.

Een compleet netwerk
voor een vaste prijs

Managed Netwerk

Vergelijk een managed netwerk met jouw leaseauto, waarbij je maandelijks een vaste prijs betaalt voor jouw auto inclusief alle kosten verbonden hieraan. Bij Managed Netwerk betaal je maandelijks dezelfde prijs voor alle netwerkcomponenten. Zo simpel is het eigenlijk.

Managed Netwerk (PDF)
lees de folder

De componenten van een Managed Netwerk

Installatie en configuratie – Advies, planning, installatie van software en hardware en configuratie van alle componenten.

Hardware – Firewall, access points, switches. Inclusief kosteloze vervanging bij defecten.

Rapportage – Inzicht in het gebruik van het netwerk, de uptime van de componenten en de werking.

Beheer in de cloud – Wij monitoren proactief wat er op je netwerk gebeurt en sturen bij waar nodig.

Helpdesk – Een kundige, full-service helpdesk voor als het misgaat, er gewoon iets onduidelijk is of als je een andere vraag hebt.

Service level agreement (SLA) – Wij zorgen dat een probleem binnen een bepaalde tijdspanne wordt opgepakt en opgelost. Wel zo handig om de continuïteit binnen jouw bedrijf te waarborgen.

Wi-Fi inmeten – Elke twee jaar maken wij een rapport van jouw Wi-Fi netwerk. Compleet met metingen en hiervan een schematisch overzicht van prestaties.

Firewall

Voert de regie over je netwerk, beveiligt je netwerk tegen indringers van buitenaf en legt verbindingen met externe locaties, het datacentrum of de cloud.

Switch

Verbind alle bekabelde netwerkapparatuur, stuurt netwerkverkeer en beveiligt interne toegang tot je netwerk.

Access Point

Verbind alle draadloze netwerkapparatuur, stuurt netwerkverkeer en beveiligt interne toegang tot je netwerk.

Coud Portal

De bron van de configuratie van het netwerk, regelt updates,  de monitoring van alle componenten en stuurt beveiliging aan. Het netwerk functioneert zonder de portal op zichzelf in geval deze niet bereikbaar is.

Wist je dat?…..

Buitenlandse vestigingen

We complete managed netwerk opsturen naar buitenlandse vestigingen? Een lokale IT-er kan dan de apparatuur aansluiten met de handleiding die wij aanleveren. Wereldwijd een Managed Netwerk zonder gezeur of hoge kosten.

Follow the sun support

Dit houd in dat we 24/7/365 support kunnen leveren voor ofwel kritieke infra of een vestiging waar andere werktijden gelden dan in Europa. Perfecte support voor kritieke problemen waar slimme Engels sprekende IT-ers cruciaal zijn.

Wat is niet inbegrepen

Professionele netwerk-bekabeling

Bekabeling door jouw kantoorpand regelen we natuurlijk ook. We besteden dit wel uit aan een kabelaar die hier gespecialiseerd is. Een vlot tempo, gecertificeerde kabels, brandwerende afdichtingen en professionele aanleg. Oh ja, doordat zij dit dagelijks doen zijn ze ook een stuk sneller. We overleggen de eisen, laten de kabelaar zelf even kijken en komen en brengen een aparte offert uit voor de bekabeling.

De Serverruimte

Is er een serverkast nodig? Dat regelen we voor je! Dit zijn niet actieve componenten die we los offreren. We kunnen ook jouw apparatuur er in aansluiten en bijvoorbeeld een UPS (extra batterij backup) installeren mocht dit nodig zijn. Wordt het complex dan nemen we een profesionele bekabelaar mee.

Met ‘secure by design’ zorgen wij voor
veilige producten met continuïteit

Lees alles over onze certificering

Waarom Managed Netwerk onmisbaar is in jouw bedrijf

Geen investeringen
Aanschaffen van hardware, een gedegen project plan, gedetailleerde inventarisatie, beveiliging zoals jij van je netwerk op maat, inmeten van wifi, breuk of storingen. Allemaal zaken die inclusief zijn in de maandprijs en dus nooit meer kunnen leiden tot extra kosten.

