10 kenmerken die Modern Werken perfect omschrijven

Modern Werken, wat is dat nou precies? Simpel uitgelegd is dit overal en altijd samenwerken zonder technische beperkingen. Klinkt spannend, is het niet. Zodra je deze nieuwe vorm van werken hebt geïntroduceerd binnen je kantoor wil je niet anders meer. Echter betekent dit wel dat er het een en ander verandert in de zaken. Om het je zo simpel mogelijk te maken hebben wij 10 kenmerken op een rijtje gezet voor je.

#1: Overal kunnen werken

Nu wij in de huidige maatschappij steeds meer online werken, zijn wij niet meer afhankelijk van een locatie. Dankzij Modern Werken maakt het niet uit of je op kantoor, thuis of onderweg bent. Of een lekker kopje koffie in je favoriete cafeetje drinkt of onder een palmboom op het strand, als je maar internet hebt. Hoe ideaal is het om overal en altijd aan de slag te kunnen? Extra pluspunt: documenten zijn zelfs beschikbaar wanneer je even geen toegang tot het internet hebt.

#2: Technische barrières verdwijnen

Werken op welk device dan ook. Of je nou een e-mailtje typt op je laptop of een chatbericht verstuurt aan je collega via je smartphone, Modern Werken is mogelijk vanaf elk apparaat. Daarmee is dan ook direct een eindeloze strijd opgelost. Zowel op een MacBook als een Windows, want Modern Werken werkt op beide even goed.

#3: Samenwerken

Je kunt met collega’s samenwerken of met een extern persoon. Iedereen heeft toegang tot Modern Werken. Ook tegelijk in documenten werken is niet langer meer een probleem. Dit wordt namelijk live bijgewerkt en dat zorgt ervoor dat het systeem continu up-to-date is. Ook alle apps vallen onder een en hetzelfde systeem. Deze 3 kernfactoren zorgen ervoor dat werken en samenwerken optimaal verloopt.

#4: Efficiënt werken

Werken wanneer jij het wilt zorgt voor vrijheid en efficiëntie. Communicatie kan zowel direct als indirect verlopen via de chat. Echter zijn de documenten en apps ook direct beschikbaar voor het team waardoor iedereen sneller en efficiënter kan werken.

#5: Iedereen houdt van Modern Werken

Een vrij sterke bewering, dat iedereen liefde heeft voor Modern Werken. Maar ook jij zal merken dat zodra Modern Werken is geïntroduceerd en geaccepteerd, iedereen ervan houdt. Of het nu de manager is of een extern contact, iedereen werkt samen op één plek. Communicatie, apps en data verlopen nog maar op één manier. Bovendien zijn ze altijd en overal op de hoogte. En dat is wel zo prettig.

#6: Je werkt veilig

We kunnen er niet genoeg op hameren, maar zorg voor veiligheid. Met Modern Werken zit je hiermee goed. Mede doordat de rechten van teamleden in je AAD (Azure Active Directory) staan en de teamsamenstelling bepaald wordt door de teamlead kan je veilig werken. Veilig omgaan met je data doe je met eDiscovery, Records en AIP. De AVG en compliance regels zijn gemakkelijk te integreren in je Team. En tot slot de toegang tot je data; altijd via SSL-verbindingen en met MFA zorg je dat niemand zomaar mee kan kijken. Klinkt lastig al die termen? Geen zorgen, wij regelen die allemaal voor je. Jij hoeft hier niks voor te doen; die garantie tot veiligheid krijg je er bij ons gewoon bij.

#7: Weinig tot geen administratie

Dankzij Modern Werken is er geen gedoe meer met teamleden toegang geven. Bovendien kan je makkelijk overzien wie waar toegang tot heeft. Managers kunnen zonder ingewikkelde administratie het team en de data beheren. Hoe fijn is dat?

#8: On- en offline werken

Op het moment dat je even geen internettoegang hebt, is het niet langer een probleem om door te werken. Zodra je weer toegang tot de onlinewereld hebt verkregen, synchroniseert de data met je mee naar binnen. Dankzij de handige OneDrive integratie is het dus geen probleem meer om offline in de trein (of onder die palmboom) te werken met data.

#9: Efficiënte werkprocessen

Stel het jezelf eens even voor. Je hebt één plek met een overzicht van al jouw apps. Denk hierbij aan Planner, ToDo, OneNote en ga zo maar door. Deze Office 365 platform apps zijn geïntegreerd met honderden cloud diensten en dat allemaal op één Microsoft Power platform. De werkprocessen worden hierdoor zo gestroomlijnd en geoptimaliseerd dat makkelijker samenwerken met collega’s dan dit niet mogelijk is.

#10: Laagdrempelig

De meesten zijn het al gewend om te werken met Office 365. Verder is er geen specifieke kennis vereist voor het werken met Microsoft Teams. Door de heldere opzet van dit platform is het voor iedereen toegankelijk en makkelijk in gebruik. Iedereen kan direct van start met samenwerken. Modern Werken is dus een kwestie van introduceren en ermee aan de slag gaan. Simpeler dan dat kunnen wij het niet voor je omschrijven.

