.

Overal en altijd samenwerken
zonder technische beperkingen

Werk jij al modern en veilig samen in de cloud?

Met Managed IT –Modern Werken ga jij efficiënt samenwerken.

Samenwerken doe je met je collega’s en IT moet jou laten presteren.
Hoe kan de techniek dit voor jou op een veilige manier overal en altijd doen?
Wij vertellen jou alles wat je wilt weten over Modern Werken.

Modern werken met Microsoft Teams
Folder Modern werken
lees de folder

Onderdeel van Managed IT

Wat is Modern Werken?

Modern Werken zorgt voor productiviteit en flexibiliteit. Jouw hub voor team-bestanden, conversaties en vergaderingen. Alles veilig op één plek, overal beschikbaar waar jij werkt. Met Modern Werken verplaats je data naar de cloud, waardoor er geen vaste fysieke locatie meer nodig is. Deze omgeving is beveiligd en wordt beschikbaar gemaakt in programma’s die zich richten op Modern Werken. Met Office 365 en Microsoft Teams werk je optimaal samen en integreer je ook applicaties die je misschien nu al gebruikt zoals jouw CRM, Trello, Asana, Jira en nog veel meer.

Jij maakt je zorgen en terecht!

Hoe zit het met de beveiliging van data? De kosten van
 Modern Werken? De adoptie van mijn werknemers?

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365 en wij verzorgen de licentie en dagelijkse support. Enterprise-beveiliging en compliance is onderdeel van Office 365 en dus ook Teams. Wij dragen zorg voor jouw veiligheid. Tot slot adoptie: kan jouw personeel dit doen? Wat is er nodig in deze overgangsfase? Wij helpen je bij elk twijfelpunt, elk probleem, elke stap en zorgen ervoor dat jouw personeel efficiënt gaat samenwerken.

Heb je vragen over modern werken?
Check onze FAQ voor alle antwoorden.

Waarom Modern Werken een goed idee is

Overal samenwerken
Een conference call met 40 man of een Webinar? Heb je een kalender nodig of een overzichtelijke planning voor een project? Wil je gewoon chatten met collega’s of bestanden netjes georganiseerd hebben in jouw team? Overal samenwerken is de kern van Modern Werken.

Makkelijk samenwerken
Microsoft Teams is gemaakt door Microsoft, maar is net zo goed beschikbaar voor Apple. Het maakt niet uit op welk apparaat of waar je werkt. Iemand die vanuit een cafeetje op z’n MacBook werkt kan perfect online samenwerken met een ander persoon op kantoor.

Efficiënt samenwerken
Door conversaties, data en applicaties samen te voegen op één plek weet je waar alles staat. Zo wordt samenwerken een stuk makkelijker en efficiënter.

Veilig samenwerken
Met één heldere omgeving in de cloud zorg je voor beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van jouw data. In een programma als Microsoft Teams werk je in een beveiligde omgeving.

Wij zorgen dat techniek jou niet in de weg zit

Overstap
De eerste stap is het plannen van de overstap met een plan van aanpak. Hoe werk je nu? Hoe maken wij de overstap naar Modern Werken? Waar kunnen wij jou een frisse start mee geven? Wij helpen bij het inzicht, de impact en de makkelijke stappen tot succes.

Inrichten
Wij zorgen ervoor dat je met deze nieuwe manier van werken aan de slag kan. Kies je voor Microsoft Teams, dan helpen wij je op een verfrissende, simpele manier alles naar wens in te richten.

Beveiligen
En met ‘secure by design’ zorgen wij er uiteraard voor dat alles helemaal veilig gebeurt aan de hand van rapportages en monitoring.

Zaken omtrent continuïteit
Als alles helemaal staat, laten wij je niet in de steek. Je kunt gebruik maken van onze gepassioneerde en vriendelijke full-service helpdesk voor al je vragen. Ook geven wij advies en nemen wij je mee in de nieuwste ontwikkelingen. Zo garanderen wij optimale prestaties en efficiëntie voor de lange duur.

Met ‘secure by design’ zorgen wij voor
veilige producten met continuïteit

Lees alles over onze certificering

Wat heb je nodig?

Ons team van professionals om een gezonde start te maken en te blijven groeien in efficiënt samenwerken én een Office 365 licentie. Hier zit alles in wat je nodig hebt.

Modern Werken is geschikt als jij…

…efficiënter samen wilt werken. Conversaties, data en applicaties werken bij jou nog niet optimaal samen en zorgen dus niet voor efficiënt samenwerken. Met Modern Werken combineer je eigenlijk de functionaliteiten van je fileserver of Dropbox, Skype, Trello en Slack. Alleen gebruik je nu gewoon één programma (Microsoft Teams) in plaats van al die losse programma’s. Dit zorgt voor fijnere communicatie en efficiëntere werkprocessen.