Voorspelbare kosten
Geen investeringen, beheer, licenties en incidentele uitgaven. Je weet precies wat de kosten voor jouw netwerk maandelijks zullen zijn.

Maandelijks contract
Je kunt naadloos uitbreiden en inkrimpen en zit nergens aan vast – ook niet aan de hardware. Geen lastige beslissingen; elk component heeft een maandelijks vast bedrag en geen one-off kosten.

Prestaties
Jij hoeft je niet meer druk te maken over hoe snel de Wi-Fi moet zijn of hoeveel access points je nodig hebt. Wij inventariseren wat jij nodig hebt, daar heb jij geen omkijken naar. Ondertussen focus jij je op de operationele facetten van het bedrijf. Veel efficiënter.

Goede planning
We schrijven een uitgebreid plan van aanpak. Hierin beperken we de installatietijd fors en is de impact op jouw bedrijf minimaal. Verantwoording, planning, projectteam, veiligheid en gedetailleerd wat we doen staat helder en leesbaar beschreven. Pas na de uitleg hierover en jouw goedkeuring gaan we aan de slag.

Veiligheid
Met ‘secure by design’ staat veilig werken voorop in al onze oplossingen. Van de uitrol tot de monitoring maken wij dit simpel voor je en werk jij op een veilig netwerk. Onze werkwijze is ISO 27001 gecertificeerd.

Continuïteit
Wij garanderen een volledig en goed functionerend netwerk. Hierdoor zal jouw bedrijf altijd optimaal ondersteund worden door IT, in plaats van verhinderd door trage netwerken.

Van CAPEX naar OPEX
Door de shift van investeringen en one-off kosten naar operationele kosten ben je als bedrijf financieel flexibeler en kun je groeien wanneer jij dat wilt.

Heb jij al een veilig netwerk? Wil je vooroplopen?

Met Managed IT – Netwerk haal je topprestaties in huis

Hoe fijn zou het zijn als al jouw IT gewoon geregeld wordt
voor een vaste prijs per maand? Wij helpen je direct met een
gepassioneerd team van IT-ers. Bedrijf gegroeid of gekrompen?
Je kunt maandelijks opzeggen; heel verfrissend.

Hoe wij te werk gaan

Elk nieuw project begint met een inventarisatie op locatie: wat is er nodig? Op basis daarvan maken wij een plan van aanpak. Hierin staat een uitwerking van alle facetten: de voorbereiding, installatie, configuratie en impact op jouw bedrijf en de werknemers. Begrijp je iets niet helemaal of is er iets waar je niet tevreden over bent? Wij gaan pas aan de slag als je met elk onderdeel akkoord bent. Zo is het duidelijk wat wij doen, wanneer en waarom.

In de maandprijs zit dus alles inbegrepen, van de hardware tot de inrichting en de toegang tot de helpdesk. Wij installeren, beveiligen en testen het netwerk naar jouw specifieke wensen. De Wi-Fi wordt uitvoerig ingemeten met een testrapport. Wij onderhouden en blijven het netwerk beveiligen en monitoren tijdens gebruik; actief met een portal in de cloud. Wij kunnen snel schakelen wanneer je bijvoorbeeld meer werknemers hebt of wanneer jouw bedrijf krimpt.

Ingewikkeld? Niet bij Lime Networks!

Dit is waar jij dus allemaal niet over na hoeft te denken:

VLAN’s, Qos, 802.11x, Radius, SSID’s, Load-balancing, Fail-Over, VPN, Encryptie, IDS/IPS, WAN, LAN, Seamless Roaming,
Kanalen, Tagging, VoIP, Packetloss, Bandsteering,Port-forwards, STP, DHCP, PoE, Cloudcontroller, Back-up.