Mocht je naar aanleiding van deze blog alsnog meer vragen hebben, dan hebben wij hieronder de meest gestelde vragen over Modern Werken. Andere vragen? Check dan onze FAQ-pagina.

Veelgestelde vragen over Modern Werken

Staat jouw vraag er niet tussen? 1 mailtje of 1 telefoontje is genoeg om hem beantwoord te krijgen. 010-2121806 | info@limenetworks.nl

Zeker. Office 365 kent veel technieken die zorgen voor beveiliging van toegang, aanpassen of delen van data. Ook het sturen en controleren van deze processen zijn onderdeel van het ecosysteem om te kunnen voldoen aan regelgeving. Wil je hier meer van weten of eens zien hoe dit werkt? Wees vrij om ons te bellen voor een afspraak.

Door middel van engagement (betrekking) en responsibility (verantwoording). Door jou beter in staat te stellen om samen te werken met betrekking en verantwoording zorg je dat barrières in samenwerken minder worden of zelfs verdwijnen. Door mensen mee te nemen in de planning, veranderingen en wat er mogelijk is geef je energie in plaats van verandering. Wij helpen je met het proces en het betrekken van mensen/werknemers in modern samenwerken. Zo laat je de technologie vóór jou werken en niet tegen je. Hierdoor shift je van ‘samen moeten werken’ naar ‘efficiënt samen kunnen werken’.

Samenwerken is iets wat mensen doen, niet techniek. Modern Werken zegt niets over mensen maar vooral het wegnemen van barrières die de techniek opwerpt of dat vroeger deed. Door het wegnemen van deze barrières kan je pas echt efficiënt samenwerken. Zie Modern Werken dus als hulpmiddel en vooral catalysator.

Doordat je één enkele hub/applicatie hebt waarmee je in teamverband kan communiceren, werken met data en applicaties. Het toevoegen van communicatie op je data zorgt voor echt samenwerken – waar je je ook bevindt ter wereld en op elk tijdstip. Geen barrières. Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

Jazeker! Mensen uitnodigen tot het lezen van bestanden, of zelfs laten deelnemen in het maken van de content. Ook kun je in Teams en/of kanalen externen uitnodigen om onderdeel te worden van jouw productiviteit. Wat ze kunnen doen in jouw omgeving (lezen, creëren, de regie voeren) kan jij bepalen. Als bedrijf heb je hier ook invloed op of je dit wel wilt. In het Office 365 Compliance overzicht kun je zien welke data voor wie beschikbaar is.

Je kunt een prima teamspeler zijn door te werken in Outlook, Word, Excel en al je bedrijfsapplicaties. Je hindert niemand en je bent productief. Wil je echter samenwerken en efficiënter met collega’s en/of externen werken, dan is het werken in Microsoft Teams fijn, handig en werkt prettig. Dat mag zelfs online zonder te werken op je eigen pc of device. Niks moet.

Wij helpen je allereerst met informatie over wat het is, hoe het voor jou kan werken én laten gelijk zien hoe dit in de praktijk werkt. Met een gedegen planning helpen wij je met de techniek en geven je richting en concrete hulp hoe je start en personeel meekrijgt met verandering. Daarna helpen wij je met dagelijkse ondersteuning voor vragen, storingen en veranderingen.

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, enzovoorts. Microsoft Teams is zo een hub voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Dit is een cloud dienst van Microsoft. Je kunt naar gelang je abonnement gebruik maken van diverse diensten en producten. De meest bekende zijn:

  • Office Suite (Outlook, Word, Excel, PowerPoint etc.) op je pc, Mobiel/Tablet of online
  • Exchange mailbox online van 50-100GB
  • 1TB opslag voor bedrijfsdata (per bedrijf) via SharePoint
  • OneDrive for Business met 1TB opslag per persoon voor privédoeleinden en back-up van je pc
  • Microsoft Teams voor samenwerken (chat, audio/video-vergaderen) en als hub voor data, applicaties en communicatie tussen diverse Office 365 onderdelen én externe (cloud) software/diensten.
  • Diverse online Apps voor beter samenwerken en productiviteit: Planner, OneNote, To-Do, Stream, Sway en nog veel meer
  • Microsoft Power Platform. Power Automate: zonder programmeerkennis automatiseren van taken binnen alle componenten van Office 365
  • PowerApps: zelf applicaties online bouwen om Office 365 uit te breiden, naar jouw hand te zetten of voor ontwikkelen van complete applicaties of connecties met bestaande applicaties

Microsoft Teams is een applicatie die onderdeel is van Office 365. Je kunt hiermee communiceren (chat, audio, video), je zakelijke (team)data benaderen en connectie maken met overige Office 365 applicaties. Daarnaast kun je verbinding leggen met allerlei externe (cloud) applicaties zoals bijvoorbeeld: Trello, Asana, CRM, PowerBI, Jira, etc. Microsoft Teams is zo dus een verzamelplek voor je dagelijkse werk, communicatie en samenwerken met anderen.

