• Trainingspagina Microsoft Office 365

Alle Microsoft trainingen die je ooit nodig zal hebben op één plek

Je kennis up-to-date houden met betrekking tot Microsoft producten is essentieel tegenwoordig. Programma’s zoals Word of Excel veranderen voortdurend en als je dan even niet oplet, snap je er niks meer van! Gelukkig zijn wij er altijd voor je én doet Microsoft zelf ook z’n best.

Hele goede tools om te gebruiken zijn de Microsoft trainingen die bij de Office 365 programma’s horen. Wij hebben deze trainingen allemaal verzameld op onze nieuwe trainingspagina. Maar wat zijn dit eigenlijk voor trainingen en waarom zou jij deze gaan volgen?

Welke programma’s?

Op onze nieuwe trainingspagina kan je trainingen vinden voor Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Planner, To-Do, OneNote en Forms. Dit zijn dé programma’s die je wil beheersen om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Van de harde kern zoals Word en Excel tot een digitaal notitieblok zoals OneNote of een enorm groot plan in Planner. Natuurlijk zijn dit niet alle Microsoft apps waar trainingen voor zijn, maar dit zijn wel (vinden wij) de belangrijkste. Kijk hier voor alle online trainingen die Microsoft aanbiedt.

Wat voor soort trainingen zijn dit?

Allemaal leuk en aardig zulk soort trainingen natuurlijk, maar wij horen je denken: “Wat kan ik allemaal leren bij deze trainingen?”. Laten wij de Excel training als voorbeeld nemen. De basics zoals tabellen en grafieken maken zal waarschijnlijk niet al te complex zijn, maar instructies daarover zijn sowieso te vinden in de trainingen. Geavanceerde functies zoals draaitabellen zijn echter vaak wel nog wat moeilijk te begrijpen. In de Excel training is er een hoofdstuk te vinden die beschrijft hoe je dit kan doen. En wat ook heel handig is: je kan templates downloaden waarin je de kennis die je hebt opgedaan bij de training kan testen!

Bij elke training is de knop ‘snel starten’ te vinden, via deze knop kan je razendsnel van start gaan met de training! Als je alle geavanceerde functies niet per sé hoeft te weten, bespreekt deze pagina de essentiële functies van de programma’s. Bijvoorbeeld in het kort hoe je een notitieblok aanmaakt bij OneNote of hoe je een Word document aanmaakt.

Kennis up-to-date houden is een must

Zoals wij al meerdere keren hebben gezegd, je kennis up-to-date houden is essentieel in de voortdurend veranderende IT van tegenwoordig. Word uit 2007 is bijna een compleet ander programma als Word uit Office 365. Het is dus niet alleen handig voor jezelf om dit te doen, maar ook voor je collega’s. En als zij juist degene zijn die een beetje achterlopen met hun kennis, spoor hun aan om de trainingen te bekijken! Dus als jij denkt dat jijzelf of een bekende wel een kleine update nodig heeft voor zijn/haar kennis, bekijk onze trainingspagina met links die direct naar de trainingen van Microsoft leiden!

En natuurlijk zijn wij altijd te bereiken als de Microsoft trainingen iets meer toelichting nodig hebben. Geef ons een belletje op 010-2121806 of mail ons op helpdesk@limenetworks.nl. Klanten kunnen al hun vragen stellen aan onze vriendelijke en deskundige helpdesk. Nog geen klant? Stuur ons even een berichtje en dan kunnen wij vrijblijvend kennis maken!

Veelgestelde vragen over OneDrive en Teams

Staat jouw vraag er niet tussen? 1 mailtje of 1 telefoontje is genoeg om hem beantwoord te krijgen. 010-2121806 | info@limenetworks.nl

Nee, juist andersom; Azure is de overkoepelende naam voor het cloud platform van Microsoft. Office 365 diensten van Microsoft maken gebruik van datacentra en de cloud van Microsoft. Ze werken dus samen.

Zeker. Office 365 kent veel technieken die zorgen voor beveiliging van toegang, aanpassen of delen van data. Ook het sturen en controleren van deze processen zijn onderdeel van het ecosysteem om te kunnen voldoen aan regelgeving. Wil je hier meer van weten of eens zien hoe dit werkt? Wees vrij om ons te bellen voor een afspraak.

Door middel van engagement (betrekking) en responsibility (verantwoording). Door jou beter in staat te stellen om samen te werken met betrekking en verantwoording zorg je dat barrières in samenwerken minder worden of zelfs verdwijnen. Door mensen mee te nemen in de planning, veranderingen en wat er mogelijk is geef je energie in plaats van verandering. Wij helpen je met het proces en het betrekken van mensen/werknemers in modern samenwerken. Zo laat je de technologie vóór jou werken en niet tegen je. Hierdoor shift je van ‘samen moeten werken’ naar ‘efficiënt samen kunnen werken’.

