Augustus, de maand waarin sommige collega’s uitgerust terugkomen van hun vakantie en het moment waarop andere collega’s nog weg moeten gaan. Een goed moment om eens stil te staan bij de manier waarop jouw IT eigenlijk geregeld is in de vakantieperiode. Want goedgeregelde IT werkt 24/7 en gaat niet op vakantie.

Joop de IT-man in de Franse Pyreneeën

Je ziet een opvallend grote groep medewerkers bij de koffieautomaat. Er wordt geklaagd, want er moeten vandaag veel orders worden uitgeleverd en juist nu werken de systemen niet. Bovendien is Joop de IT-man op vakantie. Wie moeten we nu benaderen? Hij stuurde kort voor vertrek een documentje met contactgegevens van leveranciers. Hij schreef dat onderhoud en back-ups gedurende zijn vakantie automatisch verlopen. Geen omkijken naar…

Maar door de storing kun je de e-mail niet bekijken. Je belt Joop de IT-man, die op dat moment aan de kassa staat van een Franse supermarkt. Een half uurtje later zit hij achter zijn campingtafeltje en heeft verbinding gemaakt via de gebrekkige Wi-Fi op de camping. Met enige vertraging komt hij een mogelijke oorzaak op het spoor. Tests door een collega van de salesafdeling moeten aantonen dat zijn eerste bevindingen juist zijn.

De communicatie verloopt moeizaam, maar na een uurtje is het duidelijk: het is een storing die hij niet op afstand kan verhelpen. Er is een externe IT-specialist nodig. Er blijkt geen support overeenkomst te zijn afgesloten. De specialisten die de installatie hebben uitgevoerd zijn op een project werkzaam; ze kunnen niet gestoord worden.

Je stelt voor om de accountmanager zo spoedig mogelijk te laten terugbellen. Na lang wachten belt hij. “Excuses dat het zo lang duurde – ik zat in besprekingen”. Hij gaat doen wat hij kan om een specialist vrij te spelen. Binnen drie kwartier meldt de accountmanager dat hij morgenochtend als eerste iemand op locatie kan hebben.

Voor hetzelfde geld heb je 20 IT-ers

Het probleem is duidelijk: de continuïteit van het bedrijf rust op die ene belangrijke IT-man. Systeemfaal? Je bent afhankelijk van iemand als Joop. En dan krijg je dus zoiets als bovenstaand scenario, waarbij alles in de soep loopt wanneer Joop aan het jeux de boulen is in de Pyreneeën – ook al doet hij nog zo zijn best van tevoren en wanneer er een probleem opduikt. Dat kan anders.

Maak de rest van je zomer en alle volgende zomers of vakanties onbezorgd. Zet iemand als Joop niet te veel onder druk en zorg ervoor dat je niet afhankelijk bent van 1 persoon. Met onze Managed IT heb jij geen omkijken meer naar jouw IT. Wat je ook nodig hebt op het gebied van IT om jouw bedrijf draaiende te houden, wij zorgen ervoor – van installatie tot onderhoud en updates. Wij laten alles smooth, simpel en vooral veilig verlopen. 20 IT-ers voor dezelfde prijs als die arme Joop die gewoon probeert te genieten van z’n vakantie!