…bereid (maar niet per se klaar) bent om over te stappen. Modern Werken gaat alleen als je helemaal overstapt, je kunt het er niet naast blijven gebruiken. Het maakt helemaal niks uit als je Modern Werken nog niet helemaal begrijpt of vertrouwt. Snappen wij helemaal. Wij zijn hier ervaren in en halen graag al jouw twijfels en onduidelijkheden weg.

…bereid bent om te leren. Het is verleidelijk om vast te houden aan het bekende. Verandering kost tijd en moeite, maar wij beloven je: in het geval van Modern Werken is dit het dubbel en dwars waard. Wij helpen jouw organisatie en werknemers door ze te betrekken in het proces en de adoptie. Wij zijn er voor je in elke stap.

Veelgestelde vragen over Modern Werken

Zeker. Office 365 kent veel technieken die zorgen voor beveiliging van toegang, aanpassen of delen van data. Ook het sturen en controleren van deze processen zijn onderdeel van het ecosysteem om te kunnen voldoen aan regelgeving. Wil je hier meer van weten of eens zien hoe dit werkt? Wees vrij om ons te bellen voor een afspraak.

Door middel van engagement (betrekking) en responsibility (verantwoording). Door jou beter in staat te stellen om samen te werken met betrekking en verantwoording zorg je dat barrières in samenwerken minder worden of zelfs verdwijnen. Door mensen mee te nemen in de planning, veranderingen en wat er mogelijk is geef je energie in plaats van verandering. Wij helpen je met het proces en het betrekken van mensen/werknemers in modern samenwerken. Zo laat je de technologie vóór jou werken en niet tegen je. Hierdoor shift je van ‘samen moeten werken’ naar ‘efficiënt samen kunnen werken’.

Samenwerken is iets wat mensen doen, niet techniek. Modern Werken zegt niets over mensen maar vooral het wegnemen van barrières die de techniek opwerpt of dat vroeger deed. Door het wegnemen van deze barrières kan je pas echt efficiënt samenwerken. Zie Modern Werken dus als hulpmiddel en vooral catalysator.

Doordat je één enkele hub/applicatie hebt waarmee je in teamverband kan communiceren, werken met data en applicaties. Het toevoegen van communicatie op je data zorgt voor echt samenwerken – waar je je ook bevindt ter wereld en op elk tijdstip. Geen barrières. Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

Jazeker! Mensen uitnodigen tot het lezen van bestanden, of zelfs laten deelnemen in het maken van de content. Ook kun je in Teams en/of kanalen externen uitnodigen om onderdeel te worden van jouw productiviteit. Wat ze kunnen doen in jouw omgeving (lezen, creëren, de regie voeren) kan jij bepalen. Als bedrijf heb je hier ook invloed op of je dit wel wilt. In het Office 365 Compliance overzicht kun je zien welke data voor wie beschikbaar is.

Je kunt een prima teamspeler zijn door te werken in Outlook, Word, Excel en al je bedrijfsapplicaties. Je hindert niemand en je bent productief. Wil je echter samenwerken en efficiënter met collega’s en/of externen werken, dan is het werken in Microsoft Teams fijn, handig en werkt prettig. Dat mag zelfs online zonder te werken op je eigen pc of device. Niks moet.

Wij helpen je allereerst met informatie over wat het is, hoe het voor jou kan werken én laten gelijk zien hoe dit in de praktijk werkt. Met een gedegen planning helpen wij je met de techniek en geven je richting en concrete hulp hoe je start en personeel meekrijgt met verandering. Daarna helpen wij je met dagelijkse ondersteuning voor vragen, storingen en veranderingen.

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, enzovoorts. Microsoft Teams is zo een hub voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Dit is een cloud dienst van Microsoft. Je kunt naar gelang je abonnement gebruik maken van diverse diensten en producten. De meest bekende zijn:

  • Office Suite (Outlook, Word, Excel, PowerPoint etc.) op je pc, Mobiel/Tablet of online
  • Exchange mailbox online van 50-100GB
  • 1TB opslag voor bedrijfsdata (per bedrijf) via SharePoint
  • OneDrive for Business met 1TB opslag per persoon voor privédoeleinden en back-up van je pc
  • Microsoft Teams voor samenwerken (chat, audio/video-vergaderen) en als hub voor data, applicaties en communicatie tussen diverse Office 365 onderdelen én externe (cloud) software/diensten.
  • Diverse online Apps voor beter samenwerken en productiviteit: Planner, OneNote, To-Do, Stream, Sway en nog veel meer
  • Microsoft Power Platform. Power Automate: zonder programmeerkennis automatiseren van taken binnen alle componenten van Office 365
  • PowerApps: zelf applicaties online bouwen om Office 365 uit te breiden, naar jouw hand te zetten of voor ontwikkelen van complete applicaties of connecties met bestaande applicaties