Doordat je één enkele hub/applicatie hebt waarmee je in teamverband kan communiceren, werken met data en applicaties. Het toevoegen van communicatie op je data zorgt voor echt samenwerken – waar je je ook bevindt ter wereld en op elk tijdstip. Geen barrières. Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

Jazeker! Mensen uitnodigen tot het lezen van bestanden, of zelfs laten deelnemen in het maken van de content. Ook kun je in Teams en/of kanalen externen uitnodigen om onderdeel te worden van jouw productiviteit. Wat ze kunnen doen in jouw omgeving (lezen, creëren, de regie voeren) kan jij bepalen. Als bedrijf heb je hier ook invloed op of je dit wel wilt. In het Office 365 Compliance overzicht kun je zien welke data voor wie beschikbaar is.

Je kunt een prima teamspeler zijn door te werken in Outlook, Word, Excel en al je bedrijfsapplicaties. Je hindert niemand en je bent productief. Wil je echter samenwerken en efficiënter met collega’s en/of externen werken, dan is het werken in Microsoft Teams fijn, handig en werkt prettig. Dat mag zelfs online zonder te werken op je eigen pc of device. Niks moet.

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, enzovoorts. Microsoft Teams is zo een hub voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Dit is een cloud dienst van Microsoft. Je kunt naar gelang je abonnement gebruik maken van diverse diensten en producten. De meest bekende zijn:

  • Office Suite (Outlook, Word, Excel, PowerPoint etc.) op je pc, Mobiel/Tablet of online
  • Exchange mailbox online van 50-100GB
  • 1TB opslag voor bedrijfsdata (per bedrijf) via SharePoint
  • OneDrive for Business met 1TB opslag per persoon voor privédoeleinden en back-up van je pc
  • Microsoft Teams voor samenwerken (chat, audio/video-vergaderen) en als hub voor data, applicaties en communicatie tussen diverse Office 365 onderdelen én externe (cloud) software/diensten.
  • Diverse online Apps voor beter samenwerken en productiviteit: Planner, OneNote, To-Do, Stream, Sway en nog veel meer
  • Microsoft Power Platform. Power Automate: zonder programmeerkennis automatiseren van taken binnen alle componenten van Office 365
  • PowerApps: zelf applicaties online bouwen om Office 365 uit te breiden, naar jouw hand te zetten of voor ontwikkelen van complete applicaties of connecties met bestaande applicaties

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, etc. Microsoft Teams is zo dus een verzamelplek voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Back-up is een ouderwetse beperkte werkwijze om jouw data veilig te stellen. Dat kan veel beter. Laat jouw cloud dienst deze rol vervullen. Denk dan daarbij aan versiebeheer (zelf zien wat er gebeurt met documenten en/of data), retentie (teruggaan in de tijd en data veilig stellen zoals het ooit was) of vasthouden van transactiegebaseerde gegevens over hoe je werkt.

Werk je in de cloud, dan is dat de basis van je data. Bij Office 365 bijvoorbeeld staat je data bij Microsoft veilig in de cloud. Denk hierbij aan Azure, het cloud platform van Microsoft. Denk ook aan SharePoint (schrik niet… het wordt enkel gebruikt als opslag… je hoeft hier niet mee te werken) en OneDrive om je data overal beschikbaar te maken.

Nee. Het gaat niet om cloud of servers, maar om een idee van werken. Wel weten wij uit ervaring dat werken in de cloud stukken makkelijker is. Sterker nog, het onderhouden van een serverpark met alle randzaken (uptime, beveiliging, back-ups, continuïteit, beschikbaarheid etc) is veel duurder. Door bijvoorbeeld met Office 365 en andere office 365 applicaties maak je snel een frisse start.

Ja. Met ‘secure by design’ staat veilig werken bij Lime Networks voorop. Wij zorgen dat je data veilig staat (ook in de cloud) en dat de weg naar je data ook veilig is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid en integriteit van je data. Met retentie en versioning van data kun je fouten maken zonder dat dit impact heeft op de organisatie.

Microsoft heeft aangekondigd in juli 2021 te stoppen met ‘Skype for Business’. Tevens heeft Microsoft Teams alle functionaliteit (zeker de zakelijke variant) overgenomen. Microsoft Teams vervult nog veel meer taken om modern te kunnen werken met elkaar en met data. Lees er hier meer over.

Ga naar de bovenkant