meubels is het goed om ervaring hierin te hebben. Heb je een opslagloods met veel stellingen, dan wordt het pas echt lastig. Wij zorgen dat alle techniek in de praktijk ook echt voor prestaties en comfortabel werken garant staan. Laat de techniek, het inmeten en het inrichten van de samenwerking maar ons over. Wij maken dit simpel voor je.

Een vast netwerk is als een stoppenkast met groepen; het is niet één geheel, maar het is bijna altijd gesegmenteerd om alle data in goede banen te leiden. Het is niet inprikken van kabeltjes en klaar is Kees. Planning en sturing is nodig om alles goed te laten werken. Dat doen je met VLANS, QoS, SpanningTree etc; niet zo simpel dus. Ook het monitoren van data voor beveiliging en opsporen van mogelijke problemen is essentieel voor als je problemen hebt. Ook als het een keer misgaat met aangesloten apparaten, kabels of defecte apparatuur moet je inzicht hebben om snel te kunnen schakelen. Om dit inzicht te krijgen moet je live het gebruik kunnen zien en alle instellingen. En niet over één enkel apparaat maar het gehele netwerk. Het is dus echt complex als je het goed wilt doen.

Bij Lime Networks hebben wij een hekel aan kabelsla. Als wij jouw netwerk regelen dan is dat geen spaghetti maar zo fris en fruitig als dit maar zijn kan. Een net aangelegd netwerk voorkomt (onbedoelde) storingen en verkort de oplostijd bij wijzingen en defecten. Aangezien jij per maand betaalt, willen wij dit dus ook 😉

Bij elke nieuwe klant en/of project maken wij altijd eerst een plan van aanpak. Een gedegen inventarisatie op locatie en het uitwerken van alle facetten (voorbereiding, installatie, configuratie) inclusief de impact voor jouw bedrijf en werknemers staan hierin helder beschreven. Wij gaan pas aan de slag als jij akkoord bent hiermee. Zo is het duidelijk wat wij doen, wanneer en waarom. Dit moet voorkomen dat het voor jouw bedrijf lastig wordt om over te stappen.

Nee, zoals vrijwel alle diensten van Lime Networks betaal je per maand. Je zit dus nergens aan vast. Ook als jouw bedrijf eventueel een andere oplossing nodig heeft dan helpen wij je met en een soepele overgang inclusief documentatie, advies en helpdesk.

Door de maandelijkse contracten zorgen wij voor tijdige uitbreiding van je netwerk. Zonder complexe discussie. Een ‘+’je op bijvoorbeeld het aantal access points en wij regelen de rest. Bij krimp kun je er altijd voor kiezen om kosteloos een gedeelte van het contract te termineren; per device dus. Zo blijf je altijd betalen voor je gebruik en zit je nergens aan vast.

Nee, helaas. Er zijn firewalls die een vorm van controle van data hebben. Dit is echter een beperkt deel van je data. Veel data verplaatst zich beveiligd over je netwerk of is niet zichtbaar voor slimme firewalls. De beste remedie om deze vormen van cybercriminaliteit buiten de deur te houden zitten niet in je netwerk maar in beveiliging van endpoints, data, gebruikers, servers etc. Up-to-date endpoints, antivirus (of beter nog EDR), encryptie, een goed wachtwoordbeleid, een gedegen rechtenstructuur op je data, MFA op al je externe programmatuur en/of diensten zorgen wél voor meer veiligheid. De laatste winst zit in je personeel, die je op kunt leiden met security awareness. Voorkomen is nooit 100% te garanderen, maar áls het dan een keer misgaat dan zijn wij er ook voor je. Dan helpen wij je zodat je snel weer up & running bent.

Binnen je netwerk maken wij bepaalde data stromen inzichtelijk en kunnen wij buitenstaanders (gasten) scheiden van je kantoornetwerk. Door correcte instellingen voor beveiliging krijgen ongenode gasten geen toegang. Jouw data kan zich dus veilig over het netwerk verplaatsen zonder beperkingen of pottenkijkers.

Door het gebruik van IPS/IDS heb je een goede basis om ongewenste zaken van je netwerk te werken en jouw datastromen op je netwerk inzichtelijk te maken met meten. Dit hoort tot de standaarddienstverlening.

Voor het maken van veilige verbindingen naar jouw netwerk, cloud dienst of datacentrum staan wij klaar met oplossingen voor optimale verbinding. Wij handelen de techniek af; soms in combinatie met jouw IT-afdeling, leverancier of externe dienstverlener.

Wij werken samen met alle internet providers en alle diensten hierover. Soms met tussenkomst van extra apparatuur van jouw leverancier zoals bijvoorbeeld modems of routers. Voor zover wij het nu kunnen overzien, zijn hierin geen beperkingen.

Snelheid op netwerken kan soms complex zijn. Mochten prestaties niet op orde zijn, dan gaan wij altijd eerst meten. Na inzicht over mogelijke bottlenecks zorgen wij voor een snelle remedie om jouw netwerk weer optimaal te laten presteren. Of dit nu gaat over instellingen van VLAN’s en QoS, uitbreiding van capaciteit door groei, defecte apparatuur óf dat wij het Wi-Fi opnieuw gaan meten. Jouw bedrijf krijgt een oplossing, PUNT. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Met onze cloud controllers krijgt elke vestiging van jouw bedrijf zijn eigen controller voor het netwerk. Met een centraal management voor beveiliging, updates, monitoring en configuratie zijn alle componenten goed te monitoren en te meten. Bij storingen worden er automatisch meldingen gemaakt in onze beheersystemen en gaan engineers automatisch aan het werk om jouw netwerk optimaal te laten presteren.

