.

Overal en altijd samenwerken
zonder technische beperkingen

Weet jij wat OneDrive is of doet?

Wij helpen je graag op weg. 

Microsofts eigen cloud dienst Office 365 bevat OneDrive.

Maar… weet jij precies wat OneDrive is of doet?

Wij vertellen jou alles wat je wilt weten over OneDrive.

Modern werken met Microsoft Teams

Onderdeel van Office 365

Wat is OneDrive?

OneDrive is onderdeel van Microsofts cloud dienst genaamd Office 365 en zorgt ervoor dat jouw data overal beschikbaar is. De cloud dienst is als het ware een laag tussen de cloud en jouw pc of mobiele device. Deze ‘cloud’ kun je zien als een wolk van computers waarvan je niet precies weet hoeveel het er zijn en waar die computers staan. Dat is ook niet zo belangrijk; wat belangrijk is, is dat jij altijd en overal op een veilige en makkelijke manier bij jouw data kan. Geen gekke VPN of veiligheidsrisico’s.

Een particuliere of zakelijke versie?

Twee OneDrive versies? Maar welke moet ik dan hebben?

Belangrijk om te weten is dat OneDrive er in twee versies is, namelijk een particuliere of een zakelijke versie. De zakelijke versie heet OneDrive for Business en daar gaan wij het vandaag over hebben. Die is namelijk het meest relevant voor bedrijven. De zakelijke versie heeft een diepgaande integratie met Office 365, uitgebreide beveiliging van data en automatisering beheerd door bedrijven. Zo kun je modern samenwerken en efficiënt en veilig werken. Overigens is het mogelijk om een zakelijke en particuliere versie naast elkaar te gebruiken of twee zakelijke versies. Wel zo handig.

Heb je vragen over OneDrive?
Check onze FAQ voor alle antwoorden.

Is OneDrive een cloud dienst of een app?

Wij merken dat er vaak verwarring ontstaat bij het verschil tussen OneDrive als dienst en OneDrive als app. Dat leggen wij graag in heldere taal uit!

Een beetje van beiden
In de kern ontstaat de onduidelijkheid omdat OneDrive als app zorgt voor toegang tot je zakelijke documenten (die in SharePoint staan) maar als cloud dienst ook fungeert als opslag voor je persoonlijke documenten. Het is dus zowel opslag (voor persoonlijk gebruik) als toegang tot opslag (voor zakelijk gebruik). Dat vereist wat uitleg.

Als app
Binnen het Office 365 abonnement van jouw bedrijf mag je gezamenlijk 1TB (1.000GB) + 10GB extra per gebruiker opslag gebruiken in de cloud. Dit is onderdeel van de dienst SharePoint binnen Office 365. Als app zorgt OneDrive dat deze data beschikbaar is om te gebruiken waar en wanneer jij dat wilt. Online of gesynchroniseerd op je laptop zodat je zelfs in de trein verder kunt werken.

Ook als dienst
Als dienst krijgt je ook online 5TB (5.000GB) persoonlijke opslag online met OneDrive. Gemakkelijk jouw data synchroniseren met de cloud – bijvoorbeeld je Bureaublad, Mijn documenten, Mijn afbeeldingen van je laptop of pc. Met alle technieken binnen Office 365 raak je nooit meer data kwijt.

Best of both worlds
And this is where the magic happens: met de applicatie op jouw pc of laptop kun je data beschikbaar maken en synchroniseren van je persoonlijke opslag én de bedrijfsdata. Zo kan iedereen samenwerken in Office documenten zonder dat er meerdere versies komen of dat het document alleen vanaf één bepaalde computer beschikbaar is.

Bekijk hier hoe je zelfs belangrijke documenten zoals je paspoort veilig kunt opslaan in OneDrive!

De kracht van OneDrive

Veilig en simpel
OneDrive is dus ontzettend krachtig en onmisbaar omdat je altijd en overslag veel opslag tot je beschikking hebt – veilig en simpel. Met de applicatie is een internetverbinding niet eens nodig.

Synchronisatie
Door de synchronisatie kun je documenten gewoon openen zoals je normaliter ook bestanden vanaf je pc of laptop zou openen. Tijdens je lange treinreis kun je dus gewoon lekker doorwerken en zodra je weer internet hebt, worden de wijzigingen doorgevoerd.

Nooit meer iets kwijt
Het allerfijnste: delen is simpel en je kunt niks kwijtraken, waardoor je ook geen wildgroei van online opslag krijgt zoals Dropbox, Google Drive en dergelijke.

Veiligheid boven alles
Omdat veiligheid hoog bij ons in het vaandel staat, lichten wij graag nog even toe hoe goed dat allemaal geregeld is bij OneDrive. Alle beveiliging en compliance op je bedrijfsdata wordt netjes beheerd door jouw IT-partij, omdat OneDrive onderdeel is van je Office 365 abonnement. De veiligheid van je bestanden zit dus wel goed!

Met ‘secure by design’ zorgen wij voor
veilige producten met continuïteit

Wat heb je nodig?

Ons team van professionals om een gezonde start te maken en te blijven groeien in efficiënt samenwerken én een Office 365 licentie. Hier zit alles in wat je nodig hebt.

Dit is wat OneDrive allemaal nog meer kan:

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan trekken wij je graag over de streep met wat OneDrive fun facts. Ook leuk voor een Office 365 trivia pub quiz.