Veelgestelde vragen over Managed Netwerk

Wij zorgen in eerste instantie dat je netwerk meetbaar en inzichtelijk wordt. Dan kunnen wij de beschikbaarheid garanderen voor zowel medewerkers als voor gasten en gescheiden per dienst. Vervolgens zorgen wij voor access management en beveiligen wij het netwerk tegen ongenodigde gasten. Heb je eisen op DNS management, additionele firewall instellingen of een VPN naar andere kantoren, de cloud of een datacentrum? Dan bewaken wij voor jou de correcte werking. Optioneel kunnen wij al het dataverkeer op je netwerk monitoren met een third-party dienst zodat je absoluut zeker weet wat er op je netwerk gebeurt.

Een draadloos netwerk draait niet om megabits of technische termen. Het gaat veel verder dan dat. Een Wi-Fi netwerk is al langzamer dan een bekabeld netwerk, maar als je veel gebruikers hebt dan moet je goed plannen, inmeten en je gebruik vooraf weten in te schatten. Bij meerdere verdiepingen of kantoren met veel muren en/of meubels is het goed om ervaring hierin te hebben. Heb je een opslagloods met veel stellingen, dan wordt het pas echt lastig. Wij zorgen dat alle techniek in de praktijk ook echt voor prestaties en comfortabel werken garant staan. Laat de techniek, het inmeten en het inrichten van de samenwerking maar ons over. Wij maken dit simpel voor je.

Een vast netwerk is als een stoppenkast met groepen; het is niet één geheel, maar het is bijna altijd gesegmenteerd om alle data in goede banen te leiden. Het is niet inprikken van kabeltjes en klaar is Kees. Planning en sturing is nodig om alles goed te laten werken. Dat doen je met VLANS, QoS, SpanningTree etc; niet zo simpel dus. Ook het monitoren van data voor beveiliging en opsporen van mogelijke problemen is essentieel voor als je problemen hebt. Ook als het een keer misgaat met aangesloten apparaten, kabels of defecte apparatuur moet je inzicht hebben om snel te kunnen schakelen. Om dit inzicht te krijgen moet je live het gebruik kunnen zien en alle instellingen. En niet over één enkel apparaat maar het gehele netwerk. Het is dus echt complex als je het goed wilt doen.

Bij Lime Networks hebben wij een hekel aan kabelsla. Als wij jouw netwerk regelen dan is dat geen spaghetti maar zo fris en fruitig als dit maar zijn kan. Een net aangelegd netwerk voorkomt (onbedoelde) storingen en verkort de oplostijd bij wijzingen en defecten. Aangezien jij per maand betaalt, willen wij dit dus ook 😉

Bij elke nieuwe klant en/of project maken wij altijd eerst een plan van aanpak. Een gedegen inventarisatie op locatie en het uitwerken van alle facetten (voorbereiding, installatie, configuratie) inclusief de impact voor jouw bedrijf en werknemers staan hierin helder beschreven. Wij gaan pas aan de slag als jij akkoord bent hiermee. Zo is het duidelijk wat wij doen, wanneer en waarom. Dit moet voorkomen dat het voor jouw bedrijf lastig wordt om over te stappen.

Nee, zoals vrijwel alle diensten van Lime Networks betaal je per maand. Je zit dus nergens aan vast. Ook als jouw bedrijf eventueel een andere oplossing nodig heeft dan helpen wij je met en een soepele overgang inclusief documentatie, advies en helpdesk.

Door de maandelijkse contracten zorgen wij voor tijdige uitbreiding van je netwerk. Zonder complexe discussie. Een ‘+’je op bijvoorbeeld het aantal access points en wij regelen de rest. Bij krimp kun je er altijd voor kiezen om kosteloos een gedeelte van het contract te termineren; per device dus. Zo blijf je altijd betalen voor je gebruik en zit je nergens aan vast.