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, etc. Microsoft Teams is zo dus een verzamelplek voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Waar moeten wij beginnen?! Het is uiteraard heel persoonsgebonden, maar om de kern te benoemen ga je vooral samenwerken en efficiënter werken. Samen werken doe je in Teams en hierin werk je samen met data, communicatie, applicaties en informatie van diverse bronnen. Efficiënter werken doe je doordat je overal kunt werken, op je werkplek of mobieltje. Met de toevoeging van Microsoft Teams zie je dat veel bronnen van informatie samenkomen in één ecosysteem. Met Office 365 heb je een platform met veel Applicaties (buiten om de standaard Office Suite die wij allemaal kennen) waar je productiviteit een boost mee geeft omdat ze direct ingrijpen op jouw data en werkwijze. Bel ons eens voor een demo en wij laten je zien hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Back-up is een ouderwetse beperkte werkwijze om jouw data veilig te stellen. Dat kan veel beter. Laat jouw cloud dienst deze rol vervullen. Denk dan daarbij aan versiebeheer (zelf zien wat er gebeurt met documenten en/of data), retentie (teruggaan in de tijd en data veilig stellen zoals het ooit was) of vasthouden van transactiegebaseerde gegevens over hoe je werkt.

Werk je in de cloud, dan is dat de basis van je data. Bij Office 365 bijvoorbeeld staat je data bij Microsoft veilig in de cloud. Denk hierbij aan Azure, het cloud platform van Microsoft. Denk ook aan SharePoint (schrik niet… het wordt enkel gebruikt als opslag… je hoeft hier niet mee te werken) en OneDrive om je data overal beschikbaar te maken.

Werknemers en verandering… dat is altijd iets om goed over na te denken. Met een overgang naar Modern Werken nemen wij dit mee in de werkwijze. Door customer engagement nemen wij jou en je werknemers mee in de veranderingen. Met e-mails, relevante informatie, training zorgen wij dat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Door meer verantwoording te geven aan werknemers over de manier waarop ze werken en ze in teamverband te laten samenwerken, ontstaat er snel een connectie. Je zou bijna zeggen dat de voordelen de motor zijn voor succes. Heb je werknemers die dit allemaal niet willen, dan kan dat natuurlijk. Je kunt altijd blijven werken op de ‘oude’ manier met je data, maar dan mis je wel alle voordelen.

Nee. Het gaat niet om cloud of servers, maar om een idee van werken. Wel weten wij uit ervaring dat werken in de cloud stukken makkelijker is. Sterker nog, het onderhouden van een serverpark met alle randzaken (uptime, beveiliging, back-ups, continuïteit, beschikbaarheid etc) is veel duurder. Door bijvoorbeeld met Office 365 en andere office 365 applicaties maak je snel een frisse start.

Ja. Met ‘secure by design’ staat veilig werken bij Lime Networks voorop. Wij zorgen dat je data veilig staat (ook in de cloud) en dat de weg naar je data ook veilig is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid en integriteit van je data. Met retentie en versioning van data kun je fouten maken zonder dat dit impact heeft op de organisatie.

Als de achtergrond is geregeld kan je zo aan de slag. Of je nu werkt op je Apple laptop in een cafeetje, op je iPad thuis of met een Microsoft werkplek op kantoor. Je kunt overal met vrijwel alle oplossingen werken. Dat is de kern van modern werken. Geen ingewikkelde beveiliging. Het is simpel en slim geregeld. Werknemers kunnen dus probleemloos aan de slag en hebben geen zorgen over beveiliging of data. Met een internetverbinding kun je direct aan de slag, zelfs als je niet op je eigen pc werkt.

Dat ligt sterk aan de gekozen oplossing en of je al met bepaalde oplossingen werkt. Als voorbeeld: werk je al met Office 365, dan heb je al een licentie die je in staat stelt om modern te werken. Dat kost dus in feite niets. Uiteraard moet je alles inrichten en beveiligen, personeel meenemen in engagement en is een training op kantoor (1 à 2 uur) noodzakelijk voor een frisse start. De kosten daarvan zijn nog wel te overzien. Zeker als ziet hoe veel effectiever jij gaat samenwerken met je collega’s! Oh ja; als je eenmaal aan de slag bent gegaan zijn wij er voor je met antwoorden en hulp voor je vragen en problemen. Onze skilled helpdesk staat altijd voor je paraat.

Eigenlijk is Modern Werken een volgende stap in efficiënt samenwerken. In feite is elke organisatie hier aan toe. Uiteraard leggen wij graag uit wat het effect is voor jouw organisatie en geven wij je op maat gemaakt advies – of je nu productiewerk doet, een adviesbureau hebt of in de financiële dienstverlening zit.

Overal en altijd samenwerken zonder technische beperkingen.

Ga naar de bovenkant