Jazeker! Doordat alles goed gedocumenteerd is en alle componenten op voorraad zijn, kunnen wij direct aan de slag zonder vragen. Dit verkort de servicetijden aanzienlijk.

Meestal zien wij dit eerder dan jij en gaan wij gelijk over tot vervanging van het defecte component. De hardware, vervanging, reiskosten, manuren, installatie, configuratie en garantie afhandeling hoort bij de service inbegrepen. Een goede SLA zorgt dat je vlot weer kunt werken op een probleemvrij netwerk.

Niet apart of los. Het is flauw om te zeggen dat je hier niet voor betaalt. Uiteraard zit dit in de prijs verweven. De hardware, installatie, het beheer, de beveiliging, de storingsafhandelingen… dit bieden wij allemaal voor een vast bedrag per maand per netwerkdevice. Dus je betaalt dit niet vooraf, maar het is onderdeel van de maandelijkse contracten. Dit zorgt voor voorspelbare kosten.

Ervaring is waar je de meeste winst uit haalt. Wij hebben kennis van onze producten, waardoor je meegaat in ervaring van een groot geheel. Als je toch vragen hebt, staat onze full-service helpdesk voor je klaar. Direct is jouw documentatie, netwerk en monitoring beschikbaar zodat je vlot geholpen wordt. Mocht er hardware defect raken dan staan wij snel bij je op de stoep met vervangende hardware. Instellingen staan paraat in de cloud dus er is nagenoeg geen installatie tijd benodigd. Achteraf geven we je inzicht in je netwerk en advies hoe het nóg beter kan. Top service dus!

Uiteraard ondersteunen wij alle bekende technieken voor sturen en beveiligen van je netwerk en de data die er over verstuurd wordt. Dit zit in onze standaardservice, ook als je wel eens wijzigingen hierin hebt.

Net als bij een mobiele telefoon kun je deze zelf kopen en een prepaid abonnement kopen. Prima oplossing. Je moet dus niks. Wil je het simpel houden, kosten voorspelbaar maken en de verantwoording uitbesteden aan professionals? Dan vinden wij dat een verstandige keuze voor de business. Zo kun jij je aandacht verleggen naar zaken die het verschil maken of waarbij jij kunt concurreren met je branchegenoten.

Heb je nog een goede firewall of draadloos netwerk beheerd door een andere partij? Dan kun je deze gerust blijven gebruiken. Het mixen van verschillende producten binnen de onderdelen (vast of Wi-Fi) is niet wenselijk, dus dat doen wij niet. Heb je zelf al apparatuur van dezelfde leverancier? Dan nemen wij deze over en nemen wij gelijk de verantwoording, garantieafhandeling et cetera over.

Je betaalt per component een vast bedrag per maand – letterlijk voor een firewall, een switch en een Wi-Fi punt. Hiervoor geven wij advies over beveiliging, inrichting van het netwerk en waar je aan moet denken of waarin je keuzes moet maken. Wij schrijven een plan van aanpak zodat je precies weet wat er gaat gebeuren, door wie, wanneer en wat de impact is voor jouw bedrijf. Wij installeren, beveiligen en testen het netwerk. Het Wi-Fi wordt uitvoerig ingemeten met een testrapport. Wij onderhouden en blijven het netwerk beveiligen en monitoren tijdens gebruik; actief met een portal in de cloud. Bij gebruikersproblemen hebben wij een full-service helpdesk en bij uitval zijn wij snel op locatie met vervangende hardware. Updates voor functionaliteit, beveiliging en rapportage horen bij de maandelijkse dienstverlening. En licenties op software, updates en extra ondersteuning zijn inbegrepen op ons premium niveau.

Een netwerk bestaat niet alleen uit apparatuur en kabeltjes. Beveiliging van je data, prestaties van alle gebruikers op het netwerk en continuïteit van je business zijn essentieel. Wij maken dat simpel voor je, voor een vast bedrag per maand. Wij zijn er om alle lastige zaken te regelen zonder ingewikkelde facturen of dat je voor elke verandering moet betalen. Simpel, veilig en op-en-top verzorgd.

Een firewall beschermt jouw netwerk, maar regelt ook een groot gedeelte van de data op je netwerk en alles wat van kantoor aan data naar binnen komt of naar buiten gaat. Deze data moet inzichtelijk en goed beveiligd zijn. Bovendien moet deze data netjes van een prioriteit voorzien worden om goed samen te werken. Daarnaast moet je updates doen om beveiliging up-to-date te houden met zowel de software als de instellingen. Eén firewall beveiligen is best lastig, omdat het veel tijd kost. Maar als je er zoals wij meer dan honderd beheert, dan wordt het makkelijk.

Wij zien het netwerk als het systeem dat de computers, printers en overige IT met elkaar verbindt bij jou op kantoor, om gebruik te kunnen maken van het internet. Denk aan de firewall, het vaste netwerk en het Wi-Fi netwerk.
Volgens Wikipedia: “Een computernetwerk is een systeem voor communicatie tussen twee of meer computers.” De communicatie verloopt via netwerkkabels of via een draadloos netwerk. In de netwerktopologie worden fysieke en logische topologieën onderscheiden. Men spreekt van een LAN in het geval van lokale plaatsgebonden bekabeling waarop computers binnen één gebouw of een campus aangesloten worden en een WAN wanneer er sprake is van verbindingen over grotere afstanden.

Ga naar de bovenkant