Nee, helaas. Er zijn firewalls die een vorm van controle van data hebben. Dit is echter een beperkt deel van je data. Veel data verplaatst zich beveiligd over je netwerk of is niet zichtbaar voor slimme firewalls. De beste remedie om deze vormen van cybercriminaliteit buiten de deur te houden zitten niet in je netwerk maar in beveiliging van endpoints, data, gebruikers, servers etc. Up-to-date endpoints, antivirus (of beter nog EDR), encryptie, een goed wachtwoordbeleid, een gedegen rechtenstructuur op je data, MFA op al je externe programmatuur en/of diensten zorgen wél voor meer veiligheid. De laatste winst zit in je personeel, die je op kunt leiden met security awareness. Voorkomen is nooit 100% te garanderen, maar áls het dan een keer misgaat dan zijn wij er ook voor je. Dan helpen wij je zodat je snel weer up & running bent.

Binnen je netwerk maken wij bepaalde data stromen inzichtelijk en kunnen wij buitenstaanders (gasten) scheiden van je kantoornetwerk. Door correcte instellingen voor beveiliging krijgen ongenode gasten geen toegang. Jouw data kan zich dus veilig over het netwerk verplaatsen zonder beperkingen of pottenkijkers.

Door het gebruik van IPS/IDS heb je een goede basis om ongewenste zaken van je netwerk te werken en jouw datastromen op je netwerk inzichtelijk te maken met meten. Dit hoort tot de standaarddienstverlening.

Voor het maken van veilige verbindingen naar jouw netwerk, cloud dienst of datacentrum staan wij klaar met oplossingen voor optimale verbinding. Wij handelen de techniek af; soms in combinatie met jouw IT-afdeling, leverancier of externe dienstverlener.

Wij werken samen met alle internet providers en alle diensten hierover. Soms met tussenkomst van extra apparatuur van jouw leverancier zoals bijvoorbeeld modems of routers. Voor zover wij het nu kunnen overzien, zijn hierin geen beperkingen.

Snelheid op netwerken kan soms complex zijn. Mochten prestaties niet op orde zijn, dan gaan wij altijd eerst meten. Na inzicht over mogelijke bottlenecks zorgen wij voor een snelle remedie om jouw netwerk weer optimaal te laten presteren. Of dit nu gaat over instellingen van VLAN’s en QoS, uitbreiding van capaciteit door groei, defecte apparatuur óf dat wij het Wi-Fi opnieuw gaan meten. Jouw bedrijf krijgt een oplossing, PUNT. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Met onze cloud controllers krijgt elke vestiging van jouw bedrijf zijn eigen controller voor het netwerk. Met een centraal management voor beveiliging, updates, monitoring en configuratie zijn alle componenten goed te monitoren en te meten. Bij storingen worden er automatisch meldingen gemaakt in onze beheersystemen en gaan engineers automatisch aan het werk om jouw netwerk optimaal te laten presteren.

Jazeker! Doordat alles goed gedocumenteerd is en alle componenten op voorraad zijn, kunnen wij direct aan de slag zonder vragen. Dit verkort de servicetijden aanzienlijk.

Meestal zien wij dit eerder dan jij en gaan wij gelijk over tot vervanging van het defecte component. De hardware, vervanging, reiskosten, manuren, installatie, configuratie en garantie afhandeling hoort bij de service inbegrepen. Een goede SLA zorgt dat je vlot weer kunt werken op een probleemvrij netwerk.

Niet apart of los. Het is flauw om te zeggen dat je hier niet voor betaalt. Uiteraard zit dit in de prijs verweven. De hardware, installatie, het beheer, de beveiliging, de storingsafhandelingen… dit bieden wij allemaal voor een vast bedrag per maand per netwerkdevice. Dus je betaalt dit niet vooraf, maar het is onderdeel van de maandelijkse contracten. Dit zorgt voor voorspelbare kosten.

Ervaring is waar je de meeste winst uit haalt. Wij hebben kennis van onze producten, waardoor je meegaat in ervaring van een groot geheel. Als je toch vragen hebt, staat onze full-service helpdesk voor je klaar. Direct is jouw documentatie, netwerk en monitoring beschikbaar zodat je vlot geholpen wordt. Mocht er hardware defect raken dan staan wij snel bij je op de stoep met vervangende hardware. Instellingen staan paraat in de cloud dus er is nagenoeg geen installatie tijd benodigd. Achteraf geven we je inzicht in je netwerk en advies hoe het nóg beter kan. Top service dus!