 • Je kunt wijzigingen in documenten live zien. Je ziet dus wanneer jouw collega iets toevoegt of weghaalt in de notulen van de meeting waar jullie in zitten.
 • Versiebeheer is beschikbaar, waardoor je alle stappen in een document kunt bekijken of herstellen. Wel zo handig wanneer je per ongeluk een hele paragraaf hebt verwijderd. Dit is beschikbaar voor Word, Excel en PowerPoint. De 50.000 iteraties die wij voor je instellen zullen vast genoeg zijn.
 • Er zijn twee prullenbakken die op een heel kwartaal (90 dagen) staan. De eerste bedien jij zelf en de tweede bedienen wij voor jou. Kwijtraken is dus echt verleden tijd.
 • Toch iets kwijt? Eigenlijk niet, want door de cloud opslag kunnen wij oneindig al jouw data terughalen zonder dat je hier een extra abonnement of dienst voor nodig hebt.
 • Het is inzichtelijk waar alle zakelijke data staat, wie er toegang heeft en wie er in werkt.

Zelf aan de slag met OneDrive?

Overtuigd? Yes! Wij helpen je graag om de eerste stappen te zetten om met OneDrive aan de slag te gaan. Want moeilijk is het niet, maar er moet wel een beginnetje gemaakt worden. Bel ons even op 010-2121806 of mail naar info@limenetworks.nl. Wij gaan graag mee op deze reis met jou.

Veelgestelde vragen over OneDrive

Nee, juist andersom; Azure is de overkoepelende naam voor het cloud platform van Microsoft. Office 365 diensten van Microsoft maken gebruik van datacentra en de cloud van Microsoft. Ze werken dus samen.

Zeker. Office 365 kent veel technieken die zorgen voor beveiliging van toegang, aanpassen of delen van data. Ook het sturen en controleren van deze processen zijn onderdeel van het ecosysteem om te kunnen voldoen aan regelgeving. Wil je hier meer van weten of eens zien hoe dit werkt? Wees vrij om ons te bellen voor een afspraak.

Door middel van engagement (betrekking) en responsibility (verantwoording). Door jou beter in staat te stellen om samen te werken met betrekking en verantwoording zorg je dat barrières in samenwerken minder worden of zelfs verdwijnen. Door mensen mee te nemen in de planning, veranderingen en wat er mogelijk is geef je energie in plaats van verandering. Wij helpen je met het proces en het betrekken van mensen/werknemers in modern samenwerken. Zo laat je de technologie vóór jou werken en niet tegen je. Hierdoor shift je van ‘samen moeten werken’ naar ‘efficiënt samen kunnen werken’.

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, enzovoorts. Microsoft Teams is zo een hub voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Dit is een cloud dienst van Microsoft. Je kunt naar gelang je abonnement gebruik maken van diverse diensten en producten. De meest bekende zijn:

 • Office Suite (Outlook, Word, Excel, PowerPoint etc.) op je pc, Mobiel/Tablet of online
 • Exchange mailbox online van 50-100GB
 • 1TB opslag voor bedrijfsdata (per bedrijf) via SharePoint
 • OneDrive for Business met 1TB opslag per persoon voor privédoeleinden en back-up van je pc
 • Microsoft Teams voor samenwerken (chat, audio/video-vergaderen) en als hub voor data, applicaties en communicatie tussen diverse Office 365 onderdelen én externe (cloud) software/diensten.
 • Diverse online Apps voor beter samenwerken en productiviteit: Planner, OneNote, To-Do, Stream, Sway en nog veel meer
 • Microsoft Power Platform. Power Automate: zonder programmeerkennis automatiseren van taken binnen alle componenten van Office 365
 • PowerApps: zelf applicaties online bouwen om Office 365 uit te breiden, naar jouw hand te zetten of voor ontwikkelen van complete applicaties of connecties met bestaande applicaties

Back-up is een ouderwetse beperkte werkwijze om jouw data veilig te stellen. Dat kan veel beter. Laat jouw cloud dienst deze rol vervullen. Denk dan daarbij aan versiebeheer (zelf zien wat er gebeurt met documenten en/of data), retentie (teruggaan in de tijd en data veilig stellen zoals het ooit was) of vasthouden van transactiegebaseerde gegevens over hoe je werkt.

Werk je in de cloud, dan is dat de basis van je data. Bij Office 365 bijvoorbeeld staat je data bij Microsoft veilig in de cloud. Denk hierbij aan Azure, het cloud platform van Microsoft. Denk ook aan SharePoint (schrik niet… het wordt enkel gebruikt als opslag… je hoeft hier niet mee te werken) en OneDrive om je data overal beschikbaar te maken.

Nee. Het gaat niet om cloud of servers, maar om een idee van werken. Wel weten wij uit ervaring dat werken in de cloud stukken makkelijker is. Sterker nog, het onderhouden van een serverpark met alle randzaken (uptime, beveiliging, back-ups, continuïteit, beschikbaarheid etc) is veel duurder. Door bijvoorbeeld met Office 365 en andere office 365 applicaties maak je snel een frisse start.

Ja. Met ‘secure by design’ staat veilig werken bij Lime Networks voorop. Wij zorgen dat je data veilig staat (ook in de cloud) en dat de weg naar je data ook veilig is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid en integriteit van je data. Met retentie en versioning van data kun je fouten maken zonder dat dit impact heeft op de organisatie.

Ga naar de bovenkant