Waar moeten wij beginnen?! Het is uiteraard heel persoonsgebonden, maar om de kern te benoemen ga je vooral samenwerken en efficiënter werken. Samen werken doe je in Teams en hierin werk je samen met data, communicatie, applicaties en informatie van diverse bronnen. Efficiënter werken doe je doordat je overal kunt werken, op je werkplek of mobieltje. Met de toevoeging van Microsoft Teams zie je dat veel bronnen van informatie samenkomen in één ecosysteem. Met Office 365 heb je een platform met veel Applicaties (buiten om de standaard Office Suite die wij allemaal kennen) waar je productiviteit een boost mee geeft omdat ze direct ingrijpen op jouw data en werkwijze. Bel ons eens voor een demo en wij laten je zien hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Back-up is een ouderwetse beperkte werkwijze om jouw data veilig te stellen. Dat kan veel beter. Laat jouw cloud dienst deze rol vervullen. Denk dan daarbij aan versiebeheer (zelf zien wat er gebeurt met documenten en/of data), retentie (teruggaan in de tijd en data veilig stellen zoals het ooit was) of vasthouden van transactiegebaseerde gegevens over hoe je werkt.

Werk je in de cloud, dan is dat de basis van je data. Bij Office 365 bijvoorbeeld staat je data bij Microsoft veilig in de cloud. Denk hierbij aan Azure, het cloud platform van Microsoft. Denk ook aan SharePoint (schrik niet… het wordt enkel gebruikt als opslag… je hoeft hier niet mee te werken) en OneDrive om je data overal beschikbaar te maken.

Werknemers en verandering… dat is altijd iets om goed over na te denken. Met een overgang naar Modern Werken nemen wij dit mee in de werkwijze. Door customer engagement nemen wij jou en je werknemers mee in de veranderingen. Met e-mails, relevante informatie, training zorgen wij dat iedereen weet wat er gaat gebeuren. Door meer verantwoording te geven aan werknemers over de manier waarop ze werken en ze in teamverband te laten samenwerken, ontstaat er snel een connectie. Je zou bijna zeggen dat de voordelen de motor zijn voor succes. Heb je werknemers die dit allemaal niet willen, dan kan dat natuurlijk. Je kunt altijd blijven werken op de ‘oude’ manier met je data, maar dan mis je wel alle voordelen.

Nee. Het gaat niet om cloud of servers, maar om een idee van werken. Wel weten wij uit ervaring dat werken in de cloud stukken makkelijker is. Sterker nog, het onderhouden van een serverpark met alle randzaken (uptime, beveiliging, back-ups, continuïteit, beschikbaarheid etc) is veel duurder. Door bijvoorbeeld met Office 365 en andere office 365 applicaties maak je snel een frisse start.

Ja. Met ‘secure by design’ staat veilig werken bij Lime Networks voorop. Wij zorgen dat je data veilig staat (ook in de cloud) en dat de weg naar je data ook veilig is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid en integriteit van je data. Met retentie en versioning van data kun je fouten maken zonder dat dit impact heeft op de organisatie.

Als de achtergrond is geregeld kan je zo aan de slag. Of je nu werkt op je Apple laptop in een cafeetje, op je iPad thuis of met een Microsoft werkplek op kantoor. Je kunt overal met vrijwel alle oplossingen werken. Dat is de kern van modern werken. Geen ingewikkelde beveiliging. Het is simpel en slim geregeld. Werknemers kunnen dus probleemloos aan de slag en hebben geen zorgen over beveiliging of data. Met een internetverbinding kun je direct aan de slag, zelfs als je niet op je eigen pc werkt.

Dat ligt sterk aan de gekozen oplossing en of je al met bepaalde oplossingen werkt. Als voorbeeld: werk je al met Office 365, dan heb je al een licentie die je in staat stelt om modern te werken. Dat kost dus in feite niets. Uiteraard moet je alles inrichten en beveiligen, personeel meenemen in engagement en is een training op kantoor (1 à 2 uur) noodzakelijk voor een frisse start. De kosten daarvan zijn nog wel te overzien. Zeker als ziet hoe veel effectiever jij gaat samenwerken met je collega’s! Oh ja; als je eenmaal aan de slag bent gegaan zijn wij er voor je met antwoorden en hulp voor je vragen en problemen. Onze skilled helpdesk staat altijd voor je paraat.

Eigenlijk is Modern Werken een volgende stap in efficiënt samenwerken. In feite is elke organisatie hier aan toe. Uiteraard leggen wij graag uit wat het effect is voor jouw organisatie en geven wij je op maat gemaakt advies – of je nu productiewerk doet, een adviesbureau hebt of in de financiële dienstverlening zit.

Overal en altijd samenwerken zonder technische beperkingen.

Ga naar de bovenkant