Uiteraard ondersteunen wij alle bekende technieken voor sturen en beveiligen van je netwerk en de data die er over verstuurd wordt. Dit zit in onze standaardservice, ook als je wel eens wijzigingen hierin hebt.

Net als bij een mobiele telefoon kun je deze zelf kopen en een prepaid abonnement kopen. Prima oplossing. Je moet dus niks. Wil je het simpel houden, kosten voorspelbaar maken en de verantwoording uitbesteden aan professionals? Dan vinden wij dat een verstandige keuze voor de business. Zo kun jij je aandacht verleggen naar zaken die het verschil maken of waarbij jij kunt concurreren met je branchegenoten.

Heb je nog een goede firewall of draadloos netwerk beheerd door een andere partij? Dan kun je deze gerust blijven gebruiken. Het mixen van verschillende producten binnen de onderdelen (vast of Wi-Fi) is niet wenselijk, dus dat doen wij niet. Heb je zelf al apparatuur van dezelfde leverancier? Dan nemen wij deze over en nemen wij gelijk de verantwoording, garantieafhandeling et cetera over.

Je betaalt per component een vast bedrag per maand – letterlijk voor een firewall, een switch en een Wi-Fi punt. Hiervoor geven wij advies over beveiliging, inrichting van het netwerk en waar je aan moet denken of waarin je keuzes moet maken. Wij schrijven een plan van aanpak zodat je precies weet wat er gaat gebeuren, door wie, wanneer en wat de impact is voor jouw bedrijf. Wij installeren, beveiligen en testen het netwerk. Het Wi-Fi wordt uitvoerig ingemeten met een testrapport. Wij onderhouden en blijven het netwerk beveiligen en monitoren tijdens gebruik; actief met een portal in de cloud. Bij gebruikersproblemen hebben wij een full-service helpdesk en bij uitval zijn wij snel op locatie met vervangende hardware. Updates voor functionaliteit, beveiliging en rapportage horen bij de maandelijkse dienstverlening. En licenties op software, updates en extra ondersteuning zijn inbegrepen op ons premium niveau.

Een netwerk bestaat niet alleen uit apparatuur en kabeltjes. Beveiliging van je data, prestaties van alle gebruikers op het netwerk en continuïteit van je business zijn essentieel. Wij maken dat simpel voor je, voor een vast bedrag per maand. Wij zijn er om alle lastige zaken te regelen zonder ingewikkelde facturen of dat je voor elke verandering moet betalen. Simpel, veilig en op-en-top verzorgd.

Een firewall beschermt jouw netwerk, maar regelt ook een groot gedeelte van de data op je netwerk en alles wat van kantoor aan data naar binnen komt of naar buiten gaat. Deze data moet inzichtelijk en goed beveiligd zijn. Bovendien moet deze data netjes van een prioriteit voorzien worden om goed samen te werken. Daarnaast moet je updates doen om beveiliging up-to-date te houden met zowel de software als de instellingen. Eén firewall beveiligen is best lastig, omdat het veel tijd kost. Maar als je er zoals wij meer dan honderd beheert, dan wordt het makkelijk.

Wij zien het netwerk als het systeem dat de computers, printers en overige IT met elkaar verbindt bij jou op kantoor, om gebruik te kunnen maken van het internet. Denk aan de firewall, het vaste netwerk en het Wi-Fi netwerk.
Volgens Wikipedia: “Een computernetwerk is een systeem voor communicatie tussen twee of meer computers.” De communicatie verloopt via netwerkkabels of via een draadloos netwerk. In de netwerktopologie worden fysieke en logische topologieën onderscheiden. Men spreekt van een LAN in het geval van lokale plaatsgebonden bekabeling waarop computers binnen één gebouw of een campus aangesloten worden en een WAN wanneer er sprake is van verbindingen over grotere afstanden.

Ga naar de bovenkant