Het is ons doel om IT verfrissend en simpel  te maken. Daarin is één ding essentieel: duidelijk maken wat IT precies is en inhoudt. Onze website staat inmiddels vol met alles over IT, van vergelijkingen met lichtknopjes tot omschrijvingen van functies in de IT. Maar vandaag gaan we back to the core en nemen we IT onder de loep. Daarbij horen ook twee IT-medewerkers, want wat doen die eigenlijk de hele dag?

We geven je een kijkje in de frisse Lime Networks keuken; IT is IT, maar IT-bedrijven kunnen onderling nogal verschillen, aangezien Apple en Microsoft bijvoorbeeld ook IT-bedrijven zijn en heel andere dingen doen dan wij.

Dit is IT

IT staat voor informatie technologie en soms wordt daar een C tussen gezet, dus voor communicatie staat. Informatie, communicatie en technologie, dus. Dat is IT. Iets uitgebreider: de ontwikkeling en het beheer van systemen die te maken hebben met computers, informatiesystemen en telecommunicatie. Misschien is dat nog steeds een beetje vaag.

Wat valt er onder IT?

 • Fysieke computers en laptops
 • Online werken en de (hybrid) cloud
 • Wi-Fi & netwerk
 • Telefonie
 • Online samenwerken (bijvoorbeeld Microsoft Teams)
 • Back-ups
 • Security & hacking
 • Printen
 • De server

Wat valt er niet onder IT? (of ten minste, wat doen wij niet als IT-bedrijf?)

 • Websites bouwen
 • Computers bouwen
 • Eigen programma’s of software bouwen
 • Eindeloos praten over IT maar niks uitvoeren

Wat een chief technology officer de hele dag doet

Kelvin is onze CTO, oftewel de dagelijkse leider  op het gebied van IT. Volgens hem ligt de kern van IT in automatisering. Geen handmatige acties meer, want dat zorgt alleen maar voor fouten en tijdverspilling. Daar houdt hij zich eigenlijk de hele dag mee bezig, processen zo efficiënt mogelijk indelen.

Er zijn maar weinig terugkerende activiteiten in Kelvins dagen; elke dag is anders. Toch noemt hij twee momenten: de gezamenlijke lunch om 12 uur ’s middags met heerlijke verse producten  van de buurtboer, en een informele meeting over de updates in IT-land. Deze meeting gebeurt bijna dagelijks en hierin wordt bespreken wat er gebeurd en gezien is op het gebied van IT. Vervolgens buigen de andere IT-ers  zich over de implementatie, zodat de klanten hier optimaal gebruik van kunnen maken . Oh, en elke dag begint met een cappuccino met suiker.

Het grootste gedeelte van zijn tijd vult Kelvin innoveren. Zo speurt hij het internet af om nieuwe producten te onderzoeken  en te testen. Zodat oplossingen getest worden en we klanten laten voorop laten lopen met deze innovaties: gaan onze klanten dit gebruiken? Hoe werkt dit product met andere afdelingen zoals de administratie? Aangezien de juiste producten voor IT-ers essentieel zijn, is dit Kelvin’s hoofdtaak. De rest van zijn dagen vult Kelvin met salesondersteuning, trainingen en management. Hij overlegt met accountmanagers, geeft advies aan klanten en collega’s, organiseert ‘lunch & learn’ sessies om het kennisniveau hoog te houden en stuurt de helpdesk en andere medewerkers aan. Dat is wat een CTO dus de hele dag doet.

En wat een eerstelijns helpdesk medewerker/buitendienst doet

Niet alle IT-ers doen hetzelfde, ook al delen ze allemaal hun passie voor IT en liefde voor de klant. Corné doet als helpdesk medewerker heel wat anders dan iemand van onze administratie of Kelvin de CTO, bijvoorbeeld. Wat overeenkomt: de afwisselende dagen. Voor Corné is het ook moeilijk om te zeggen wat hij de hele dag doet. Toch kon hij twee voorbeelddagen geven: een dag op kantoor en een dag op locatie.

Zijn dag op kantoor begint net zoals bij Kelvin met een lekkere kop koffie en de IT-updates meeting. Vervolgens logt hij in op het dashboard en kijkt hij welke problemen de klanten hebben ondervonden. Vaak heeft dit te maken met monitoringssoftware: de computer krijgt niet voldoende updates en mist bepaalde functies. Het systeem maakt hier automatisch een melding van, waardoor wij doorkrijgen dat dit probleem zich voordoet en het direct op kunnen lossen, zonder de klant ermee lastig te vallen. Dat doet Corné dus. Maar soms heeft hij wel direct met klanten te maken, bijvoorbeeld als iemand een trage computer heeft. Corné zoekt dan uit waarom de computer langzaam is en wat hieraan gedaan kan worden. Hij staat de klant telefonisch of per email te woord. S oms zijn zaken niet op te lossen en zoekt hij contact met de klant en lost het op via Screen Connect. Hiermee kan Corné, met toestemming van de klant, gemakkelijk meekijken op het scherm van de klant.

Maar andere dagen is Corné weer alleen maar op locatie bezig. Dan spendeert hij de ochtend in het kantoor van de klant om een nieuw Wi-Fi netwerk te plaatsen. Diezelfde middag is hij ergens in Rotterdam een printerprobleem aan het oplossen. Zelfs de buitendienst dagen zijn erg variërend.

Hoe kan IT voor jou werken?

We hebben nu uitgelegd wat IT inhoudt, wat het juist niet inhoudt en wat onze IT-ers zoal doen. Nu is de volgende vraag: wat kan IT voor jou doen? Hoe kan IT het beste werken in jouw organisatie? Welke (essentiële) rol kan IT voor jou vervullen? Vragen die we niet in twee zinnetjes kunnen beantwoorden, dus  geef ons even een belletje op 010-2121806 en dan analyseren we jouw situatie. Wij vinden namelijk dat veilige IT voor elke MKB-er mogelijk is en daadwerkelijk waarde toe kan voegen. Met onze passie voor techniek realiseren wij zo’n oplossing voor jou.